Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

swap 1.2 16V

Featured Replies

Napisano

Witam

Panowie w końcu chcę dokończyc swapa i zabrac się do dłubnięcia wiązki el. . Sprawa dotyczy : swap z cc 900 wtrysk na 1.2 16V . Wiązkę zostawiłem z 900 i tu pytanie , w których miejscach trzeba i jak dłubnąc .Prosze o pomoc .Silnik już podwieszony zostało mi tylko podpiąc elektrykę . buu.gif szukałem na forum ale nigdzie nie ma dokładnego info .

pozdrawiam

Janek

Napisano

> Witam

> Panowie w końcu chcę dokończyc swapa i zabrac się do dłubnięcia wiązki el. . Sprawa dotyczy : swap

> z cc 900 wtrysk na 1.2 16V . Wiązkę zostawiłem z 900 i tu pytanie , w których miejscach trzeba

> i jak dłubnąc .Prosze o pomoc .Silnik już podwieszony zostało mi tylko podpiąc elektrykę .

> szukałem na forum ale nigdzie nie ma dokładnego info .

> pozdrawiam

> Janek

Wystarczy odrobinę poszukać klik

Napisano
  • Autor

> Wystarczy odrobinę poszukać klik

ok. dzięki wiązka przygotowana jutro jak będe miał czas to wrzucam i zobaczymy co sie będzie działo . Tak do spokoju wywaliłem ( wypiąłem kabel z immo bo kompa mam rozkodowanego) i ten kabelek z pinu 26 też tyle że ja mam go pomarańczowego bez paska)

pozdro

Janek

Napisano

> ok. dzięki wiązka przygotowana jutro jak będe miał czas to wrzucam i zobaczymy co sie będzie działo

> . Tak do spokoju wywaliłem ( wypiąłem kabel z immo bo kompa mam rozkodowanego)

Wystarczyło wypiąć centralkę immo i było by po problemie

> i ten kabelek z pinu 26 też tyle że ja mam go pomarańczowego bez paska)

Jeśli masz kabelek na pinie 26 z paskiem albo bez to należy go odpiąć/przeciąć i zaizolować oba końce

Napisano
  • Autor

Następne pytanie bo poskładałem to wszystko w samochodzie i:

- co zrobic z pochłaniaczem oparów ??tam jest czujnik !!!( wywalic ????) a jak zostawic to jak go podpiąc

-jak podpiąc podciśnienia

Następnie co z czujnikiem podciśnienia bo tam szedł wężyk gdzie go podpiąc i skąd jeśli przerobiłem wiązke zgodnie z instrukcją ??

Lub czy zostawic czujnik podciśnienia i ten wężyk gdzie wtedy podpiąc w które miejsce .

W kolektorze są dwa wąskie wejścia na węzyki podciśnienia z skąd do nich podpiąc podciśnienia ??

prosze o pomoc

Janek

Napisano

> Następnie co z czujnikiem podciśnienia bo tam szedł wężyk gdzie go podpiąc i skąd jeśli przerobiłem

> wiązke zgodnie z instrukcją ??

> Lub czy zostawic czujnik podciśnienia i ten wężyk gdzie wtedy podpiąc w które miejsce .

jak zadajesz takie pytania, to zastanawiam sie, jakim cudem przerobiles wiazke...

Napisano
  • Autor

> jak zadajesz takie pytania, to zastanawiam sie, jakim cudem przerobiles wiazke...

przerobiłem według schematu więc na razie nie mam go podpietego tego starego tylko przerobiona z tych dwóch czujników do jednej wtyczki .

Jak teraz już jesteś usatysfakcjonowany odpowiedzią to może mi pomożesz konkretniej a nie tylko .........

Napisano

> przerobiłem według schematu więc na razie nie mam go podpietego tego starego tylko przerobiona z

> tych dwóch czujników do jednej wtyczki .

> Jak teraz już jesteś usatysfakcjonowany odpowiedzią to może mi pomożesz konkretniej a nie tylko

> .........

wiec, jak zauwazyles, trzeba bylo przerobic wtyczke, bo...w 16v jest inny czujnik. masz juz odpowiedz, ze ten od 1.1 trzeba wywalic...a nowa wtyczke wpiac w czujnik, ktory znajduje sie na koncu kolektora ssacego(od strony rozrzadu) pokaz fotki tych miejsc, gdzie podcisnienia chcesz podpinac. ja tam nie widzialem w 16v innego podcisnienia jak od serwa i od regulatora cisnienia paliwa...to na tyle. a, jest jeszcze jedno, ale to do odmy ma byc podlaczone najlepiej, bo to smarowanie oski przepustnicy jest...

Napisano
  • Autor

> wiec, jak zauwazyles, trzeba bylo przerobic wtyczke, bo...w 16v jest inny czujnik. masz juz

> odpowiedz, ze ten od 1.1 trzeba wywalic...a nowa wtyczke wpiac w czujnik, ktory znajduje sie

> na koncu kolektora ssacego(od strony rozrzadu) pokaz fotki tych miejsc, gdzie podcisnienia

> chcesz podpinac. ja tam nie widzialem w 16v innego podcisnienia jak od serwa i od regulatora

> cisnienia paliwa...to na tyle. a, jest jeszcze jedno, ale to do odmy ma byc podlaczone

> najlepiej, bo to smarowanie oski przepustnicy jest...

właśnie tam gdzie jest ten czujnik od strony rozrządu jest miejsce na jakieś podciśnienie

no i koło odmy zaraz też

nie mogę zdrobic foto bo samochód jest w innym miejscu frown.gif niż ja

a wiesz co zrobi c z tym pochłaniaczem oparów ( ta wielka czarna puszka ) ???

Napisano

> właśnie tam gdzie jest ten czujnik od strony rozrządu jest miejsce na jakieś podciśnienie

> no i koło odmy zaraz też

> nie mogę zdrobic foto bo samochód jest w innym miejscu niż ja

> a wiesz co zrobi c z tym pochłaniaczem oparów ( ta wielka czarna puszka ) ???

ja zostawilem. i wlasnie to miejsce kolo mapa jest do podlaczenia pochlaniacza...ja podlaczylem wszystko jak bog przykazal i gdybym mial rozkodowanego prawidlowo kompa, to by odpalil od pierwszego razu...

Napisano
  • Autor

> ja zostawilem. i wlasnie to miejsce kolo mapa jest do podlaczenia pochlaniacza...ja podlaczylem

> wszystko jak bog przykazal i gdybym mial rozkodowanego prawidlowo kompa, to by odpalil od

> pierwszego razu...

możesz jakieś dokładniejsze fotki podesłac na [email protected] z góry dzieki za pomoc

Napisano
  • Autor

Bardzo dziękuję za pomoc claps.gif

podziękowania dla Eosik claps.gif

Maszyna zagadała za szlagiem :0 teraz poskładac wszystko do kupy trochę czasu zejdzie confused.gif ale najważniejsze że motorek pali 270635636-JUMP2.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.