Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

CC900 mechanik UPG

Featured Replies

Napisano

Proszę o podanie mi jakiś namiarów na warsztat lub jakiegos mechanika który zrobiłby mi remoncik silnika w cc900 ( cieknie spod UPG, rano czasami przykopci jak go odpalam) Jaki moze byc orientacyjny koszt takiego zabiegu. Aha szukam mechanika na terenie małopolski. Pozdrawiam

Napisano

> Proszę o podanie mi jakiś namiarów na warsztat lub jakiegos mechanika który zrobiłby mi remoncik

> silnika w cc900 ( cieknie spod UPG, rano czasami przykopci jak go odpalam) Jaki moze byc

> orientacyjny koszt takiego zabiegu. Aha szukam mechanika na terenie małopolski. Pozdrawiam

Ja UPG zrobiłem w 900 cie sam, fakt kiedyś robiłem upg w 126p. Jak trochę lubisz dłubać to sam dasz spokojnie radę bo robota wybitnie prosta. Głowicę od razu oddając do planowania powiedz żeby zmienili Ci uszczelniacze zaworowe. Mnie za planowanie i wymiane uszczelniaczy skasowali rok temu 60zł. Uszczelniacze moje po ok. 2 zł szt. UPG z 50zł, uszczelka pod pokrywe zaworów ze 20 i caly dzien zabawy:)

Napisano
  • Autor

> Ja UPG zrobiłem w 900 cie sam, fakt kiedyś robiłem upg w 126p. Jak trochę lubisz dłubać to sam dasz

> spokojnie radę bo robota wybitnie prosta. Głowicę od razu oddając do planowania powiedz żeby

> zmienili Ci uszczelniacze zaworowe. Mnie za planowanie i wymiane uszczelniaczy skasowali rok

> temu 60zł. Uszczelniacze moje po ok. 2 zł szt. UPG z 50zł, uszczelka pod pokrywe zaworów ze 20

> i caly dzien zabawy:)

hmm stanowczo wolałbym żeby mi to ktoś kto się zna to zrobił :-)

Napisano

> hmm stanowczo wolałbym żeby mi to ktoś kto się zna to zrobił :-)

mi mechanik krzyknął za samą robotę 250zł to stwierdziłem, że zrobię sam:)

Napisano

Witam podepnę się pod temat bo też mnie czeka wymiana uszczelki, moje pytanie co jeszcze wymienić na co zwrócić uwagę jak juz się zabiore za robotę.

Dodam że sej ma przejechane 150tys z czego około 90tys na lpg smile.gif

Napisano

> Witam podepnę się pod temat bo też mnie czeka wymiana uszczelki, moje pytanie co jeszcze wymienić

> na co zwrócić uwagę jak juz się zabiore za robotę.

> Dodam że sej ma przejechane 150tys z czego około 90tys na lpg

przy planowaniu glowicy niech Ci sprawdza szczelnosc zaworow, ew robote glowicy zrobisz-dotarcie zaworow.

Napisano

Do tego co napisał kolega powyżej dodam jeszcze wymianę wszystkich innych uszczelek oprócz upg (kolektor ssący, wydechowy itp.) Jak robić to raz i konkretnie ok.gif

Napisano

> Do tego co napisał kolega powyżej dodam jeszcze wymianę wszystkich innych uszczelek oprócz upg

> (kolektor ssący, wydechowy itp.) Jak robić to raz i konkretnie

i uszczelniacze zaworowe, ale to przy zdejmowaniu głowicy to tak jak UPG zmieniać;)

• 2 tygodnie później...
Napisano

widzę że są uszczelki od 25zł - 50zł warto dopłacić czy raczej bez różnicy? jakie kupiliście?

Napisano

> widzę że są uszczelki od 25zł - 50zł warto dopłacić czy raczej bez różnicy? jakie kupiliście?

ja kupiłem elring i już rok czasu (15kkm) śmiga

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.