Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Focus a zachowuje się jak ciuchcia :)

Featured Replies

Napisano

Witam

Dzisiaj w drodze do pracy silnik w moim aucie (Focus II TDCI 1.6 109 KM) zaczął wydawać dziwny odgłos podobny do sapania ciuchci - na początku myślałem, że to pasek gdzieś ociera ale po przyjeździe do domu i otwarciu maski okazało się, że niestety nie ma tak dobrze - odgłos dochodzi z okolic wtryskiwacza i towarzyszy mu dym spalin.

Czy dobrze się domyślam, że padł wytryskiwacz? Konieczna będzie wymiana czy wystarczy uszczelnienie? Ile może boleć naprawa? confused.gif

No i ostatnie pytanie - czy mogę nim jutro przejechać 30km do warsztatu o własnych siłach czy trzeba holować? Dodam, że oprócz efektów opisanych wyżej auto jeździ normalnie - żadnego dławienie czy innych niepokojących objawów

Napisano

podkładki miedziane pod wtryskami do wymiany (przechodziłem 3 tygodnie temu przez to samo) podkładki w servisie boscha 3,20zł/szt x 4 + robota w zależności jaki magik Ci to będzie robił

Napisano
  • Autor

Gdyby to się potwierdziło to byłabym super szczęśliwy.

Pytanie tylko co z tym dojazdem - mogę jechać czy jest ryzyko, że coś się jeszcze zepsuje?

Napisano

jedź, ale spokojnie nic się nie stanie

Napisano

> Witam

> Dzisiaj w drodze do pracy silnik w moim aucie (Focus II TDCI 1.6 109 KM) zaczął wydawać dziwny

> odgłos podobny do sapania ciuchci - na początku myślałem, że to pasek gdzieś ociera ale po

> przyjeździe do domu i otwarciu maski okazało się, że niestety nie ma tak dobrze - odgłos

> dochodzi z okolic wtryskiwacza i towarzyszy mu dym spalin.

> Czy dobrze się domyślam, że padł wytryskiwacz? Konieczna będzie wymiana czy wystarczy

> uszczelnienie? Ile może boleć naprawa?

> No i ostatnie pytanie - czy mogę nim jutro przejechać 30km do warsztatu o własnych siłach czy

> trzeba holować? Dodam, że oprócz efektów opisanych wyżej auto jeździ normalnie - żadnego

> dławienie czy innych niepokojących objawów

100% podkładki

robiłem to u siebie

ale u Ciebie to już jest skrajny przypadek

ja robilem u Jaksy w ożarowie

koszt całościowy 450 pln z czesciami

wymienil podkładki + uszczelnienia + uszczelke pod pokrywą zaworów

Napisano
  • Autor

Diagnoza mechanika pokryła się w 100% z autokącikową - poszła podkładka pod jednym wtryskiwaczem. Portfel mam lżejszy o 140 PLN ale za to znowu słyszę znajomy odgłos traktorka smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.