Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

wspomaganie kierownicy w cinquecento

Featured Replies

Napisano

witam

przeczytalem sporo na ten temat dzieki magicznej szukajce:)

mniej wiecej wiem jak podlaczyc wspome bo znalazlem wyjasnienie w innych watkach

ale chcialbym jeszcze zapytac o kilka rzeczy ktore sa dla mnie niejasne:

1. czym sie rozni kolumna kierownicza z cc i sc (poza mocowaniami), że trzeba zastosowac przelaczniki z seja a nie mozna tych z cc

2. czy kolumna i jej mocowanie w cc z kiera z poduszka powietrzna sa takie same jak w sc?

3. jak wyglada sprawa z wiazka elektryczna do tych przelacznikow, czy cc z przelacznikami jak w seju (i kiera jak w seju, poducha) ma taka sama wiazke do tych przelacznikow jak cc ze zwyklymi przelacznikami??

4. czy mocowanie kolumny kierowniczej za wspomaganiem jest to element ktory da sie kupic osobno i potem zasosowac zamiast seryjnego w cc czy trzeba to "wyciac" z seja i "wkleic" do cc?? duzo jest z tym pracy??

dzieki za wszelaka pomoc, mile widziane zdjecia smile.gif

aaa i mile widziane komentarze: po co Ci wspoma w cc, przeciez tam sie peni.em da kierownice krecic:D

owszem, ale chce ja zastosowac poniewaz zwiekszy sie znacznie opor w moim ukladzie kierowniczym i wspomaganie ma za zadanie mi pomoc w kreceniu i przyspieszyc reakcje:D

smile.gif

Napisano

> witam

> przeczytalem sporo na ten temat dzieki magicznej szukajce:)

> mniej wiecej wiem jak podlaczyc wspome bo znalazlem wyjasnienie w innych watkach

> ale chcialbym jeszcze zapytac o kilka rzeczy ktore sa dla mnie niejasne:

> 1. czym sie rozni kolumna kierownicza z cc i sc (poza mocowaniami), że trzeba zastosowac

> przelaczniki z seja a nie mozna tych z cc

nie wiem

> 2. czy kolumna i jej mocowanie w cc z kiera z poduszka powietrzna sa takie same jak w sc?

tak

> 3. jak wyglada sprawa z wiazka elektryczna do tych przelacznikow, czy cc z przelacznikami jak w

> seju (i kiera jak w seju, poducha) ma taka sama wiazke do tych przelacznikow jak cc ze

> zwyklymi przelacznikami??

nie,trzeba rzeźbić

> 4. czy mocowanie kolumny kierowniczej za wspomaganiem jest to element ktory da sie kupic osobno i

> potem zasosowac zamiast seryjnego w cc czy trzeba to "wyciac" z seja i "wkleic" do cc?? duzo

> jest z tym pracy??

mocowanie kolumny ze wspomaganiem jest takie same jaki i bez wspomagania- mowa oczywiście o sc- numer epera 46534488, orientacyjna cena 250zł zlosnik.gif

> dzieki za wszelaka pomoc, mile widziane zdjecia

Weź jeszcze pod uwagę,że do wspomagania potrzebny ci będzie impulsator,którego w cc nie ma.

Napisano

> nie wiem

> tak

> nie,trzeba rzeźbić

> mocowanie kolumny ze wspomaganiem jest takie same jaki i bez wspomagania- mowa oczywiście o sc-

> numer epera 46534488, orientacyjna cena 250zł

> Weź jeszcze pod uwagę,że do wspomagania potrzebny ci będzie impulsator,którego w cc nie ma.

pierwsze seje z 98 mialy stara wersje mocowania kolumny i tez trzeba spawac grinser006.gif

Napisano

wspoma- przy wspomie, np z szeroki oponami i mala iloscia powietrza z kierownica 28cm nadal krecisz pen...em grinser006.gif gdzie inni kreca obiema rekami i sie w k ...wiaja palacz.gif

Polecam grinser006.gif

gdzies jeszcze powinnien byc temat gdzie wklejalem fotki porownujace obie kolumny.

Ktos tez kiedys wkladal przelaczniki zespolone z cc, tylko ze to ujowo wyglada bo nie pasuje do reszty.

Napisano
  • Autor

> nie wiem

> tak

> nie,trzeba rzeźbić

> mocowanie kolumny ze wspomaganiem jest takie same jaki i bez wspomagania- mowa oczywiście o sc-

> numer epera 46534488, orientacyjna cena 250zł

> Weź jeszcze pod uwagę,że do wspomagania potrzebny ci będzie impulsator,którego w cc nie ma.

impulsator nie bedzie konieczny, bede mial wspome dzialajaca ciagle lub ew. jak sie bedzie dalo to moze zastosuje jakis regulator reczny

(samochod bedzie uzywany w rajdach amatorskich, nie bede nim jezdzil na codzien)

skoro piszesz ze mocowanie kolumny w cc z poducha jest takie same jak w sc (a kolumna ze wspoma jest z sc) to przychodzi mi na mysl zeby dorwac jakiegos sportinga z zagranicy przeznaczonego na czesci i wyszabrowac czesc wiazki, przelaczniki i ew mocowanie kolumny:)

pozdro i dzieki za info:)

Napisano
  • Autor

dzieki za linki

masz u siebie wspomaganie??

wyglad tu nie ma znaczenia, to bedzie rajdowka i ma byc funkcjonalnie i lekko :D

pozdr

Napisano

wezcie jeszcze pod uwage rzezbe pod licznik bo potem zawadza o silnik elektryczny i trzeba kombinowac

Napisano
  • Autor

> znalazlem jeszcze to:)

> http://autokacik.pl/showflat.php?Cat=0&Number=283257827&page=0&fpart=2&vc=1

> czy o ta rzezbe Ci chodzi?

szukajac i drazac dalej ustalilem ze cc mialo 2 wersje mocowania kolumny - stara i nowsza ktora jest taka sama jak we wczesnych sc, montujac kolumne ze wspomaganiem z sc na podstawie tego co w powyzszym watku napisal taquito trzeba itak to mocowanie zmienic na nowsze z sc smile.gif

mam racje?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.