Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Uszczelniacz ratunkowy kolektora wydechu...

Featured Replies

Napisano

Miszczowie wiedzy wszelakiej i tajemnej.......

Mam gwizd z uszczelki kolektora wydechowego, a muszę pojechać w trasę.....

Gwizd pojawia się jak na razie tylko na zimnym silniku przy "przegazowaniu".....

Na zachodniopomorskim już szukam warsztatu, jak nie będzie musiało też tak auto wrócić.....

Dobra koniec wstępu.... konkretnie:

Jest jakiś siuwaks, psikacz, inna mikstura z ogona jaszczurki i oddechu smoka którą można to maznąć ratując się na jakieś 2 tys kilometrów?

ps.

widać w którym to miejscu...więc "psik" byłby punktowy

Napisano

Ja kiedyś poratowałem się czymś takim... Cement do naprawy tlumikow cfaniak.gif Mechanik stwierdził, że może odkręcić kolektor ale na 100% urwie się któraś ze szpilek (nie wyglądało to zbyt dobrze) sick.gif Wytrzymało to u mnie jakieś 5 tys km i znów zakleiłem hehe.gif

Napisano

nazywa się to "cement do wydechów", w każdym markecie i stacji za około 10 zł tubka... znajoma 10 kkm zrobiła sejem na tym i do tej pory cisza

Napisano

> Gwizd pojawia się jak na razie tylko na zimnym silniku przy "przegazowaniu".....

> Na zachodniopomorskim już szukam warsztatu, jak nie będzie musiało też tak auto wrócić.....

> Dobra koniec wstępu.... konkretnie:

> Jest jakiś siuwaks, psikacz, inna mikstura z ogona jaszczurki i oddechu smoka którą można to maznąć

> ratując się na jakieś 2 tys kilometrów?

> ps.

> widać w którym to miejscu...więc "psik" byłby punktowy

może pękł Ci kolektor soro gwizd masz na zimnym tylko, nierówne obroty też są ?

Napisano
  • Autor

> może pękł Ci kolektor soro gwizd masz na zimnym tylko, nierówne obroty też są ?

nie, nie..... jak już wszytko co się dało wymienić było nowe.... to zostały zauważone okopcenia na krawędziach kolektora.

Psikacz mydlany zmienił gwizd w pierdu pierdu.... dokręcenie kolektora zlikwidowało dźwięk na jakiś czas....

obroty i reszta jest ok. Gwizd nie jest jednostajny, to takie "szczeknięcie" przy skoku obrotów w górę.

Napisano
  • Autor

> nazywa się to "cement do wydechów", w każdym markecie i stacji za około 10 zł tubka... znajoma 10

> kkm zrobiła sejem na tym i do tej pory cisza

Właśnie zapaćkałem o jakimś kitem na 1000st z firmy VARIANT panic.gif co nie wróży dobrze...

Ale jeśli nawet na trochę da radę, to po drodze poprawimy.....

Do rana zanim ruszę zaschnie i przetstujemy waytogo.gif

Napisano

Jak będzie piskać i bedziesz z tym jeździł to sie dorobisz dziurki albo na kolektorze albo na głowicy bo spaliny normalnie wyżłobią sobie drogę ujścia.

Napisano
  • Autor

> Jak będzie piskać i bedziesz z tym jeździł to sie dorobisz dziurki albo na kolektorze albo na

> głowicy bo spaliny normalnie wyżłobią sobie drogę ujścia.

Wiem, zostałem o tym pouczony zanim odebrałem auto....

Kolega z lokalnego kącika już mi dał namiary na warsztaty w okolicy... więc aby dojechać- na miejscu ją wymienię waytogo.gif

Napisano
  • Autor

p1000556rh.th.jpg

Uszczelniacz ratunkowy po 800km...

Jak widać popuścił, ale po drodze nie gwizdało...

20.GIFDla podpowiadajacych

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.