Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

No i stanąłem. Chyba problem z wtryskami

Featured Replies

Napisano

Witajcie,

jadąc samochodem w pewnym momencie poczułem mocne szarpanie samochodu, zmniejszanie prędkości niewiele dało, więc znalazłem dogodne miejsce parkingowe i zatrzymałem auto. Po ostudzeniu samochodu jeszcze raz spróbowałem go odpalić - nie chciał ruszyć. Z rury wydechowej wychodzi gęsty biały dym. Nawet przygazowując, silnik wydaje nieprzyjemny dźwięk, możliwe jest przesunięcie pojazdu o kilka metrów do przodu lub tyłu, ale jazda jest wykluczona - to auto nie ma siły. Lokalny mechanik stwierdził, że prawdopodobnie wtryskiwacze pobierają za mało paliwa. Uprzedzę pytanie: wszystkie filtry w samochodzie, w tym paliwa zostały wymienione około 1tkm temu. I teraz moje pytania:

1. Czy da się jakoś potwierdzić, że to problem z wtryskami przed włożeniem samochodu na lawetę?

2. Czy jestem skazany na lawetę, czy jest jakaś szansa "reanimacji" chociaż na kilka godzin bym o własnych siłach dojechał do mechanika?

3. Kto postawi mi trafną diagnozę + naprawi auto? Utknąłem w Teresinie, pow. Sochaczew

Napisano

może coś z uszczelkąi głowicą.

u mnie co prwda w innym modelu poleciała szpilka głowicy i uszczelka. kopci ł na biało i chodził na 3 gary... skończyło się lawetą...

Napisano
  • Autor

> może coś z uszczelkąi głowicą.

> u mnie co prwda w innym modelu poleciała szpilka głowicy i uszczelka. kopci ł na biało i chodził na

> 3 gary... skończyło się lawetą...

U mnie jedna z sugestii telefonicznych też była, że to uszczelka pod głowicą. A lawetą się skończy, bo auto o własnych siłach nie odjedzie. Tylko, że jak wcześniej w benzyniaku miałem problem z uszczelką pod głowicą, to się gotowało, kontrolka się paliła, a tu nic.

Napisano

szybciej juz pompa niz wtryski w tddi

ja obstawiam peknieta rure od turbawki

Napisano
  • Autor

Informacja telefoniczna potwierdza mniej więcej to, co powiedział mi pierwszy mechanik, który obejrzał auto, czyli silnik ciągnął za mało paliwa, więc sterownik został przeprogramowany (lub wymieniony i przeprogramowany). Jazdy próbne mechanika zdają się potwierdzać, że prawidłowo zdjagnozowano przyczynę. Tyle, że chce za tę robotę 400 zł i na ten moment (bez rozmawiania o szczegółach z mechanikiem) wydaje mi się to sporo, szczególnie, jeśli było to tylko przeprogramowanie, ale może się nie znam, bo coś takiego spotkało mnie pierwszy raz.

Napisano

> Informacja telefoniczna potwierdza mniej więcej to, co powiedział mi pierwszy mechanik, który

> obejrzał auto, czyli silnik ciągnął za mało paliwa, więc sterownik został przeprogramowany

> (lub wymieniony i przeprogramowany). Jazdy próbne mechanika zdają się potwierdzać, że

> prawidłowo zdjagnozowano przyczynę. Tyle, że chce za tę robotę 400 zł i na ten moment (bez

> rozmawiania o szczegółach z mechanikiem) wydaje mi się to sporo, szczególnie, jeśli było to

> tylko przeprogramowanie, ale może się nie znam, bo coś takiego spotkało mnie pierwszy raz.

znaczy sie, ze samoadaptacje zrobil za 400 pln??

Napisano
  • Autor

> znaczy sie, ze samoadaptacje zrobil za 400 pln??

Szczegóły będę znał, jak się z nim spotkam, ale może być tak jak piszesz.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.