Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Brak sil :( problem z odpalaniem na zimnym...

Featured Replies

Napisano

Juz mnie korci zeby oddac go za przyslowiowa zlotowke smile.gif silnik nie pali na zimnym, zalapie na 2s i gasnie natomiast na cieplym dziala idealnie: sprawdzono czujnik powietrza-dobry,czujnik wody-nowy,kopulka dobra,przewody tez,swiece dobre, iskra jest jak powinna, pompa paliwa sprawna, przewody szczelne, paliwo jest wtryskiwane to cylindrow, elektrozawor sprawny, czujnik polozenia przepustnicy tez, czujnik polozenia walka przy kopulce sprawny, czujnik podcisnienia sprawny, czujnik polozenia walu tez sprawny dziala(zmiany rezystancji przy przesunieciu metalowej rzeczy kolo niego), lambda sprawna. Nie wiem co jeszcze mozna sprawdzic:( jak chce go odpalic na zimnym ...pyrcha i gasnie po 2s, ale jak sie tylko delikatnie rozgrzeje jakos chodzi a kazde dodanie gazu to zgasniecie silnika. Jak juz sie rozgrzeje to chodzi idealni, tak wiec nie wiem co dalej frown.gif silnik to 2.0 16V 160A8.046...

Napisano

> Juz mnie korci zeby oddac go za przyslowiowa zlotowke silnik nie

> pali na zimnym, zalapie na 2s i gasnie natomiast na cieplym

> dziala idealnie: sprawdzono czujnik powietrza-dobry,czujnik

> wody-nowy,kopulka dobra,przewody tez,swiece dobre, iskra jest

> jak powinna, pompa paliwa sprawna, przewody szczelne, paliwo

> jest wtryskiwane to cylindrow, elektrozawor sprawny, czujnik

> polozenia przepustnicy tez, czujnik polozenia walka przy kopulce

> sprawny, czujnik podcisnienia sprawny, czujnik polozenia walu

> tez sprawny dziala(zmiany rezystancji przy przesunieciu

> metalowej rzeczy kolo niego), lambda sprawna. Nie wiem co

> jeszcze mozna sprawdzic:( jak chce go odpalic na zimnym

> ...pyrcha i gasnie po 2s, ale jak sie tylko delikatnie rozgrzeje

> jakos chodzi a kazde dodanie gazu to zgasniecie silnika. Jak juz

> sie rozgrzeje to chodzi idealni, tak wiec nie wiem co dalej

> silnik to 2.0 16V 160A8.046...

jedz pod kompa biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

widzialem dzisiaj Twoj post u mnie zero rdzy zero smile.gif stalo sie cos dziewngo stal na zimnei 3g i oczywiscie postanowielem sprawdzic czy dziala, oczywiscie odpalalem go ze 2 minuty ale oczywiscie gasl, gdy przy odpalaniu powciskalem pare razy pedal gazu to jak puscilem pedal to chodzil ciut dluzej i gasl , ale w pewnym momencie jakby reka odlal, silnik nie jest cieply ale odpala idealnie, zobacze jak calkiem znowu zmarznie za 3 godziniy i napisze czy poprawilo sie...

Napisano

po pierwsze sprawdź filtr paliwa, dolej alkocholu do zbiornika,posłuchaj czy pompka normalnie ,równo pracuje,czy nie przerywa nie zwalnia itp.

Napisano
  • Autor

mialem cewke BAE506D,zamienilem na taka jaka powinnem miec czyli BAE504DK, pompa paliwa pompuje benzynke na polozeniu kluczyka w MAR i przestaje ale to zapewne jak jest odpowiednie cisnienie na listwie, wiec pompka dziala, jakby to wina pompy to by dusil sie na wyzszych obrotach a on zapie..... jak szalony, problem jest tylko jak na zimnym nie da sie odpalic, a filtr ma znaczenie na wolnych ? przeciez jakby byl zapchany to by na szybkich nie puszczal tyle benzynki, wymienie go po swietach.

Napisano
  • Autor

problem rozwiazany wymiana cewki palca kopulki i przewodow rozwiazala go lecz sytuacja materialna zmusi mnie chyba do sprzedazy tego autka

Napisano

> go lecz sytuacja materialna zmusi mnie chyba do sprzedazy tego

> autka

Czyli wymieniles to co ci mowilem na samym poczatku:) Widzisz...widzsz...mowilem:)

Napisano

> problem rozwiazany wymiana cewki palca kopulki i przewodow rozwiazala

> go lecz sytuacja materialna zmusi mnie chyba do sprzedazy tego

> autka

szkoda sprzedawać, lepiej daj go mi a dostaniesz mojego smile.gif

pozdro

Napisano
  • Autor

...wiem ze szkoda...lezka sie kreci ale musze...kasa potrzebna...a jak na zlosc wszystko zrobilem a tu trzeba sprzedac...

Napisano

trudno, to sprzedaj,jak dasz rade dwulitrówke trudno sprzedać ,ciekawe za ile pujdzie.

ja swoją terz miałem pogonić, córa przyszła sobie na świat i myślałem ,że będzie tragedi tipka utrzymywać a tu niespodziewanka!!!

i nawet stać mnie na kupno nowych części na remoncik,a żona chce żeby tipka nie sprzedawać.Zmiana zdania nastąpiła po tym jak moja śliczniejsza połówka pojechała sama Tipkiem na zakupy kilka razy, nawet sięjej spodobał smile.gif

marttwi mnie wyłącznie perspektywa remontu blach, wolałbym Tipka z 95 roku nabyć i przezucić zawieche i silnik i dalej śmigać wink.gif

Napisano
  • Autor

jesli wogole pojdzie...na dodatek jest bez gazu...z pol roku moze bede czekal...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.