Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

licznik SX choinka

Featured Replies

Napisano

Problem pojawił się po wymianie żarówki od świateł pozycyjnych. Jak wkładałem wszystko na miejscu i sprawdzeniu czy wszystko gra. Okazuje ze po włączeniu świateł nie świeci kontrolka od świateł, tylko świecił od świateł przeciwmgielnych tylnych i wskaźnik paliwa wskoczył na max. Jak włączyłem światła długie to włączyła leciutko ogrzewanie szyb tylnych. I no oboromierz spada do zera jak włączę światła.

Jak wyłączę światła to wszystko wraca do normy i sprawdzałem czy światła mrugające(przednie). Okazuje ze tu nie robi choinki.

Dodam ze sprawdziłem na innym liczniku i efekt jest taki sam.

Napisano

> Problem pojawił się po wymianie żarówki od świateł pozycyjnych. Jak wkładałem wszystko na miejscu i

> sprawdzeniu czy wszystko gra. Okazuje ze po włączeniu świateł nie świeci kontrolka od świateł,

> tylko świecił od świateł przeciwmgielnych tylnych i wskaźnik paliwa wskoczył na max. Jak

> włączyłem światła długie to włączyła leciutko ogrzewanie szyb tylnych. I no oboromierz spada

> do zera jak włączę światła.

> Jak wyłączę światła to wszystko wraca do normy i sprawdzałem czy światła mrugające(przednie).

> Okazuje ze tu nie robi choinki.

> Dodam ze sprawdziłem na innym liczniku i efekt jest taki sam.

Może gdzieś masy nie masz? Ja miałem podobnie ze stanem paliwa jak nie podłączyłem wszystkich wtyczek...

Napisano
  • Autor

> Może gdzieś masy nie masz? Ja miałem podobnie ze stanem paliwa jak nie podłączyłem wszystkich

> wtyczek...

Jak podłączyłem wszytko to tez tak samo, odpalam silnik kontrolki swiecia ok tylko jak włączę światła to zgłupieje.

Napisano

> Jak podłączyłem wszytko to tez tak samo, odpalam silnik kontrolki swiecia ok tylko jak włączę

> światła to zgłupieje.

A może sprawdź kostki? hmm.gif u mnie tez cyrki były jak podczas wkładania kostek wysunął sie jakiś kabalek o co wcale nietrudno ok.gif

Napisano

U mnie jak sie podłączy seryjny licznik z uno to jest ok. A jak podłączyłem licznik od sieny to wskaźniki od paliwa i temp fiksowały sick.gif

Napisano
  • Autor

> A może sprawdź kostki? u mnie tez cyrki były jak podczas wkładania kostek wysunął sie jakiś

> kabalek o co wcale nietrudno

sprawdziłem kostki i wygadał na dobrze, no chyba ze musiałbym wyjąc z kostki po kolei kabelki? I czy pajak ma wspólnego z choinka na liczniku?

Napisano

> sprawdziłem kostki i wygadał na dobrze, no chyba ze musiałbym wyjąc z kostki po kolei kabelki? I

Ale to nie o to chodzi. Jak wkładasz kostkę to masz ją zasłoniętą zegarami, bo dostęp jest nieco słaby i może nie zauważyłeś, że jakiś kabelek się obluzował i wysunął z kostki hmm.gif W moim dostęp do kostek był elegancki, bo zdejmowało się cały daszek z zegarów i jak wkładałem kostki to widziałem czy jest ok ok.gif

> czy pajak ma wspólnego z choinka na liczniku?

