Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Sprzęgło się kończy?? :(

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich wink.gif

Wczoraj normalnie wróciłem unolotem z pracy.

Dziś rano wsiadam i jakoś dziwnie chodzi pedał sprzęgła, tak jakby lżej. Gdy jadę sobie np na 5 biegu 100km/h i chce przyspieszyć to najpierw rosną obroty silnika, potem stopniowo spadają i dopiero wtedy auto przyspiesza... Co to może być??

Napisano

Co to może być??

1.Linka sprzęgła niewiem.gif

2.tarcza niewiem.gif

3.docisk niewiem.gif

opisz objawy dokładniej waytogo.gif

ewentualnie tak ,jeśli na wyłączonym silniku biegi wchodzą normalnie to docisk waytogo.gif,inaczej sick.gif

jeśli np.na 3cim biegu dodasz gazu ostro np.przy prędkości 50kmh a obroty wzrosną stanowczo lecz nie przełoży się to na prędkość to tarcza sick.gif,ewentualnie linka się wyciągnęła lub(pęka) waytogo.gif

Napisano
  • Autor

brać bierze na takiej samej wysokości jak wcześniej. Chyba już wszystko opisałem smile.gif najpierw rosną obroty tak jakbym miał delikatnie wciśnięte sprzęgło i za moment obroty spadają tak jakbym puścił sprzęgło i wtedy już normalnie przyspiesza...

Napisano
  • Autor

> Zapoznaj sie z tym...

> jest tam o przeprowadzeniu kontroli sprzegła... zapoznaj sie z tym...

podziękował smile.gif

Napisano
  • Autor

> Co to może być??

> 1.Linka sprzęgła

> 2.tarcza

> 3.docisk

> opisz objawy dokładniej

> ewentualnie tak ,jeśli na wyłączonym silniku biegi wchodzą normalnie to docisk ,inaczej

> jeśli np.na 3cim biegu dodasz gazu ostro np.przy prędkości 50kmh a obroty wzrosną stanowczo lecz

> nie przełoży się to na prędkość to tarcza ,ewentualnie linka się wyciągnęła lub(pęka)

no wyłączonym wchodzą normalnie, wgl biegi wchodzą normalnie smile.gif no i tak jest że wzrost obrotów nie przekłada się od razu na wzrost prędkości... Następuje to po kilku sekundach dopiero...

Napisano

> brać bierze na takiej samej wysokości jak wcześniej. Chyba już wszystko opisałem najpierw rosną

> obroty tak jakbym miał delikatnie wciśnięte sprzęgło i za moment obroty spadają tak jakbym

> puścił sprzęgło i wtedy już normalnie przyspiesza...

sprawdź jeszcze raz dokładnie tak jak opisałem ,jesli nic nie zdiagnozujesz to sprzęgło powiedziało 30.GIF do wymiany waytogo.gif

lecz ja bym polecił popróbowac z regulacją linki odwlecze $$$ na lepsze czasy smile.gif

Napisano

Quote:

Gdy jadę sobie np na 5 biegu 100km/h i chce przyspieszyć to najpierw rosną obroty silnika, potem stopniowo spadają i dopiero wtedy auto przyspiesza

a teraz przeczytaj 3 zdanie z fotki, którą dałem koledze wink.gif

na 99,9% sprzęgło mówi banana-wave.gif

Napisano

> no wyłączonym wchodzą normalnie, wgl biegi wchodzą normalnie no i tak jest że wzrost obrotów nie

> przekłada się od razu na wzrost prędkości... Następuje to po kilku sekundach dopiero...

100% tarcza sprzęgła 30.GIF $$$ do wydania waytogo.gif

Napisano

> Quote:

> Gdy jadę sobie np na 5 biegu 100km/h i chce przyspieszyć to najpierw rosną obroty silnika, potem

> stopniowo spadają i dopiero wtedy auto przyspiesza

> a teraz przeczytaj 3 zdanie z fotki, którą dałem koledze

> na 99,9% sprzęgło mówi

Łuno zlosnik.gif na 5tym biegu przyspiesza .......... wcale hahaha.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

moje przyspiesza 270751858-jezyk.gif jak jadę sam to wtedy najlepiej hehe wink.gif

Dzięki za pomoc. Pozdro wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.