Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

katalizator + zawieszenie

Featured Replies

Napisano

W moim uniaku ostatnio same problemy...

Mianowicie: strasznie brzęczy katalizator..Czy oznacza to że się rozpadł w środku? (możliwe to w ogóle?) i zastanawiam się czy go wypatroszyć i zaspawać - będzie to miało wpływ na pracę silnika? czy też zastąpić rurką 2'' ? (i tu to samo pytanie co w/w)

no i druga sprawa.. zawieszenie jest już zużyte (amortyzatory i sprężyny) tak więc zastanawiam się nad zmianą na sportowe ale nie mam pojęcia co wybrać.. I tutaj może głupie pytanie:

Czy w uno zawieszenie nie jest przypadkiem takie samo jak w seicento sporting? Pytam bo nówka komplet -60 / -60 mogę kupić za 800zł ale właśnie do seicento sporting

Napisano

> W moim uniaku ostatnio same problemy...

> Mianowicie: strasznie brzęczy katalizator..Czy oznacza to że się rozpadł w środku? (możliwe to w

> ogóle?) i zastanawiam się czy go wypatroszyć i zaspawać - będzie to miało wpływ na pracę

> silnika? czy też zastąpić rurką 2'' ? (i tu to samo pytanie co w/w)

wyciąc i wstawić kawałek rurki waytogo.gif u siebie tak miałem i żadnego wpływu na pracę silnika to nie miało, tylko na pewno przekroczone zostaną normy emisji spali i na przeglądzie się mogą doczepić wink.gif

> no i druga sprawa.. zawieszenie jest już zużyte (amortyzatory i sprężyny) tak więc zastanawiam się

> nad zmianą na sportowe ale nie mam pojęcia co wybrać.. I tutaj może głupie pytanie:

> Czy w uno zawieszenie nie jest przypadkiem takie samo jak w seicento sporting? Pytam bo nówka

> komplet -60 / -60 mogę kupić za 800zł ale właśnie do seicento sporting

zawias z CC/SC nie pasuje do Uno waytogo.gif

przy glebie do -40mm możesz jeździć na seryjnych amorkach, jak chcesz niżej to trzeba skracać amorki lub kupić już skrócone ok.gif

Napisano
  • Autor

super, w takim wypadku w poniedziałek katalizator zniknie raz na zawsze grinser006.gif

a co do tego zawieszenia - chciałbym niżej... Możesz coś polecić?

Napisano

> super, w takim wypadku w poniedziałek katalizator zniknie raz na zawsze

> a co do tego zawieszenia - chciałbym niżej... Możesz coś polecić?

-60/-40 mts na serii amorku w linku po postem są foty jak leży auto

Napisano
  • Autor

> -60/-40 mts na serii amorku w linku po postem są foty jak leży auto

dzięki:) a jak z twardością tych sprężynek? zakręty bierze się przyjemnie czy jak w standardzie szorując asfalt lusterkami?

znalazłem coś takiego: http://allegro.pl/sprezyny-sportowe-mts-60-60-honda-integra-od-96r-i1597417440.html#gallery będzie pasować?

Napisano

Raczej nie będzie pasować zlosnik.gif

Ja brałem od tego kolesia http://www.tanieelektro.pl/ jak na allegro sprężyny były za 3stówki

ja u niego miałem jak się nie myle za 269 albo 279 wiem że taniej ,

co do sztywności wczoraj byłem w Poznaniu a tam dziura na dziurze :D i jest mega twardo aż czasem za twardo co do zakrętów , to mi się podobają auto nie buja się na zakrętach lecz brakuje jeszcze zwykłych rozpórek moim zdaniem ...

Napisano

Ja pitole tyle siana za sprężyny , dałem Ci namiary spytaj się tamtego kolesia na 100% taniej będziesz miał ryzyk fizyk założysz może będzie auto leżało równo a może nie u mnie się ułożyło i jest gites chociaż tył by się przydał niżej troszkę.

Napisano
  • Autor

No wiem że drogo.. dzięki za linka, zapytam na pewno.

Ale "ryzyk fizyk" jakoś mnie nie satysfakcjonuje.

Jeszcze takie małe pytanie techniczne:

Montaż tych sprężyn z tyłu jak wygląda - bo seryjnie to ja tam mam same amortyzatory

Napisano

> No wiem że drogo.. dzięki za linka, zapytam na pewno.

> Ale "ryzyk fizyk" jakoś mnie nie satysfakcjonuje.

> Jeszcze takie małe pytanie techniczne:

> Montaż tych sprężyn z tyłu jak wygląda - bo seryjnie to ja tam mam same amortyzatory

Nie masz z tyłu sprężyn? to był taki model Uno? yikes.gif

zlosnik2.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Nie masz z tyłu sprężyn? to był taki model Uno?

tu nie ma śmiechu - NAPRAWDĘ NIE MA TAM SPRĘŻYN icon_eek.gif

rozumiem że to nie jest dobrze... ***** że też taki laik ze mnie, że też nie pomyślałem, dobrze że zawsze jeżdżę bez obciążenia i max w 4 osoby..

Napisano

Przód to sam róbiłem bo w cc zmieniałem sprężyny , także z palcem w d@pie to zrobiłem przy pomocy drugiej osoby , ale ogólnie problem był z odkręceniem mocowania sprężyny , połamałem klucz :D , widać było że amory są jeszcze nie odkręcane nigdy (auto miało 63tyś przebiegu jak kupiłem ) , a tył hmm potrzebne były 2 lewarki ale że już po wypłacie byłem to dałem to do mechanika, auto musi być podniesione i trzeba odkręcić amor i wsadzić sprężynę , zbieżność ustawiona obowiązkowo !

Także wszystko plug&play

W CC na przód miałem nagwintowane nowe śruby mocowania amora do karoserii także gdy zmieniałem z -40 na -60 to trwało to jakieś 20min na stronę zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

No spoko. Ja to zrobię sam, jedynie zbieżność u mechanika cool.gif

dzięki panowie, teraz czekam do 10-tego i trzeba z tym zrobić porządek.

Napisano

> hmm a myślisz że dostanę sprężyny MTS na -60/-60 ? nie lubię jak tył jest wyżej niż przód i na

> odwrót...

> bo jeszcze znalazłem takie

> http://allegro.pl/sprezyny-sportowe-mts-40-40-fiat-uno-83-93r-i1597410895.html#gallery ale te

> 2 cm jak dla mnie dużo zmieniają..

http://www.mapet-tuning.com/sklep/advanc...t=2a&page=1

Nie jest powiedziane, że 40mm = 40mm. Inaczej usiądzie 899, inaczej 1.5, inaczej na amorkach olejowych, inaczej na gazowych ok.gif

Napisano
  • Autor

> http://www.mapet-tuning.com/sklep/advanc...t=2a&page=1

> Nie jest powiedziane, że 40mm = 40mm. Inaczej usiądzie 899, inaczej 1.5, inaczej na amorkach

> olejowych, inaczej na gazowych

dzięki wielkie za linka wink.gif

jestem tego świadom że jakaś różnica będzie między przodem a tyłem aczkolwiek w miarę równo musi być - 1.4 troszkę waży a więc tył byłby za wysoko przy sprężynkach -40;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.