A tego nie rozumiem spineyes.gifzlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> U mnie jak sie podłączy seryjny licznik z uno to jest ok. A jak podłączyłem licznik od sieny to

> wskaźniki od paliwa i temp fiksowały

A to nie było tak, że w sienowych trzeba było coś przelutować, albo poprzekładać kabelki w kostkach? hmm.gif na pewno nie były P&P ok.gif

Editen Machen:

Miałem rację. Trzeba się trochę pobawić ok.gifKLIK

Napisano

Oczywiście wszystkie kabelki były poprzekładane według instrukcji i takie cyrki wyszły niewiem.gif

Napisano

> Oczywiście wszystkie kabelki były poprzekładane według instrukcji i takie cyrki wyszły

A to tutaj moja wiedza się kończy, bo sam tego nigdy nie robiłem ok.gif trzeba poczekać na mądrzejszych ok.gif

Napisano
  • Autor

Ja podłączałem kostki do licznika i nie wskładalem na swoje miejsce tylko tak żeby było widać kostki.

> A tego nie rozumiem

Chodzi o przełącznik zespolony

Napisano

> Ja podłączałem kostki do licznika i nie wskładalem na swoje miejsce tylko tak żeby było widać

> kostki.

> Chodzi o przełącznik zespolony

Fakt, nie dotarło do mnie, że problem jest po włączeniu świateł facepalm%5B1%5D.gif to tak akurat nie miałem tongue.gif

Napisano

> Czekam na inne sugestie.

bierzesz miernik elektryczny i sprawdzasz co i jak się dzieje w instalacji itp... inaczej nie dowiesz się co go gryzie

Napisano

> Problem pojawił się po wymianie żarówki od świateł pozycyjnych. Jak wkładałem wszystko na miejscu i

> sprawdzeniu czy wszystko gra. Okazuje ze po włączeniu świateł nie świeci kontrolka od świateł,

> tylko świecił od świateł przeciwmgielnych tylnych i wskaźnik paliwa wskoczył na max. Jak

> włączyłem światła długie to włączyła leciutko ogrzewanie szyb tylnych. I no oboromierz spada

> do zera jak włączę światła.

> Jak wyłączę światła to wszystko wraca do normy i sprawdzałem czy światła mrugające(przednie).

> Okazuje ze tu nie robi choinki.

> Dodam ze sprawdziłem na innym liczniku i efekt jest taki sam.

Ja tak miałem i dodam ze to nie licznik dawał w d ale wypalone kostki przy reflektorach sprawdz.

Napisano
  • Autor

> Ja tak miałem i dodam ze to nie licznik dawał w d ale wypalone kostki przy reflektorach sprawdz.

Sprawdziłem i efekt jest taki sam. Nawet odłączyłem dwie kostki od reflektora. I Nic.

Napisano

Przyczyna zanik masy Szukaj na wszystkich żarówkach z postoju i mijania. U mnie to były kostki przepalone lamp.

Napisano

> Przyczyna zanik masy Szukaj na wszystkich żarówkach z postoju i mijania. U mnie to były kostki

> przepalone lamp.

U mnie to samo było przy zaniknięciu ścieżki która prowadziła do kostki na pcb smile.gif

Fenix mi to zrobił raz dwa smile.gif Nawet nie pamiętam czy użył lutownicy do tego, ale zobaczył to w minutę, a w pół, zrobił zlosnik.gif

Dzięki FENIX! 20.GIF

zapomniałem że ty piwko "fe" więc :soczek: <nie działa> 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

> Przyczyna zanik masy Szukaj na wszystkich żarówkach z postoju i mijania. U mnie to były kostki

> przepalone lamp.

Hmm czy kostka od bagażnika(do ogrzewania szyb, wycieraczek) ma wpływ na ikony w liczniku?

A dodam ze żarówki na światła tylne pozycyjne szkła są pokryte czarnym nalotem i przednie tez, bo wymieniałem żarówki (byly przepalone).

Napisano
  • Autor

Ok już znalazłem przyczynę była naderwana ścieżka jak kostka trzymała mocno ścieżkę i lekko nadrywał ścieżkę a ja tego nie zauważyłem i no nie podłączyłem kostki z plusem do starego licznika i dlatego taki efekt był.

Ale przylutowałem zerwana ścieżkę tylko zastanawiam jak wzmocnić żeby w przyszłości nie zerwało ponownie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.