Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Stuki po włączeniu klimy na niskich obrotach

Featured Replies

Napisano

Witam,

mam pytanie do Was odnośnie stuków po właczeniu klimy. Dodam, że sa one tylko na wolnych obrotach i po dodaniu gazu zaraz cichną.

Oczywiście stuki nie są obecne cały czas. Po przejechaniu kilku - kilkunastu kilometrów nie pojawiają się. Pojawiają się dopiero po ponownym włączeniu silnika...

Dodam też, gdy stuki są słyszalne, wyłączam światła i stuki stają się niesłyszalne lub całkowicie zanikają... może to nie sprężarka....

Proszę o radę ...

pozdrawiam

michal

Napisano

Heh tez ostatnio tak mialem , zrobilem klimke (czynnik,filtr,odsyfianie) i tak jakby przeszlo (ale jeszcze sprawdze jak po nocy) bo po 3-4 godzinach po ponownym odpalaniu juz nie brzeczalo nic .

O tym ,ze teraz klimka w 20s robi w aucie fajnie (poprzednio po 10 minutach byla lipa) nie wspomne

Napisano

Mi klima delikatnie gwiżdże, w szczególności przy schodzeniu z obrotów. Łożysko ? Ponoć ono hałasuje jak klima jest wyłączona ?

Napisano

> Mi klima delikatnie gwiżdże, w szczególności przy schodzeniu z obrotów. Łożysko ? Ponoć ono

> hałasuje jak klima jest wyłączona ?

2 lata temu robilem , brzeczalo tak dziwnie wink.gif najlatwiej sprawdzic zdejmujac pasek z klimy i odpalajac woz .

Napisano

> 2 lata temu robilem , brzeczalo tak dziwnie najlatwiej sprawdzic zdejmujac pasek z klimy i

> odpalajac woz .

Przy wyłączonej klimie cisza a wtedy ponoć to łożysko pracuje. Jak odpalę klimę to przy schodzeniu z obrotów słyszę lekki gwizd, w szczególności przy niższych prędkościach

Napisano

> Witam,

> mam pytanie do Was odnośnie stuków po właczeniu klimy. Dodam, że sa one tylko na wolnych obrotach i

> po dodaniu gazu zaraz cichną.

> Oczywiście stuki nie są obecne cały czas. Po przejechaniu kilku - kilkunastu kilometrów nie

> pojawiają się. Pojawiają się dopiero po ponownym włączeniu silnika...

> Dodam też, gdy stuki są słyszalne, wyłączam światła i stuki stają się niesłyszalne lub całkowicie

> zanikają... może to nie sprężarka....

> Proszę o radę ...

> pozdrawiam

> michal

Za mało czynnika - uzupełni czynnik i ustanie ok.gif 500 +/-40g

Napisano

No u mnie trzabylo 150g dolac , i dziwnie cicho przy odpalaniu sie zrobilo zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

witam,

ponownie, u mnie brakowało około 280 w układzie...

Niestety nadal stuka, ale po odpaleniu i na wolnych obrotach ale też nie zawsze. Podczas jazdy stukanie ustaje.

Dodam, że byłem dziś na uzupełnieniu o 12:00... Czy musi upłynąć jakiś czas...

pozdr.

michal

Napisano
  • Autor

> witam,

> ponownie, u mnie brakowało około 280 w układzie...

> Niestety nadal stuka, ale po odpaleniu i na wolnych obrotach ale też nie zawsze. Podczas jazdy

> stukanie ustaje.

> Dodam, że byłem dziś na uzupełnieniu o 12:00... Czy musi upłynąć jakiś czas...

> pozdr.

> michal

Znalazłem sieci podobny problem, nawet z materiałem wideo. U mnie jest podobnie...

Napisano

> witam,

> ponownie, u mnie brakowało około 280 w układzie...

> Niestety nadal stuka, ale po odpaleniu i na wolnych obrotach ale też nie zawsze. Podczas jazdy

> stukanie ustaje.

> Dodam, że byłem dziś na uzupełnieniu o 12:00... Czy musi upłynąć jakiś czas...

> pozdr.

> michal

Czas napełniania nie ma znaczenia.

Ile zostało nabite (w gramach) i czy miał b.długie przewody łączące maszynę z zaworami klimy?

Czy szukał lampą UV wycieków?

Napisano

> Znalazłem sieci podobny problem, nawet z materiałem wideo. U mnie jest podobnie...

>

To nie odgłos sprężarki klimy ... a przynajmniej nie spowodowane brakiem czynnika 270751858-jezyk.gif

Napisano

U mnie to bardziej takie metaliczne jakby wibrowanie bylo ,anizeli taki klekot niefajny 270751858-jezyk.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.