Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

powietlenie tablicy rejestracyjnej kombi

Featured Replies

Napisano

przepaliła się lampka podświetlenia tablicy rejestracyjnej. Porblem byłby rozwiązany, gdyby nie 2 przeszkody:

1. jest to kombi i nie wymienia się samej lampki

2. w obudowie lampki jest dodatkowo mikrostyk do otwierania szyby

Jak się okazało podczas próby wymiany kable zasilające poprowadzone są do jakiejś "centralki", a dopiero później cieniutka taśma do lampki. Najprawdopodobniej uszkodzona jest owa taśma. Niestety nie da się również zajrzeć do środka tej listwy, bo wszystko jest zgrzane w całość. Miał ktoś podobny problem? Da się to jakoś naprawić bez wymiany całej listwy? Może zastosować jakiś zamiennik samej lampki, tylko z czego i jak podłączyć?

Napisano

> przepaliła się lampka podświetlenia tablicy rejestracyjnej. Porblem byłby rozwiązany, gdyby nie 2

> przeszkody:

> 1. jest to kombi i nie wymienia się samej lampki

Wymienia się 270751858-jezyk.gif

> 2. w obudowie lampki jest dodatkowo mikrostyk do otwierania szyby

> Jak się okazało podczas próby wymiany kable zasilające poprowadzone są do jakiejś "centralki", a

> dopiero później cieniutka taśma do lampki. Najprawdopodobniej uszkodzona jest owa taśma.

Standard 270751858-jezyk.gif

> Niestety nie da się również zajrzeć do środka tej listwy, bo wszystko jest zgrzane w całość.

Da się 270751858-jezyk.gif

> Miał ktoś podobny problem? Da się to jakoś naprawić bez wymiany całej listwy? Może zastosować

> jakiś zamiennik samej lampki, tylko z czego i jak podłączyć?

Ja mam klape z otwieraną szybą więc może byc ciut inaczej, sciągasz górny plastik tą osłonę klapy ale tylko od góry, odkręcasz całą to listwę.... wyciągasz ją sobie i na stolik wink.gif

Ja dostałem się do środka przez guziczki od otwierania szyby, tą gumę można wyciągnąć, ale trzeba ostrożnie wink.gif

Wtedy mamy płytkę prawie na wierzchu, ja ją całą przelutowałem, wymieniłem mikrostyki na nowe i wszystko zalałem grubą ilością kontaktu. Także dostęp jest....

Trochę haotycznie napisane ale się spiszę, trochę Ci to pomoże, jak coś na forum są fotki jak ktoś to rozbierał etc.

Przy okazji jak byś rozebrał to koniecznie jeśli masz przeczyść guziczki od otwierania szyby, bo zaraz też ci padną, i zatłuść czymś, smar, wazelina, kontakt.... wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.