Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Montaż głośników - Berlingo

Featured Replies

Napisano

Witam Was i życze powodzenia w Nowym Roku!

Mam Cit Berlingo i chcialem zamontowac w drzwiach przednich głośniki.

Prosze o wszelkie wskazówki .rozmieszczenie śrubek,zatrzasków,sposob wiercenia otworów itd itp.

ps.jakie głośniki polecacie do tego auta ? Oczywiscie do drzwi przednich-mam tu na mysli rozmiar.

Dzieki z góry za pomoc. grinser006.gif

Napisano

> Witam Was i życze powodzenia w Nowym Roku!

> Mam Cit Berlingo i chcialem zamontowac w drzwiach przednich głośniki.

> Prosze o wszelkie wskazówki .rozmieszczenie śrubek,zatrzasków,sposob

> wiercenia otworów itd itp.

Po zdjęciu tapicerki na wewnętrznej jej stronie widać "szablon " na głośnik i otwory

> ps.jakie głośniki polecacie do tego auta ? Oczywiscie do drzwi

> przednich-mam tu na mysli rozmiar.

165mm

> Dzieki z góry za pomoc.

Napisano
  • Autor

Po zdjęciu tapicerki na wewnętrznej jej stronie widać "szablon " na głośnik i otwory

CZYLI GLOSNIKI MONTUJEMY NA TEJ PLASTIKOWEJ TAPICERCE A NIE w METALOWYCH DRZWIACH ?

Napisano

> Po zdjęciu tapicerki na wewnętrznej jej stronie widać "szablon " na

> głośnik i otwory

> CZYLI GLOSNIKI MONTUJEMY NA TEJ PLASTIKOWEJ TAPICERCE A NIE w

> METALOWYCH DRZWIACH ?

Tak. W drzwiach jest duża dziura zlosnik.gif

Ale możesz dobrać jakiś dystans i zamontować do blachy

Napisano

Te głosniki maja grac czy brzdekac z całoscia tapicerki??

Bo cokolwiek tam załozysz i przykrecisz do tapicerki to usłyszysz dzwonienie wszystkich ciegien,plastików,a dzwieku z tego bedzie tyle o ile sciana.gif

Jak sie dostac pod tapicerke ?? Ramke wokół klamki najlepiej podwazyc delikatnie śrubokrecikiem,dalej uchwyt do zamykania drzwi pod górna czescia nalezy ja podwazyc da dwie śruby,kolejna sruba jest u dołu przy kieszeni,a pozniej delikatnie pociagamy i wyskakuje tapicerka z klipów.

Wiem bo przerobiłam ten temat dosc dokładnie tutaj kilka fotek,co prawda u mnie juz sie troche pozmieniało jesli chodzi o drzwi ,ale to takie pierwsze kroki ku temu aby uzyskac z tych drzwi jakies przyjemne dzwieki.

http://img246.imageshack.us/my.php?image=drzwi12su.jpg

http://img246.imageshack.us/img246/5792/drzwi29zg.jpg

http://img246.imageshack.us/my.php?image=drzwi32cf.jpg

http://img246.imageshack.us/my.php?image=drzwi43wi.jpg

Napisano
  • Autor

ten okragly klocek pod glosnikiem ....

skad sie takie cos bierze i jak jest to przymocowane do drzwi ?

a jesli chodzi o tapicerke na drzwiach to w tym ukladzie pozostaje tylko wyciecie w niej dziury i zamontowanie maskownicy ?

Napisano

Ten okragły "klocek" wink.gif,to tzw pierscien dystansowy wyciety z md'f ,najlepiej podjecgac do stolarza on takie cus wyczaruje tylko nalezy mu podac grubosc ( po uprzednim zmierzeniu głebokosci montazowej głosnika,tak aby nie wadził magnez o szybe jak ja opuscisz) oraz podac srednice głosnika czyli w tym przypadku bedzie 16,5cm

Przymocowany jest do blachy trzeba ja było troszke podoginac i wyprostowac http://www.carmania.pl/images/auta/Berlingo/12.jpg tak to wyglada

a co do wykonczenia sa róze szkoły zalezy ile głosnik bedzie wystawał ,mozna dorobic samemu panel tak jak w moim przypadku http://www.carmania.pl/images/auta/Berlingo/13.jpg

ewentualnie przykrecic na wierzch maskownice jesli bedzie pasowała .

