Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Przegląd a termin ważności butli

Featured Replies

Napisano

Czy dobrze myślę, że jeżeli termin ważności butli kończy mi się za powiedzmy 3 miesiące, to na stacji dostanę przegląd tylko na te 3 miesiące (do terminu ważności butli), a nie na cały rok?

Napisano

> Czy dobrze myślę, że jeżeli termin ważności butli kończy mi się za powiedzmy 3 miesiące, to na

> stacji dostanę przegląd tylko na te 3 miesiące (do terminu ważności butli), a nie na cały rok?

w dniu przeglądu ma być ważna legalizacja zbiornika ,powinieneś dostać przegląd raczej na rok .pozdr.

Napisano

> w dniu przeglądu ma być ważna legalizacja zbiornika ,powinieneś dostać przegląd raczej na rok

Potwierdzam, też tak miałem.

Napisano

jak koledzy napisali dostaniesz na rok, ewentualnie dostaniesz do podpisania świstek, że jesteś świadomy że w dniu tym i tym kończy się legalizacja butli

GP

Napisano

> Czy dobrze myślę, że jeżeli termin ważności butli kończy mi się za powiedzmy 3 miesiące, to na

> stacji dostanę przegląd tylko na te 3 miesiące (do terminu ważności butli), a nie na cały rok?

dostaeniesz stempel na 3-mce. W podobnej sytuacji dostałem na 9-mcy.

Napisano

> dostaeniesz stempel na 3-mce. W podobnej sytuacji dostałem na 9-mcy.

Szukałeś na to podstawy prawnej?

Wg. mnie nie ma.

Była dyskusja na ten temat nie dawno.

• 2 tygodnie później...
Napisano

> Szukałeś na to podstawy prawnej?

Nie wiem czy na to jest podstawa prawna ale pewnie jak zwykle - diagności robią zależnie od ich interpretacji lub chęci - u nas też sytuacja jest taka jak wspomina widaw - chcesz przegląd mieć podbity na pełny rok, musisz mieć legalizację na butlę ważną jeszcze min. rok - inaczej podbiją na czas odpowiednio mniejszy...

Także lepiej dopytać na miejscu niż jechać "na pewniaka", bo ktoś powiedział, że...

Napisano

> Nie wiem czy na to jest podstawa prawna ale pewnie jak zwykle - diagności robią zależnie od ich

> interpretacji lub chęci - u nas też sytuacja jest taka jak wspomina widaw - chcesz przegląd

> mieć podbity na pełny rok, musisz mieć legalizację na butlę ważną jeszcze min. rok - inaczej

> podbiją na czas odpowiednio mniejszy...

W przepisach nie ma na coś takiego opcji.

Podobnie, jak np. gdy masz w aucie dostawczym windę (UDT).

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.