Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problemy z kontrolką ładowania.

Featured Replies

Napisano

Witam.

Taki mały problemik - jak stoję na skrzyżowaniu i auto chodzi na tzw. wolnych obrotach (i są włączone światła) to zaczyna się żarzyć kontrolka ładowania. Po dodaniu gazu lub też generalnie w czasie jazdy gdy silnik pracuje więcej niż na 850 obr/min to kontrolka się nie świeci. Czasami nawet na wolnych obrotach też się nie pali. Jest to sporadyczny problem, który niestety w ostatnich dniach się mocno nasilił. Widać też, że w momencie kiedy się żarzy ta kontrolka lub też od czasu do czasu rozbłyskuje mocniej to auto niestety nie trzyma obrotów. Tak jakby na chwilę one spadały. Podobny objaw miałem latem (wtedy trzeba było przylutować szczotkę bo się oderwała od kabelka). Od tamtego czasu był spokój. Na co ewentualnie stawiacie koledzy???

Pzdr

Napisano

Witaj.

Ja bym osobiscie stawial na uszkodzone szczotki, zwlaszcza ze miales juz z nimi problemy, moze sa juz zuzyte ewentualnie moze to tez byc zniszczony juz pasek ktory sie zwyczajnie sliska skutkiem czego alternator na niskich (jalowych) obrotach nie jest wstanie wytworzyc odpowiedniej ilosci pradu do podtrzymania pracy silnika.

Napisano
  • Autor

Też mi się tak wydaje (szczotki) ale chcę jeszcze o potwierdzenie moich obaw. Pasek ma raptem 5 miesięcy i nie ma mowy aby coś mu dolegało. A czy (wyczytałem to w jednym z postów) regulator napięcia jest taki sam jak w polonezie. Z tego co wiem to regulator napięcia jest razem ze szczotkami.

PZDR

> Witaj.

> Ja bym osobiscie stawial na uszkodzone szczotki, zwlaszcza ze miales

> juz z nimi problemy, moze sa juz zuzyte ewentualnie moze to tez

> byc zniszczony juz pasek ktory sie zwyczajnie sliska skutkiem

> czego alternator na niskich (jalowych) obrotach nie jest wstanie

> wytworzyc odpowiedniej ilosci pradu do podtrzymania pracy

> silnika.

Napisano

20.GIF

regulatror z Poloneza pasuje, ale wystarczy wymienić same szczotki, tzn przelutować.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.