Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Radio po 10s nie gra.. OCB?

Featured Replies

Napisano

Witam

Mam problem od 2 dni - otóż radio Blaupunkt Hamburg MP57 (chyba taki nr) samoistnie po kilku(nastu) sekundach samo przestaje grać, na wyświetlaczu wszystko działa, piosenka cały czas niby gra ale nie wydobywa się dźwięk z głośników. Co to mogło się podziać? Przez te ok kilkanaście gra normalnie i nagle cisza. Czy to może mieć związek np z działaniem klimy? Albo z uderzeniem pioruna? Bo pierwszy raz przestało grać w sobotę gdy gdzieś niedaleko samochodu walnął piorun confused.gif od tego czasu nie mogę dość do tego co nie bangla...

pozdrawiam

Adrian

Napisano

A sprawdzałeś czy na kablach głośnikowych na kostce ISO jest napięcie podczas gdy "nie słychać". Jeśli masz wszystko przez zwenetrzny wzmacniacz podłączone to czy wzmacniacz działa poprawnie?

Napisano
  • Autor

> A sprawdzałeś czy na kablach głośnikowych na kostce ISO jest napięcie podczas gdy "nie słychać".

> Jeśli masz wszystko przez zwenetrzny wzmacniacz podłączone to czy wzmacniacz działa poprawnie?

kabli nie sprawdzałem ale wątpię aby to była ich wina, dzisiaj rano np moja mulher.gif jechała do pracy i cały czas radio działało ok.gif po południu już niet :/ chyba to będzie związane z temperaturą, ponieważ jak auto jest w cieniu i postoi tak to radio odpali się na chwilę (czasami na 5 minut, czasami na 10 sekund ale gra), natomiast podczas jazdy maksymalnie jeśli coś zagra to na 1-2 sekundy :/ trzeba chyba oddać do elektronika i niech luka crazy.gif

ps. wzmaka itp nie mam. Z przodu zestaw odseparowany 16cm śmiga a z tyłu 2 głośniczki 10cm.

• 4 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

> A sprawdzałeś czy na kablach głośnikowych na kostce ISO jest napięcie podczas gdy "nie słychać".

> Jeśli masz wszystko przez zwenetrzny wzmacniacz podłączone to czy wzmacniacz działa poprawnie?

panowie pobiję temat: okazało się, że zwrotnica z zestawu odseparowanego dawała po jajach sick.gif wymontowałem ją i głośniki działają ale chyba druga pada bo raz się już głośniki "wyłączyły" powiedzcie mi teraz czy te zwrotniczki (z zestawu Helix Dark Blue 62.1) idzie jakoś na gwarancji zmienić, naprawić czy lepiej sobie odpuścić temat? czy oddać do zwykłego elektronika co się zajmuje car audio i zrobi je? czy kupić jakieś nowe na allegro?

ps. radio odebrałem z serwisu i tylko przeczyścili i poprawili jakieś zimne luty ale działało im od początku grinser006.gif dobrze, ze mnie nie naciągnęli na koszty smirk.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.