Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mazda 3 BK 2003-2008 - opinie

Featured Replies

Napisano

Witam, przymierzam sie do zmiany autka i w oko wpadła mi mazda jak w temacie. Proszę o o pinie jak sprawują sie te samochody, jak wygląda awaryjność, koszty utrzymania, najczęstsze usterki, na co zwracać uwagę przy oglądaniu, jakieś typowe usterki itp, jednym słowem co sprawdzić żeby nie wpakować sie na minę. Nadwozie raczej 5d, silnik najchętniej 2,0 benzyna, ewentualnie diesel. Czy benzynowe silniki lubią gaz? zlosnik.gif. Będę wdzięczny za wszelkie sugestie 20.GIF

Napisano

Witam,

Mam od 3 lat sprowadzoną z Niemiec Mazde 3 1.6 benzyna z 2004 roku. Wygląd nadal na mnie robi wrażenie, przyjemność z jazdy - rewelacja. Materiały w środku niezłe, ale nie idealne, bo ulegają stosunkowo szybko zużyciu - tapicerka na fotelu kierowcy i np wykładzina pod siedzeniami z przodu czy brak gumowej nakładki pod lewą stopę - po zimie wygląda to paskudnie. Trochę rysujących się plastików, ale to jak wszędzie teraz. hehe.gifAwarii nie miałem absolutnie żadnej od czasu zakupu, nie licząc dwukrotnie zbitego przeciwmgielnego, od kamienia (i to dwa razy ta sama strona) oraz dwukrotnie przepalonej żarówki - też ta sama strona, w ciągu roku. Autko jak najbardziej godne polecenia od strony mechanicznej, natomiast po 7 latach zaczęła wyłazić RUDA angryfire.gif i to w takim tempie, że sam nie wiem co z tym robić. Tył nadkola to norma (widziałem kilka tych samochodów z 2004 roku i niestety TTTM). Oprócz tego pęcherze na masce i progach, a także tylne lewe drzwi od wewnątrz już z 30cm pęcherzy, a jeszcze 3, 4 miesiące temu nie było NIC. Gdyby nie to, można by rzec, że autko idealne, ale aż boję się co będzie za rok. oslabiony.gif

W kwestii utrzymania to poza typowymi wymianami filtry + olej pozostaje zalać i jechać, ale spalanie u mnie ok 9l. Bywa, że zejdę do 8,5.

Napisano
  • Autor

> Autko jak najbardziej godne polecenia od strony mechanicznej, natomiast po 7 latach zaczęła

> wyłazić RUDA i to w takim tempie, że sam nie wiem co z tym robić. Tył nadkola to norma

> (widziałem kilka tych samochodów z 2004 roku i niestety TTTM). Oprócz tego pęcherze na masce i

> progach, a także tylne lewe drzwi od wewnątrz już z 30cm pęcherzy, a jeszcze 3, 4 miesiące

> temu nie było NIC. Gdyby nie to, można by rzec, że autko idealne, ale aż boję się co będzie za

> rok.

Tego się właśnie obawiałem, gdzieś mi sie o uszy ten problem juz obił crazy.gif Obejrzę sobie samochód wnikliwiej pod tym kątem. Dzięki za pomoc waytogo.gif20.GIF

Napisano

> Tego się właśnie obawiałem, gdzieś mi sie o uszy ten problem juz obił Obejrzę sobie samochód

> wnikliwiej pod tym kątem. Dzięki za pomoc

ja moze tylko dodam ,ze jesli teraz ujezdzasz auto ze swojego podpisu[golfa tdi] to bron boze nie kupuj diesla-rozczarujesz sie doglebnie zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> ja moze tylko dodam ,ze jesli teraz ujezdzasz auto ze swojego podpisu[golfa tdi] to bron boze nie

> kupuj diesla-rozczarujesz sie doglebnie

A co z tym dieslem mazdy jest nie tak? smile.gif To jest silnik PSA czy konstrukcja mazdy? Jeżeli PSA to faktycznie może być cienko. Jeździłem tym w citroenie C5 i faktycznie masakra crazy.gif Nie mam ciśnienia na diesla. Zmniejszyły mi się ostatnio przebiegi i dlatego raczej zastanawiam się nad benzyną. Jak jeździ 3 z 1,6 benzynowym? Da radę tym coś wyprzedzić na trasie w miarę bezstresowo czy od razu lepeij szukać 2,0?

Napisano

/Jak jeździ 3 z 1,6 benzynowym? Da radę tym coś wyprzedzić na trasie w miarę

> bezstresowo czy od razu lepeij szukać 2,0?

Gdybym kupował drugi raz Mazde 3 to wziąłbym 2.0 pewnie, ale 1.6 nie ma tragedii. Trochę trzeba nacisnąć i można spokojnie wyprzedzać, ale będąc samemu wink.gif Z dodatkowymi osobami na pokładzie jest już gorzej smirk.gif

Napisano
  • Autor

> /Jak jeździ 3 z 1,6 benzynowym? Da radę tym coś wyprzedzić na trasie w miarę

> Gdybym kupował drugi raz Mazde 3 to wziąłbym 2.0 pewnie, ale 1.6 nie ma tragedii. Trochę trzeba

> nacisnąć i można spokojnie wyprzedzać, ale będąc samemu Z dodatkowymi osobami na pokładzie

> jest już gorzej

dzięki waytogo.gif

Napisano

> A co z tym dieslem mazdy jest nie tak? To jest silnik PSA czy konstrukcja mazdy? Jeżeli PSA to

> faktycznie może być cienko.

oj,gdyby to byl PSA to byloby pieknie ok.gif

jesli silnik PSA ci nie pasi to mazdy tym bardziej-pod kazdym wzgledem zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.