Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

A G dziwne dziwi zachowanie samochodu - przyspieszanie

Featured Replies

Napisano

Wczoraj wieczorem i dziś rano jadąc do pracy zaobserwowałem / usłyszałem dziwne dźwięk.

Dziej się to w trakcie jazdy ( na postoju przy przygazówce nic się nie dzieje-cisza i spokój tzn normalne zachowanie)

Przy ruszaniu z 1 też bez problemu dopiero od 2 wzwyż jak zmieniam bieg na wyższy i chce się rozpędzać z powiedzmy dolnego zakresu obrotów Od 2000 rpm czuć / słychać dziwne terkotanie z prawej strony (przód) i tak na każdym biegu do góry. Niezależne od prędkości samochodu. Odnoszę wrażenie ze raczej od obciążenia. Coś w formie szarpania albo coś niewiem.gif

EDIT:

Jakie są objawy wyrobionego / uszkodzonego docisku sprzęgła?

Napisano

Rozumiem, że gdy przyspieszasz w zakresie średnich obrotów (bez obciążania silnika) to efekt nie występuje. Sprawdź poduszki silnika i skrzyni.

Objawy padniętego docisku to zwykle szarpanie podczas załączania sprzęgła, ślizganie, szarpanie itp.

Napisano
  • Autor

Właśnie wróciłem niedawno od teścia ( tak sobie pojechałem 2 x20 km) celem testów.

Bez względu na prędkość samochodu i obrotową w trakcie przyspieszania samochód zachowuje się najnormalniej nic nie szarpie nie skacze - przyspiesza płynnie. ALE.......

jeśli przyspieszam powiedzmy "powoli" czyli nie wciskam pedału gazu na max w podłogę tylko robię to stopniowo to jest OKI nic sie nie dzieje = cisza i spokój

dopiero jak chce przyspieszać (do 2 biegu wzwyż) od powiedzmy 2000 rpm i nagle i błyskawicznie wciskam pedał gazu od razu w podłogę pojawia się buczenie do około 2900, a potem jest spokój. Oczywiście samochód przyspiesza ( jeśli można tak określić 84 KM) bez zająknięcia.

Napisano
  • Autor

Problem zdiagnozowany - brak jednego kompletu prętów do wieszaków w tłumiku środkowym =. Ale tak zostanie Do czasu jak będę wymieniał kiedyś tłumiki na nowe.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.