Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Klima auto

Featured Replies

Napisano

Mam dwa pytananka ,no może trzy !

Przepraszam z góry bo może już gdzieś ten temat był poruszany ale nie mogę odszukać , moze wina temperatury dzisiejszej

1. Czy to normalne, jak jest włączone full auto w te upały ,to cały czas dmucha przez środkowe nawiewy nie na nogi i nie na szyby (ostatnio nigdy)?

2. Jak włącza się obieg zamknięty czyli funkcja AQUOS czy jakoś tak , to zaczyna mocniej buczeć ?

3. Od paru dni zauważyłem że słabiej chłodzi tzn. dmuchawa chodzi i dmucha mocno ale leci letnie powietrze . Temp. na zew. np. 32 w klime ustawione 22 i tak jak pisałem wyżej dmucha i to ostro ale letnim powietrzem. Wcześniej chciało łokieć odmrozić ! Dodam że 2 m-ce temu robiłem przegląd klimy !

Jakieś porady przed wizytą w aso !

Napisano

> 1. Czy to normalne, jak jest włączone full auto w te upały ,to cały czas dmucha przez środkowe

> nawiewy nie na nogi i nie na szyby (ostatnio nigdy)?

Normalne, koncepcja w oprogramowaniu jest taka, żeby jak najszybciej zapewnić Ci zimno bez strat na wychłodzenie tuneli pod deską i powietrza nad deską.

> 2. Jak włącza się obieg zamknięty czyli funkcja AQUOS czy jakoś tak , to zaczyna mocniej buczeć ?

Dokładnie taki sam efekt masz w każdym aucie jak zamkniesz sobie obieg powietrza, jest to normalne.

> 3. Od paru dni zauważyłem że słabiej chłodzi tzn. dmuchawa chodzi i dmucha mocno ale leci letnie

> powietrze . Temp. na zew. np. 32 w klime ustawione 22 i tak jak pisałem wyżej dmucha i to

> ostro ale letnim powietrzem. Wcześniej chciało łokieć odmrozić ! Dodam że 2 m-ce temu robiłem

> przegląd klimy !

A jak silnik dostanie obrotów? Generalnie jest tak, że przy takich temperaturach klimatyzacja ma więcej roboty niż przy +20*C.

Masz więcej ciepła do odprowadzenia z autka na zewnątrz, czyli masz więcej cykli, im wyższe obroty tym krócej trwa cykl sprężania, tym więcej cykli w jednostce czasu, więc jak silnik dostanie obrotów powinno być lepiej.

> Jakieś porady przed wizytą w aso !

Na AK jest kolega, który pracuje w ASO w Kaliszu. Nie pamiętam kto dokładnie, ale kiedyś jak pytałem o coś to kolega ujawnił się na HP.

Może się ujawni to może miałbyś lepszą cenę.

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

Dzięki BAS !

To mnie uspokoiłeś smile.gif

Pozdrawiam

Napisano

> Dzięki BAS !

> To mnie uspokoiłeś

> Pozdrawiam

Letnie powietrze leci cały czas? Na poczatku to norma, ale jak cały czas to nie norma zlosnik.gif

przy 32 st. mogę zrobić wewnątrz lodówkę, co do buczenia to TTTM

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.