Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Grzeje sie po wymianie UPG

Featured Replies

Napisano

Witam

Jakies 3 tyg temu wymieniałem UPG w warsztacie i od tego czasu zaobserwowałem że auto po wymianie bardziej sie grzeje .Nie ma upałów a w mieście jak jade około 10km to wentylator włacza sie ze 2-3 razy .Mało tego spalanie tez wzrosło o około 0,5l i to nie złudzenie czy bład pomiarowy bo sprawdzałem kilka razy .

Czym to moze byc spowodowane bo nie wiem czy reklamowac usługe

Wkoncu nie zapłaciłem mało bo 800pln wiec chciałbym miec auto tak samo sprawne jak przed naprawa

Napisano

> Witam

> Jakies 3 tyg temu wymieniałem UPG w warsztacie i od tego czasu zaobserwowałem że auto po wymianie

> bardziej sie grzeje .Nie ma upałów a w mieście jak jade około 10km to wentylator włacza sie ze

> 2-3 razy .Mało tego spalanie tez wzrosło o około 0,5l i to nie złudzenie czy bład pomiarowy bo

> sprawdzałem kilka razy .

> Czym to moze byc spowodowane bo nie wiem czy reklamowac usługe

> Wkoncu nie zapłaciłem mało bo 800pln wiec chciałbym miec auto tak samo sprawne jak przed naprawa

Na sam początek sprawdziłbym odpowietrzenie układu. Potem odpowiedz najpierw nam (i sobie) dlaczego wogóle uszczelka była wymieniana? UPG zazwyczaj potrzebuje przyczyny, żeby powiedzieć 30.GIF i ta przyczyna mogła po prostu zostać, zacięty termostat albo przegnita chłodnica zazwyczaj.

Napisano

> Witam

> Jakies 3 tyg temu wymieniałem UPG w warsztacie i od tego czasu zaobserwowałem że auto po wymianie

> bardziej sie grzeje .Nie ma upałów a w mieście jak jade około 10km to wentylator włacza sie ze

> 2-3 razy .Mało tego spalanie tez wzrosło o około 0,5l i to nie złudzenie czy bład pomiarowy bo

> sprawdzałem kilka razy .

> Czym to moze byc spowodowane bo nie wiem czy reklamowac usługe

> Wkoncu nie zapłaciłem mało bo 800pln wiec chciałbym miec auto tak samo sprawne jak przed naprawa

800 za wymiane UPG ?? poszaleli ci ludzie... tak jak kolega pisze, odpowietrz uklad...

Napisano
  • Autor

> Na sam początek sprawdziłbym odpowietrzenie układu. Potem odpowiedz najpierw nam (i sobie) dlaczego

> wogóle uszczelka była wymieniana? UPG zazwyczaj potrzebuje przyczyny, żeby powiedzieć i ta

> przyczyna mogła po prostu zostać, zacięty termostat albo przegnita chłodnica zazwyczaj.

Uszczelka padła po 240 tyś silnik jest dłubniety i tyle przelatał na tej uszczelce wiec raczej innej przyczyny nie było .

Układ odpowietrzony i to dobrze ,chłodnica wymieniana była na wiosne wiec prawie nowa termostst tez OK wszystko otwiera bo węże prawidłowo sie nagrzewaja .

Wszystko przed wymiana było tak samo jak teraz nic nie zmieniane poprawiane itp.

Poza tym wydaje mi sie ze jakby termostat sie nie otwierał to raczej wentylator by sie nie załaczał bo chłodnica była by zimna a chłodnica jest tak samo goraca jak węże i zbiorniczek

Napisano

> Uszczelka padła po 240 tyś silnik jest dłubniety i tyle przelatał na tej uszczelce wiec raczej

> innej przyczyny nie było .

> Układ odpowietrzony i to dobrze ,chłodnica wymieniana była na wiosne wiec prawie nowa termostst tez

> OK wszystko otwiera bo węże prawidłowo sie nagrzewaja .

> Wszystko przed wymiana było tak samo jak teraz nic nie zmieniane poprawiane itp.

> Poza tym wydaje mi sie ze jakby termostat sie nie otwierał to raczej wentylator by sie nie załaczał

> bo chłodnica była by zimna a chłodnica jest tak samo goraca jak węże i zbiorniczek

a masz dobrze zalozona uszczelke?? moze odwrotnie?? nie zaczely stukac zawory??

Napisano
  • Autor

> a masz dobrze zalozona uszczelke?? moze odwrotnie?? nie zaczely stukac zawory??

Zawory nie stukaja silnik pracuje tak ja przedtem a czy dobrze założona nie wiem bo ja nie byłem przy wymianie dlatego pytam co ewentualnie moze byc przyczyna zebym mógł składac reklamacje

Napisano

> Zawory nie stukaja silnik pracuje tak ja przedtem a czy dobrze założona nie wiem bo ja nie byłem

> przy wymianie dlatego pytam co ewentualnie moze byc przyczyna zebym mógł składac reklamacje

bo u mnie jak kupilem 1.1 byla odwrotnie zalozona, i teraz jak 16v swapowalem, tez byla odwrotnie zalozona. nie bylo smarowania w glowicy i byl mniejszy przeplyw plynu chlodniczego miedzy glowica a blokiem...ale jak nie stukaja zawory, to raczej smarowanie jest...

Napisano
  • Autor

> bo u mnie jak kupilem 1.1 byla odwrotnie zalozona, i teraz jak 16v swapowalem, tez byla odwrotnie

> zalozona. nie bylo smarowania w glowicy i byl mniejszy przeplyw plynu chlodniczego miedzy

> glowica a blokiem...ale jak nie stukaja zawory, to raczej smarowanie jest...

Warsztat niby porządny bo specjalizuja sie w fiacie wiec mysle ze takich baboli nie robia choc wszystko moze byc

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.