Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Brak kontrolek immobilajzera i wtrysku

Featured Replies

Napisano

Witajcie,

Kupiłem w piątek Bravo 1.2 1999r, oczywiście mase rzeczy do ogarnięcia ale pojawił się problem. Dzień po kupnie chciałem odpalić i nie da rady.

Co zauważyłem to to, że przy włączaniu zapłonu nie palą się kontrolki immo oraz marchewa (kontrolka wtrysku), choć dzień wcześniej było ok.

Szukam po elektryce, szukam i znaleźć nie mogę. Trochę grzebałem dzień wcześniej wiec mogłem coś poruszyć.

Czy ktoś ma pojęcie co może odpowiadać za to, że nie działają te 2 układy?

z góry dzieki za pomoc

p.s. przypomniało mi się, że przy kupnie podłączyłem się kompem bez problemu a teraz brak komunikacji

Napisano

> Witajcie,

> Kupiłem w piątek Bravo 1.2 1999r, oczywiście mase rzeczy do ogarnięcia ale pojawił się problem.

> Dzień po kupnie chciałem odpalić i nie da rady.

> Co zauważyłem to to, że przy włączaniu zapłonu nie palą się kontrolki immo oraz marchewa (kontrolka

> wtrysku), choć dzień wcześniej było ok.

> Szukam po elektryce, szukam i znaleźć nie mogę. Trochę grzebałem dzień wcześniej wiec mogłem coś

> poruszyć.

> Czy ktoś ma pojęcie co może odpowiadać za to, że nie działają te 2 układy?

> z góry dzieki za pomoc

> p.s. przypomniało mi się, że przy kupnie podłączyłem się kompem bez problemu a teraz brak

> komunikacji

sprawdzałeś bezpieczniki?

Napisano
  • Autor

> sprawdzałeś bezpieczniki?

Tak, wszystkie jakie tylko są

Napisano

> Tak, wszystkie jakie tylko są

za schowkiem też?? Jeśli tak to sprawdź masy. Ewentualnie skrzynkę z przekaźnikami przy akumulatorze.

Napisano
  • Autor

> za schowkiem też?? Jeśli tak to sprawdź masy. Ewentualnie skrzynkę z przekaźnikami przy

> akumulatorze.

za schowkiem też, przekaźniki przy aku również. Co masz na myśli "sprawdź mase"?

Napisano

> za schowkiem też, przekaźniki przy aku również. Co masz na myśli "sprawdź mase"?

główne połączenia masowe instalacji elektrycznej. Co do przekaźników przeczyść styki. (Miałem identyczny problem w AR małżonki jak wymieniałem sprzęgło po złożeniu brak kontrolki code- marchewy co za tym idzie o odpaleniu można było zapomnieć)

Napisano
  • Autor

> główne połączenia masowe instalacji elektrycznej. Co do przekaźników przeczyść styki. (Miałem

> identyczny problem w AR małżonki jak wymieniałem sprzęgło po złożeniu brak kontrolki code-

> marchewy co za tym idzie o odpaleniu można było zapomnieć)

w mojej 156 przy zaśniedziałym przekaźniku pompy paliwa nie zapalała, ale wtedy to code nie gasło a tutaj wygląda to, że nie ma zasilania tych układów co najbardziej mnie dziwi. Czyściłem dzis przekaźnikii sprawdzałem czy jest na nich napięcia ale nie sprawdzałem, czy wszyskie działają. No cóż jutro będę dalej działał

Napisano

W internecie jest instrukcja serwisowa fiatowska do Bravo/a, tam są opsy instalacji.

Napisano
  • Autor

Dobra kryzys rozwiązany

Winowajca -> zaśniedziałe bezpieczniki + zaśniedziałe do granic możliwości konektory w skrzynce "B" ze zdjęcia. Za pierwszym razem przeczyściłem tylko bezpieczniki i myślałem, że powinno być OK ale dzisiaj wziąłem miernik i schematy instalacji i wyszło to co wyszło wink.gif Co dziwne zaśniedziałe były wszystkie od 1A do 6A a cała reszta nietknięta A,C,D idealne

beztytuuayp.jpg

p.s. można zamknąć smile.gif

Napisano

Sprawdź może czy nie masz zatkanego odpływu wody z podszybia.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.