Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Axa Direct i samochód sprowadzony z USA/Kanady

Featured Replies

Napisano

Witam,

To taki post informacyjny dla ludzi, którzy nie czytają OWU. Okazuje się, że w AXA Direct nie można wykupić AC dla samochodów sprowadzonych z USA lub Kanady. Przy wyliczaniu składki nigdzie nie ma takiej informacji, ale na szczęście jestem z tych osób, które czytają umowy i takie info znalazłem w OWU.

Trochę to niestandardowe ograniczenie, dlatego pozwoliłem sobie takie info tutaj zamieścić. Jeśli "A" lub "M" uzna, że niepotrzebnie to proszę o usunięcie.

Napisano

> Witam,

> To taki post informacyjny dla ludzi, którzy nie czytają OWU. Okazuje się, że w AXA Direct nie można

> wykupić AC dla samochodów sprowadzonych z USA lub Kanady. Przy wyliczaniu składki nigdzie nie

> ma takiej informacji, ale na szczęście jestem z tych osób, które czytają umowy i takie info

> znalazłem w OWU.

> Trochę to niestandardowe ograniczenie, dlatego pozwoliłem sobie takie info tutaj zamieścić. Jeśli

> "A" lub "M" uzna, że niepotrzebnie to proszę o usunięcie.

bardzo potrzebne !

moge się założyć że nawet na forum jest ktoś kto takowe ubezpieczenie posiada , śpi spokojnie ... bezpodstawnie crazy.gif

ps. ja bym wnioskował o przyklejenie smile.gifsmile.gifsmile.gif

Napisano

> moge się założyć że nawet na forum jest ktoś kto takowe ubezpieczenie posiada , śpi spokojnie ...

> bezpodstawnie

a jak sobie wyobrażasz zawarcie ubezpieczenia direct jeśli w formularzu rejestracyjnym nie ma modelu auta które chce się ubezpieczyc? hmm.gif

ja ten temat przerabiałem - nawet gdy niektórzy ubezpieczyciele mieli w spisie Forda USA, czy Toyotę USA (i dalej np. model Matrix, Corolli już nie...) to auta nie można było ubezpieczyć (kilka lat temu ponoć była taka możliwość). Bez problemu takie samochody można ubezpieczyć w tradycyjny sposób w PZU, czy Warcie.

EDIT: problemy dotyczą przede wszystkim AC

Napisano
  • Autor

Ty piszesz o samochodach, które były oferowane tylko na rynek USA.

Ale wiele jest samochodów nawet europejskich np. vw golf, passat, czy tak jak w moim przypadku Volvo S60, które zostały sprowadzone z USA i normalnie można te modele wybrać w formularzu. Po ubezpieczeniu takiego samochodu może być niezłe kuku, gdy ktoś zechce wypłacić odszkodowanie.

Napisano

> a jak sobie wyobrażasz zawarcie ubezpieczenia direct jeśli w formularzu rejes

> (kilka lat temu p

wiesz np. Mazda 6 chyba występuje ... smirk.gif

Napisano

> Ty piszesz o samochodach, które były oferowane tylko na rynek USA.

> Ale wiele jest samochodów nawet europejskich np. vw golf, passat, czy tak jak w moim przypadku

> Volvo S60, które zostały sprowadzone z USA i normalnie można te modele wybrać w formularzu.

Tyle, ze w formularzu wypełnia się także wersje silnikowa i wyposażenia, a te z europejskimi się już chyba nie pokrywają....

Napisano

> Tyle, ze w formularzu wypełnia się także wersje silnikowa i wyposażenia, a te z europejskimi się

> już chyba nie pokrywają....

CHYBA słowo klucz do Twojego posta

uzasadnione zresztą ...

bo się pokrywają ...

bo o ile w EU nie ma mazdy 3.7 to już 2,5 jest jak najbardziej smile.gif

Napisano

> Tyle, ze w formularzu wypełnia się także wersje silnikowa i wyposażenia, a te z europejskimi się

> już chyba nie pokrywają....

No dobra a co z autami które niczym oprócz dodatkowego oświetlenia się nie różnią. Np Audi.

Napisano
  • Autor

> No dobra a co z autami które niczym oprócz dodatkowego oświetlenia się nie różnią. Np Audi.

Albo właśnie Volvo s60. Identyczne podzespoły, pojemności i moce co wersje eu, zresztą moje s60 zostało wyprodukowane w Belgii i wysłane do USA.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.