Napisano

fd-101.gif

Napisano

Wszystko fajnie tylko to instrukcja do Berlingo II wink.gif W Berlingo I nie było takich ładnych kieszeni z panelem od razu,trzeba było sobie samemu radzic.

Napisano
ale nie zauważyłem żeby napisał jaki ma model zlosnik.gif
Napisano
  • Autor

Bosheeee

jednego tu nie bylem napewno pewny - ze potraficie tak bezinteresownie pomoc !

Jeszcze raz wielkie dzieki !

ok.gifyikes.gif

Jutro do Media grinser006.gif

ps.rocznik 1999

Napisano

> Bosheeee

> jednego tu nie bylem napewno pewny - ze potraficie tak

> bezinteresownie pomoc !

> Jeszcze raz wielkie dzieki !

> Jutro do Media

> ps.rocznik 1999

jak bezinteresownie?? jutro wysyłam fakturę za usługi consultingowe zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> jak bezinteresownie?? jutro wysyłam fakturę za usługi consultingowe

pub2.gif

Napisano

Ale dało sie domyslec ze skoro pyta co wyciac to chyba wiadomo ze nie ma gotowych paneli.

Błagam tylko nie do media !!!!!!!!!!!! Tam Cie oskubia wcisna szajs i tyle z tego bedzie.Za około 289zł masz zestawik Power Bass naprawde bardzo fajne głosniczki,jest to zestaw 2 drozny i tweeter mozna podpiac na deske rozdzielcza.

Btw pamietaj wygłusz drzwi bo inaczej nie za wiele bedzie dziwku z tak duzych drzwi.

Napisano
  • Autor

ja raczej myslalem o czyms bardziej przyziemnym ,cos w rodzaju :

1387210_1_b.jpg

chodze po sklepach i szukam i szukam i w koncu juz sam nie wiem....

Jakis komentarz z Waszej strony do tych glosników ? icon_rolleyes.gif

ps.nie chce za bardzo mieszac w tych drzwiach bo to nie moje dzrwi ,a z pracy ... no w sumie cale auto zakrecony.gif

Napisano

Generalnie mówiac szczerze te głosniki to niezła kaszanka,określ przedział cenowy jaki bys chciał wydac na takie głosniki,moze uda mi sie cos poszukac .

Z takich głosników nie ma nic ciekawego poza plastikowym dzwiekiem,jak dostana troche wody to sie szubko rozpadna.

Napisano
  • Autor

no wlasnie cena... 130 zł ,wiecej nie dam bo to nie moje auto frown.gif

Napisano

Najsensowniejsza oferta jaka mi sie udało poszukac pod wzgledem ciekawej jakosci dzwieku to to :

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=79811216

wybór juz nalezy do Ciebie,budzet faktycznie skromny,ale powiem tylko ze bez wygłuszenia tych drzwi,chociaz zamknieca tych duzych otworów mata,nic tam nie zagra nawet głosniki za 1000zł.

Napisano
  • Autor

na tyle mi wystarczylo kasy i kupilem je tez ze wzgledu na radio bo jakos tak mam CD Sony to i głośniki mi spasowaly icon_rolleyes.gif

XS-F1724_1.jpg

XS-F1724 cena 130 zł

wiem,ze zwrotnice to niebo a ziemia no ale $$$

Napisano
  • Autor

no faktycznie ... gra to głośno ,czysto,jednak bas nie jest taki głęboki/gruby przez te niewygłuszone drzwi...

nastepny minus to 5 cm wystającej szyby której niestety nie mozna otworzyc na maxa...pierścień dystansowy by się przydał

ile maty bitumicznej potrzeba na dwoje drzwi w Berlingo ?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.