Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[G]- kierunkowskaz lewy przyśpieszony nieświecący

Featured Replies

Napisano

Witam,

Astra G 1,8 X18Xe1 - na wypasie (pełna elektryka z alarmo-immo)

ostatnio pojawiła się no myślę poważna w użytkowaniu dolegliwość występujaca żadziej lub częściej w zależności od swojego "widzi mi sie" innymi słowy nie wiem od czego to zależy - heh do rzeczy:

pojawia się reakcja "przyśpieszonego" kierunkowskazu przy wbiciu kierunkui w lewo, na nieszczęście nie jest to objaw żarówki, gdyż dzieje się to od czasu do czasu.

Na postoju zauważyłem, że w momencie tejże reakcji przyśpieszonego kierunkowskazu żaden z lewych kierunkowskazów nie świeci się. Reakcja ta występuje w mniej lub bardziej wzmożonym stopniu, przy zapalonym i wyłączonym silniku.

Przy zamykaniu centralnym z pilota i włączaniu alarmu problem objawia się w następujący sposób:

-zamkniecie centralnego (1 naciśniecie przycisku pilota)- nie świecą kierunki,

-załaczenie alarmu ( 2 naciśniećie ) świecą.

Sprawdzę jutro żarówki(choć wszystkie swiecą), gniazda, styki, bezpieczniki. może to jakiś przekaźnik.. nawet nie wiem gdzie szukać.

Może ktoś spotkał się z takim problemem

Jakieś sugestie i rady?

Bardzo proszę o o pomoc! oslabiony.gif

Pozdrawiam

Napisano

> Witam,

> Astra G 1,8 X18Xe1 - na wypasie (pełna elektryka z alarmo-immo)

> ostatnio pojawiła się no myślę poważna w użytkowaniu dolegliwość występujaca żadziej lub częściej w

> zależności od swojego "widzi mi sie" innymi słowy nie wiem od czego to zależy - heh do rzeczy:

> pojawia się reakcja "przyśpieszonego" kierunkowskazu przy wbiciu kierunkui w lewo, na nieszczęście

> nie jest to objaw żarówki,

pierwszy pomysł na gorąco to przekaźnik od kierunków, one czasem padały, taki wąski żółty w skrzynce bezpieczników, na każdą stronę jest osobny, zamień je miejscami i zobacz czy sytuacja się odwróci, jeżeli tak to sprawa będzie jasna,

brat

• 3 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

> pierwszy pomysł na gorąco to przekaźnik od kierunków, one czasem padały, taki wąski żółty w

> skrzynce bezpieczników, na każdą stronę jest osobny, zamień je miejscami i zobacz czy sytuacja

> się odwróci, jeżeli tak to sprawa będzie jasna,

> brat

Pierwszy strzał w 10ke, BRAcie!!

Dzięki tej sugestii nie musiałem dalej szukać. faktycznie po przełożeniu przekaźników przyczyna stała się jasna!!

kosteczka kosztuje 22zł w ASO. Nie warto kupować używek. które w najtańszej opcji z przesyłką wyjdą nawet drożej.

Wielkie dzięki i pozdrawiam 20.GIF

Napisano

> Pierwszy strzał w 10ke, BRAcie!!

> Dzięki tej sugestii nie musiałem dalej szukać. faktycznie po przełożeniu przekaźników przyczyna

> stała się jasna!!

super, cieszę się że mogłem pomóc, w końcu od tego jest ten kącik wink.gif

> kosteczka kosztuje 22zł w ASO. Nie warto kupować używek. które w najtańszej opcji z przesyłką wyjdą

> nawet drożej.

o, to, to, to ok.gif (warto sprawdzać ceny oryginałów bo to nic nie kosztuje a czasem można się zdziwić)

> Wielkie dzięki i pozdrawiam

niezamaco wink.gif dobrze że opisujesz finał sprawy bo będzie dla potomnych ok.gif

brat

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.