Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jak się jest kierowcą ciężarowym , trzeba znać mechanikę ?

Featured Replies

Napisano
  • Autor

> powinien znac - dobrze chociaz wiedziec co sie zleca serwisowi...

pewnie że tak, tego nie neguję ale odpowiedź mnie ubawiła wink.gif

Napisano

Nie wiem co tam takiego śmiesznego jest, przeczytałem cały temat i nie śmieszny wcale. A czy kierowca powinien się znać na mechanice hmm tak ale sam dla siebie. Jak za dużo pokażesz w każdej firmie to na dłuższą metę dobrze na tym nie wyjdziesz. Poza tym dzisiejsze samochody ciężarowe są tak skomplikowane że więcej można popsuć przy okazji naprawy niż naprawić.

Jest taka firma autokarowa w Sosnowcu gdzie kierowcy w krawatach wymieniają poduszki i inne naprawy w trasie w Paryżu np. bo właściciel oszczędza na serwisie. Większość zachodnich firm ma kontrakty serwisowe i nawet do wymiany koła nie paprzesz się tylko dajesz info na satelitę czy smsa.Niestety u nas w Polsce nadal dziadostwo i druciarstwo jest.

Napisano

Większość zachodnich firm ma

> kontrakty serwisowe i nawet do wymiany koła nie paprzesz się tylko dajesz info na satelitę czy

> smsa.Niestety u nas w Polsce nadal dziadostwo i druciarstwo jest.

Prawda. U mnie np. jeszcze wymieniamy żarówki, uzupełniamy płyny, niektórzy sobie zmieniają filtry kabinowe, co tydzień każdy dokręca koła dynamometrem. Nic poza tym. W wielu firmach nawet tych żarówek nie dotykają, tylko maja kogoś na stałe zajmującego się takimi pierdołami. Jeszcze nie jechałem autem, które byłoby wyposażone w koło zapasowe. Jak coś się dzieje, to po prostu dzwonimy do biura, albo do warsztatu i czekamy.

jeszcze dodam, że "ze względów bezpieczeństwa", pracodawcy nawet nie myślą prosić kierowców o dokonywanie większych napraw. Kierowcy też jak jeden uważają, że to po prostu nie jest ich robota.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.