Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Brava kaput

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich

Spokojne święta - tym razem się nie udało. W trasie (100km od startu i ok 90 do mety) na 5 biegu przy około 2.5 - 2.8 kkm zaczęło się szarpanie, mulenie, objawy jak przy braku paliwa. Ale wskaźnik jeszcze nie pokazał rezerwy, choć wiele juz nie było. Silnik zgasł. Odpalił, poszarpał znowu i zgasł. Zrobiłem krótką wycieczkę na pobliską stację i dolałem 5l Pb. Brak poprawy. Miałem przy sobie laptopa i (ciekawe dlaczego) interfejs. Centralka zanotowała błąd P0170. Dalsza trasa na lawecie. Na drugi dzień auto odpaliło, udało mi się wjechać do garażu i silnik znowu zgasł. Jedynym objawem jaki zauważyłem (poza brakiem możliwości jazdy) to dziwne działanie pompy paliwa, jakby nieregularne bulgotanie. Wydarłem pompę, podpięta pod aku tłoczy paliwo jednak dźwięk jakby troche dziwny. Rozglądam się za nową.

I moje pytanie, czy błąd P0170 może mieć związek z padniętą pompą ? Zanim silnik gasł (na postoju), zachowywał się tak jakby chodził na 3 gary. Miał ktoś podobne objawy ?

Napisano

> Witam wszystkich

> Spokojne święta - tym razem się nie udało. W trasie (100km od startu i ok 90 do mety) na 5 biegu

> przy około 2.5 - 2.8 kkm zaczęło się szarpanie, mulenie, objawy jak przy braku paliwa. Ale

> wskaźnik jeszcze nie pokazał rezerwy, choć wiele juz nie było. Silnik zgasł. Odpalił,

> poszarpał znowu i zgasł. Zrobiłem krótką wycieczkę na pobliską stację i dolałem 5l Pb. Brak

> poprawy. Miałem przy sobie laptopa i (ciekawe dlaczego) interfejs. Centralka zanotowała błąd

> P0170. Dalsza trasa na lawecie. Na drugi dzień auto odpaliło, udało mi się wjechać do garażu i

> silnik znowu zgasł. Jedynym objawem jaki zauważyłem (poza brakiem możliwości jazdy) to dziwne

> działanie pompy paliwa, jakby nieregularne bulgotanie. Wydarłem pompę, podpięta pod aku tłoczy

> paliwo jednak dźwięk jakby troche dziwny. Rozglądam się za nową.

> I moje pytanie, czy błąd P0170 może mieć związek z padniętą pompą ? Zanim silnik gasł (na postoju),

> zachowywał się tak jakby chodził na 3 gary. Miał ktoś podobne objawy ?

wygląda na : pompę lub sondę lambda. Obie rzeczy do sprawdzenia. Jeśli jednak pompa dziwne dźwięki wydaje to to będzie raczej to.

Napisano

Jak już kolega zauważył najprawdopodobniej pompa paliwa powiedziała Ci 30.GIF

Przerabiałem tema w maryśce 3 razy:

1. raz po 2 tankowaniach na nowo otwartej stacji neste, jechałem dość szybko polną drogą... skończyło się na lawecie do ASO, objawy jak u Ciebie, serwis wyciągnął nitki i piasek z pompy paliwa, auto ożyło. Podobno jest to normalne jak stacja ma nowe, nowo zakopane zbiorniki.

2. raz po tym jak tylny tłumik urwał się na dziurze i uderzył w zbiornik paliwa, objawy takie same, niestety inne ASO i skończyło się na wymianie całej pompy.

3. raz nie ja jechałem, ale auto stanęło i skończyło się na sznurku - wymiana silnika pompy.

Pozdrawiam BAS

Napisano

Ja mialem przypadek, ze palil na 3 gary... - ale nie gasl.

Okazalo sie, ze cewka byla walnieta. Po wymianie cewki bylo ok.

Napisano
  • Autor

Cewka, kable i świece wymienione na przełomie 10-30 kkm temu. Wszystko raczej ok.

Ten błąd P0170 - za uboga lub za bogata mieszanka, mógłby się chyba pojawić jakby pompa nie dawała dostatecznej ilości paliwa? Co do samej pompy, mam u siebie walbro ess291 (ciśnienie 4 kPa i wydatek 120 l/h), oryginał znalazłem za 200 do 260. Może jakieś podpowiedzi gdzie taniej ? Na aledrogo widzialem tylko takie zamienniki dające 3kPa.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.