Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jaki olej silnikowy do suzuki sv650?

Featured Replies

Napisano

Witajcie

na obecną chwile wiem, że jest zalany olejem 10W40 czyli trochę za mało, żeby podjąć decyzje co do zmiany bo nie znam dokładniejszej specyfikacji. Co polecacie, motocykl z 2007 roku po przebiegu ok 25tyś.

Napisano

> Witajcie

> na obecną chwile wiem, że jest zalany olejem 10W40 czyli trochę za mało, żeby podjąć decyzje co do

> zmiany bo nie znam dokładniejszej specyfikacji. Co polecacie, motocykl z 2007 roku po

> przebiegu ok 25tyś.

Najczęściej leje się motula lub castrola 10w40 więc takim możesz spokojnie zalać:)

Napisano
  • Autor

> Najczęściej leje się motula lub castrola 10w40 więc takim możesz spokojnie zalać:)

rozumiem, ale to taki zwykły samochodowy półsyntetyk?

Napisano
  • Autor

> Oleje do motocykli.

ok chciałem maximę racing ale już nigdzie nie mogę jej dostać, a szkoda frown.gif

Napisano

> rozumiem, ale to taki zwykły samochodowy półsyntetyk?

Dobrze by było gdyby spełniał normę JASO MA2 smile.gif

Napisano

> rozumiem, ale to taki zwykły samochodowy półsyntetyk?

Są ludzie którzy leją samochodowe i nic im się z silnikami nie dzieje:) Ja jednak polecam lać olej motocyklowy. Silniki motocyklowe są bardziej wysilone. Motul 5100, Castrol Power 1 itp.

Napisano

Liqui Moly. Bandit zalany Liqui Moly pracuje ciszej i mniej się grzeje niż zalany wcześniej Motulem.

Napisano

każdy będzie polecał coś innego:) JA osobiście nigdy nie odczułem różnicy między olejami. Jeśli olej ma taką samą lepkość i klasę jakości to dlaczego miałby silnik na nim inaczej pracować? Ważne żeby do motocykla wlać olej motocyklowy:)

Napisano

> każdy będzie polecał coś innego:) JA osobiście nigdy nie odczułem różnicy między olejami.

nikt nie jest idealny, ale grunt to sie umiec do tego przyznac zlosnik.gif

Napisano

> Są ludzie którzy leją samochodowe i nic im się z silnikami nie dzieje:)

Kiedyś w ramach "płukania topielca" zalałem taniego lotosa i przejechałem 5km oink.gif Sprzęgło lubiło się czasem uślizgnąć sick.gif Po wymianie na docelowego Motula problem znikł i nie powrócił ok.gif

> Ja jednak polecam lać olej

> motocyklowy.

Polecam Motula lub Ipona ok.gif

• 3 tygodnie później...
Napisano

> Witajcie

> na obecną chwile wiem, że jest zalany olejem 10W40 czyli trochę za mało, żeby podjąć decyzje co do

> zmiany bo nie znam dokładniejszej specyfikacji. Co polecacie, motocykl z 2007 roku po

> przebiegu ok 25tyś.

Syntetyczny, o lepkości przewidzianej przez producenta. Co do marek to mogę polecić: Amsoil, Motul, Liquy Moly, Valvoline. Moja Honda ST 1100 po przebiegu 150 tysięcy na Motulu 300V nie brała oleju i miała się bardzo dobrze.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.