Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nie mam nic do policjantow, ale... (ROTFL)

Featured Replies

Napisano

Wracajac dzis z pracy mialem szczescie jechac jakis czas przed policyjnym radiowozem. Podczas postoju na swiatlach zobaczylem w lusterku, ze kierownik radiowozu wysiadl z auta zdradzajac wyrazne zamiary usuniecia z wycieraczki czegos, co widocznie utrudnialo mu jazde. Nic w tym dziwnego, bo wszyscy wiemy jaka byla pogoda i sam ze dwa razy musialem wyczyscic pioro z lodowo-sniegowego paskudztwa skutecznie "rozmazujacego" widocznosc.

Dowcip polegal na tym, ze panowie mieli wycieraczki ustawione na prace czasowa i nasz bohater nie uznal za stosowne aby przed operacja je wylaczyc! No i zaczela sie jazda! Zaden opis tego nie odda!

To trzeba bylo zobaczyc. Na sam poczatek, gdy spec probowal zlapac pioro ta wstretna wycieraczka wykonala beznamietnie swoj ruch przycinajac mu palce. Nic to! Oderwal reke, odczekal moment, rzucil sie lapczywie na wycieraczke... Jest! Udalo sie! Ramie odciagniete! No to czyscimy. Ale, ale! To nie takie proste... Ta zlosliwa wycieraczka wciaz robi uniki. Niewazne! Czyscimy! Przy ktoryms kolejnym ruchu nasz bohater stracil panowanie nad sytuacja i wycieraczka pacnela z powrotem na szybe... Niestety przy okazji odwrocilo sie pioro i nastepny ruch spowodowal przejechanie metalowa czescia piora po szkle! Tak byc nie moze! Lapiemy ja! Upsssss, palce! Moze teraz... Jeeeest! Szybko! Czyscimy dalej! I pelen sukces!!!! No to szybko do auta, bo juz zapala sie zolte...

Mowie Wam - patrzylem na to jak urzeczony! Opanowala mnie taka cudowna wesolosc, ze gdy seans sie skonczyl bylem doprawdy niepocieszony. Reszte drogi pokonalem w doskonalym nastroju, ktory trwa do tej chwili i ile razy sobie to przypomne to sie usmiecham!

Bede uwaznie obserwowal przejezdzajace radiowozy. Moze zobacze kiedys wymiane kola w czasie jazdy, albo cos jeszcze ciekawszego, co na razie przekracza moje mozliwosci pojmowania... rotfl.gif

Napisano

> Bede uwaznie obserwowal przejezdzajace radiowozy. Moze zobacze kiedys

> wymiane kola w czasie jazdy, albo cos jeszcze ciekawszego, co na

> razie przekracza moje mozliwosci pojmowania...

Ja widzialem kiedys, jak w czasie jazdy robili zdjecia aut jadacych przed radiowozem biglaugh.gif.

Napisano

Może w cywilu jeździ Unem?

Ja tak czyszczę wycieraczkę stojąc pod światłami, tyle że nie wysiadając z kabiny. Jak dochodzi do lewej strony szyby, to przez otwarte okno ją "podrywam" ręką, tak że wracając się obija o szybę i lód spada. Wystarczają mi na ogół trzy - cztery wahnięcia.

A Audi też tak robię, ale tylko z lewą wycieraczką.

Napisano

> Może w cywilu jeździ Unem?

> Ja tak czyszczę wycieraczkę stojąc pod światłami, tyle że nie

> wysiadając z kabiny. Jak dochodzi do lewej strony szyby, to

> przez otwarte okno ją "podrywam" ręką, tak że wracając się obija

> o szybę i lód spada. Wystarczają mi na ogół trzy - cztery

> wahnięcia.

> A Audi też tak robię, ale tylko z lewą wycieraczką.

Robie dokladnie tak samo ok.gifzlosnik.gif, ale tez praktycznie w kazdym samochodzie da sie znalezc takie polozenie manetki wycieraczek miedzy trybami pracy, ze zatrzymuja sie one w dowolnym miejscu szyby - krotki trening pozwala zatrzymac je przy lewym slupku i dokladne "wytrzepanie" lodu, lisci, petow itp biglaugh.gif.

Napisano

> Może w cywilu jeździ Unem?

> Ja tak czyszczę wycieraczkę stojąc pod światłami, tyle że nie

> wysiadając z kabiny. Jak dochodzi do lewej strony szyby, to

> przez otwarte okno ją "podrywam" ręką, tak że wracając się obija

> o szybę i lód spada. Wystarczają mi na ogół trzy - cztery

> wahnięcia.

W Uno można też wyłączyć zapłon w momencie gdy wycieraczka jest

po lewej stronie. Wtedy czasu masz tyle ile jest do zmiany świateł i

nie trzeba się skupiać na złapaniu wycieraczki w locie.

Później można wyłączyć dźwignią wycieraczkę, włączyć zapłon to dojedzie

na akumulatorze na prawą stronę a potem rozrusznik i jazda.

Można też od razu rozrusznik ale wtedy akumulator jest dodatkowo

obciążony silnikiem wycieraczki.

Kiedyś sporo parkowałem pod uczelnią gdzie auta dostawały reklamówki

agencji za wycieraczki zlosnik.gif

Napisano

> Dowcip polegal na tym, ze panowie mieli wycieraczki ustawione na

> prace czasowa i nasz bohater nie uznal za stosowne aby przed

> operacja je wylaczyc! No i zaczela sie jazda! Zaden opis tego

> nie odda!

Przypomniałeś mi dowcip, jak dwaj busted.gif sprawdzali tylne światła w radiowozie: "- Pozycyjne?" "- Działają!" "- Hamowania?" "Działają!" "Kierunek lewy?" "- Działa!...Nie działa...Działa!...Nie działa..." zakrecony.gif

Napisano

> Dowcip polegal na tym, ze panowie mieli wycieraczki ustawione na

> prace czasowa i nasz bohater nie uznal za stosowne aby przed

> operacja je wylaczyc! No i zaczela sie jazda! Zaden opis tego

> nie odda!

Przypomniałeś mi dowcip, jak dwaj busted.gif sprawdzali tylne światła w radiowozie: "- Pozycyjne?" "- Działają!" "- Hamowania?" "- Działają!" "Kierunek lewy?" "- Działa!...Nie działa...Działa!...Nie działa..." zakrecony.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.