Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Spadek mocy w Bravo 1,6

Featured Replies

Napisano

Mam mały zgryz confused.gif. W moim Bravo którego jestem posiadaczem od kilku dni w czasie jazdy na zimnym silniku przy próbie przyspieszenia auto się dławi, wrażenie jest takie jak by sie zalewało za bogata mieszanka czy cóś frown.gif, na wolnych obrotach pracuje OK. Pomaga wyłączenie silnika i odpalenie na nowo. Jak się zagrzeje nie ma problemu. Muszę zaznaczyć iż prawie na pewno mam uszkodzony termostat, cały czas pracuje na dużym obiegu ( w tym tygodniu chcę go wymienić).

Sprawdziłem świece OK

resetowałem komputer przez odłączenie akumulatora pomogło na 1 dzień ( tak mi sie wydawało)

może ktoś z większym doświadczeniem doradzi mi co to może być confused.gif

Napisano

odłączenie laptopa nie kasuje autoadaptacji...

wymień termostat, kable wn i wlej szuwaksa do benzyny..

Napisano
  • Autor

> odłączenie laptopa nie kasuje autoadaptacji...

> wymień termostat, kable wn i wlej szuwaksa do benzyny..

A jak skasować zapis autoadaptacji w kompie? confused.gif

Napisano

> A jak skasować zapis autoadaptacji w kompie?

kompem

Napisano
  • Autor

Ostatnio wyżej opisany efekt się nasilił. Ale co ciekawe przy zimym silniku chodzi OK ale jak sie trochę zagrzeje to go PRZYMULA. na wolnych obrotach jest OK ale jak mu dołożę gazu to zaczyna się dławić a nawet szarpać. dodam że jeszcze nie zmieniłem termostatu ani kabli. zastanawiam sie czy czujnik temperatury na termostacie który cały czas podaje do kompa sygnał że płyn jest w miare zimny nie ma wpływu na to że komp daje mu za bogatą mieszankę i dlatego jest taki efekt jakby go przylewało? confused.gif

Napisano
  • Autor

270751858-jezyk.gifyay.gif

Dzisiaj wymieniłem komplet świec i kable zapłonowe i wszystko juz jest OK. Bucik wrócił yay.gif

Napisano
  • Autor

A już się cieszyłem że wszystko jest OK.

Niestety po kilku dniach znów zaczeło go przymulać. Efekt jak by się przylewał lub tracił zapłonik. Tak jak wcześniej pisałem świece, Kable wysokiego i termostat nowe. Po odłączeniu akmulatora kilka dni chodził jak złoto. Jako ciekawostkę dodam że wystarczy wyłączyć zapłon i odpalić od nowa i już wraca do normy. confused.gif Czy to może być wina Kompa confused.gif Może coś z oprogramowaniem confused.gif Poradzcie co z tym zrobić macie większe doświadczenie w ujeżdżaniu BBM

Napisano
  • Autor

No cóż niewiele mi pomogliście ale może chociaż ktoś mi powie ile kosztuje sprawdzenie na Examinerze?

Czy najlepiej pojechać do ASO czy może zwykli mechanicy też dyspomują takimi sprzętami ???

Czy na Examinerze sprawdza sie czy też mozna wnieść jakieś poprawki do oprogramowania?

czy ktoś coś wie na ten temat???

Napisano

każdy warsztat od diagnostyki silników może ci sprawdzić parametry pracy...

tylko nie jedź na pałe do pierwszego lepszego tylko popytaj który kumaty i ma renome...

powninieneś od razu jechać na komputer...

zabawa od 50 zika w góre...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.