Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

AVEO - Kalos Czujnik uderzeniowy Czy jest? Gdzie?

Featured Replies

Napisano

Witam,

Mam pytanie tak jak w temacie. Czy w Aveo Kalos jest czujnik uderzeniowy? Jeśli tak to gdzie? Moje autko miało małego dzwona i teraz nie wiem czy musze gdziesz szukać czujnika czy też go niema. Poduszki nie odpaliły. Kiedyś miałem tez tak w Focusie i gdzieś tam pod deską był guzik który trzeba było nacisnąć i dopiero odpalił. Czy tutaj Aveo Kalos 1.4 16v też tak jest?

Napisano

> Witam,

> Mam pytanie tak jak w temacie. Czy w Aveo Kalos jest czujnik uderzeniowy? Jeśli tak to gdzie? Moje

> autko miało małego dzwona i teraz nie wiem czy musze gdziesz szukać czujnika czy też go niema.

> Poduszki nie odpaliły. Kiedyś miałem tez tak w Focusie i gdzieś tam pod deską był guzik który

> trzeba było nacisnąć i dopiero odpalił. Czy tutaj Aveo Kalos 1.4 16v też tak jest?

Aveo ma stary system aktywacji poduszek i uklad badania przeciazenia wzdluznego jest w module poduszki, jedynie boczne poduszki maja chyba czujniki w slupku B, ale co do ich umiejscowienia moge sie mylic.

Napisano

Można mieć średniego dzwona, poduszki nie odpalą i... może to być normalne, jeśli przeciążenie nie przekroczyło pewnego progu.

A w Focusie w tym miejscu przełącznik, który trzeba było wcisnąć po dzwonie, owszem, był - ale to był awaryjny wyłącznik... paliwa, a nie poduszek.

Napisano
  • Autor

> Można mieć średniego dzwona, poduszki nie odpalą i... może to być normalne, jeśli przeciążenie nie

> przekroczyło pewnego progu.

> A w Focusie w tym miejscu przełącznik, który trzeba było wcisnąć po dzwonie, owszem, był - ale to

> był awaryjny wyłącznik... paliwa, a nie poduszek.

Możliwe że i paliwa w każdym razie skutek był taki że auto nie paliło. Czy w aveo też jest taki wyłącznik paliwa?

Napisano

> Możliwe że i paliwa w każdym razie skutek był taki że auto nie paliło. Czy w aveo też jest taki

> wyłącznik paliwa?

W żadnym Daewoo tego nie widziałem. IMHO nie ma.

Napisano

> W żadnym Daewoo tego nie widziałem. IMHO nie ma.

A ja owszem widziałem. W mojej byłej nubirze 2,0 z 2001 roku takie ustrojstwo było w progu od strony kierowcy (wewnątrz kabiny). To był taki gumowy przycisk.

Napisano

W Aveo nigdzie się na niego nie natknąłem - ani podczas rozbierania tapicerki ani podczas lektury instrukcji obsługi.

Na 99% nie ma, ale niech się wypowiedzą więcej-wiedzący. grinser006.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.