Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Szczęki hamulcowe.

Featured Replies

Napisano

Witam.Właśnie zdarzył mi się nie miły wypadek. Odkleiły się okładziny od szczęk i zablokowało mi tylne prawe koło. Kupiłem nowe szczęki i mam oto pytanie. Czy jest jakiś problem z wymianą, czy moze macie jakieś sugestie jak szybko i sprawnie to zrobić. Wymieniałem szczęki juz w roznych samochodach ale w Bravce jeszcze nie dlatego pytam. A i jeszce jedno jak ustawić tą regulacje rozpieracza.

Napisano

Gdy bębny są zużyte to na ich brzegu (od wewnątrz) robi się rant i z tego powodu ciężko jest ściągnąć bęben. Od wewnętrznej strony jest luczek zaślepiony gumową zatyczką. Przez niego można poluzować linkę ręcznego hamulca i szczęki nieco się zejdą. Będzie łatwiej ściągnąć. Ale i tak jest ciężko. Jak poluzować samoregulator, nie wiem.

Napisano

bebny bardzo latwo sie sciaga wbrew pozorom , wystarczy w 2 otwory na bebnie wkrecac srubu (chyba 10 ale nie jestem pewny) wkrecajac je beben sam sie zdejmuje z kola..... nic trudnego , najwiecej problemow przystwarza zalozenie tych sprezynek cholernych , jak sa nowe to ciezko je naciagnac .... a tak to nie ma problemow .

Napisano

popatrz też na stan bębnów bo jak jest kiepsko to nie masz co wymieniać szczek po za moment to samo sie stało.. Koszt bebnów nie duży okolo 80 zł...

aha odradzam przetaczanie bo sie nie opłaca. ok.gif

Napisano
  • Autor

> popatrz też na stan bębnów bo jak jest kiepsko to nie masz co

> wymieniać szczek po za moment to samo sie stało.. Koszt bebnów

> nie duży okolo 80 zł...

> aha odradzam przetaczanie bo sie nie opłaca.

Chyba tak muszę zrobić bo nie mogę załozyc bębnów. A po za tym rozleciał mi się ten regulator i sprężyny tez nie wyglądają najlepiej.

A tak po za tym czy wie ktos jak działa ten regulator. najlepiej przydało by mi się jakieś zdjęcie, np. zksiązki , bo miałem problemy z tym regulatorem.

Napisano

najłatwiej zdjąć bębny luzując regulator szczęk poprzez naciśnięcie za pomocą wkrętaka na języczek regulatora znajdujący się tak mnie więcęj między godz. 10 a 11 poprzez istniejący otworek bębna hamulcowego

pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.