Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Po puszczeniu sprzęgła nie ciągnie-zgrzyta

Featured Replies

Napisano

Witam!

Właściwie pierwszy problem z moim samochodem, ale dość poważny-musiałem być zciagnięty do mechanika na lince.

Otóż przy dojeżdżaniu do swiateł chciałem zredukować bieg i przy puszczaniu sprzęgła samochód nie pociagnął,usłyszałem dość głośny zgrzyt(przy naciśnięciu sprzęgła zanikał).zepchnąłem go na pobocze,ale nie dało rady jechać dalej-po wrzuceniu jakiegokolwiek biegu i puszczeniu sprzegła słychać głosny zgrzyt. Co takiego mogło pójść sie paść?

Mam swoje typy ale chciałbym je porównac z Waszymi,ile mnie takie coś będzie kosztowało?

Napisano

> Witam!

> Właściwie pierwszy problem z moim samochodem, ale dość poważny-musiałem być zciagnięty do mechanika

> na lince.

> Otóż przy dojeżdżaniu do swiateł chciałem zredukować bieg i przy puszczaniu sprzęgła samochód nie

> pociagnął,usłyszałem dość głośny zgrzyt(przy naciśnięciu sprzęgła zanikał).zepchnąłem go na

> pobocze,ale nie dało rady jechać dalej-po wrzuceniu jakiegokolwiek biegu i puszczeniu sprzegła

> słychać głosny zgrzyt. Co takiego mogło pójść sie paść?

> Mam swoje typy ale chciałbym je porównac z Waszymi,ile mnie takie coś będzie kosztowało?

Zweimass ????? beksa.gifgrinser006.gifzlosnik.gif

Docisk lub łożysko oporowe ???????? grinser006.gif

Mechanizm różnicowy ?????? oslabiony.gif

Przy okazji jaki jest aktualny przebieg ?

Napisano

podejrzewam dyfer niestety.

Napisano

Ja bym celował w dwumas ale to tylko takie gadanie wink.gif

Napisano
  • Autor

No właśnie tez myslałem o tym co Ty-chociaż boję się ,że mnie to troche zaboli finansowo,szczególnie dwumas,ale cóż.Jeśli to dwumasa to jakiej firmy polecacie nową? I jak juz robic to chyba komplet.Bo z dyfrem to chyba tylko uzywka.

A propo przebiegu-przy zakupie (2 lata temu był sprawdzany w serwisie bo auto z Belgii)było niecałe 120 tkm, teraz ma ok.150tkm.

Napisano
  • Autor

Też o tym pomyslałem,ale przy przegubie chyba by tak nie chrobotało-po prostu samochód przestałby ciagnąć bo cały moment szedłby na ten uszkodzony przegub(chyba że tak sie uszkodził ze zgrzyta.

Napisano

> (2 lata temu był sprawdzany w serwisie bo auto z Belgii)było niecałe

> 120 tkm, teraz ma ok.150tkm.

Dwumas powinien spokojnie wytrzymać 200-250 tysięcy a jak było dbane to i do 350k dociągniesz...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.