Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

MultiJet 1.6 105KM Euro5 DPF - pytanie o podniesienie mocy

Featured Replies

Napisano

Witajcie.

Zacząłem użytkować to cudo, naleciałem już 560 kilometrów wink.gif i kusi mnie jakiś mały tuning.

Pytanie mam takie, czy można coś więcej wycisnąć z tego silnika tak aby nie było to widoczne na serwisach w ASO Fiata ? Auto jest na gwarancji i zależy mi na tym aby fakt podniesienia mocy był zauważalny jedynie na hamowni. Żeby mi ASO nie powiedziało 5 minut po "podłączeniu do komputera" że auto jest grzebane.

Dzięki za odpowiedzi.

Pozdrawiam.

Napisano

> Witajcie.

> Zacząłem użytkować to cudo, naleciałem już 560 kilometrów i kusi mnie jakiś mały tuning.

> Pytanie mam takie, czy można coś więcej wycisnąć z tego silnika tak aby nie było to widoczne na

> serwisach w ASO Fiata ? Auto jest na gwarancji i zależy mi na tym aby fakt podniesienia mocy

> był zauważalny jedynie na hamowni. Żeby mi ASO nie powiedziało 5 minut po "podłączeniu do

> komputera" że auto jest grzebane.

> Dzięki za odpowiedzi.

> Pozdrawiam.

Dobry tuner da sobie radę.

Zapytaj tego gościa:

http://autokacik.pl/showprofile.php?Cat=...part=1&vc=1

Napisano

+- 135KM i 350Nm

jesli programowanie bedzie robione bdm'em to licznik programowan softu pozostanie taki sam jak przed remapem

nie jest to problem dla tunera wink.gif

Napisano

a ja powiem przekornie, ze bym nie robil na gwarancji. Czemu?

- kazda wizyta w ASO moze sie skonczyc wgraniem nowego softu

- jak poleci cos grubego albo podczas jazdy testowej ktos zauwazy, ze auto idzie zdecydowanie lepiej niz powinno mozesz miec problem (mozesz ale nie musisz, pytanie jak dociekliwy bedzie dealer/importer)

a jesli juz chcesz robic czipsa to poczekaj jakies 2-3 tys km przynajmniej. Niech auto troche sie dotrze. I rob u takiego tunera co za niewielka oplata wgra Twoj program po ewentalnym nadpisaniu go w ASO.

Opcja nr dwa to box zamiast chipa. Mozna sie tak dogadac z tunerem, ze po okresie gwarancji oddasz go a za symboliczna oplata zrobia ci normalna modyfikacje.

Napisano
  • Autor

> Opcja nr dwa to box zamiast chipa. Mozna sie tak dogadac z tunerem, ze po okresie gwarancji oddasz

> go a za symboliczna oplata zrobia ci normalna modyfikacje.

A taki BOX to musi być uniwersalny, czy można zrobić BOX'a pod konkretnego klienta?

Napisano

> A taki BOX to musi być uniwersalny, czy można zrobić BOX'a pod konkretnego klienta?

z typowym boxem wiele nie podzialasz. W bardziej fikusnych masz do wyboru ilestam "programow" ale nadal nie bedzie to cos dopasowanego do Twoich oczekiwan i konkretnego auta

pogooglaj troche, poczytaj, sam sie na cos zdecyduj

przykladowy link

http://www.tdi-tuning.pl/chiptuning_modyfikacje.htm

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.