Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

UPG, pompa wody?-help ;]

Featured Replies

Napisano

Witam. Panowie, właśnie wróciłem z małej przejażdżki cycem. Po tygodniu nie używania postanowiłem go odpalić i przejechać się na stacje (5km), do stacji jechałem delikatnie nie cisnąłem. W drodze powrotnej postanowiłem trochę przycisnąć i tu zonk, na 4biegu gaz w podłogę, a on ledwo dobił do 140. Jak zwolniłem i się wsłuchałem to tak jakby chodził na 3gary. Dojechałem do domu maska w gorę, sprawdziłem ładowanie niby dobre (14,17). Wszystko niemiłosiernie gorące. Odkręciłem korek w zbiorniczku wyrównawczym (z vw), ciśnienie było tak duże że aż strzeliło płynem. Układ odpowietrzałem wcześniej kilka razy.

o co [motyla noga] mu chodzi? pomóżcie nie mam już siły na niego oslabiony.gif

Napisano

A co ma to że silnik pracował na 3 gary do ładowania? confused.gif

To, że jak odkręciłeś korek ze zbiorniczka uzupełniającego na ciepłym płynie i Ci płyn wystrzelił jest jak najbardziej normalne, bo w układzie przecież jest ciśnienie wyższe od ciśnienia otoczenia jak jest ciepły płyn (to chyba wie każdy) więc jak Ci wystrzelił to prawidłowe zjawisko. A jesteś pewien że silnik pracował na 3 gary? Bo wydaje mi się że wtedy byś nie rozwinął takiej prędkości w ogóle - chyba że z dobrej kiepy zlosnik.gif

Ciężko zdiagnozować coś jak się nie zna do końca objawów i nie widzi co i jak...

Napisano
  • Autor

> A co ma to że silnik pracował na 3 gary do ładowania?

słaba iskra itp itd, przynajmniej tak mi się wydaje

> To, że jak odkręciłeś korek ze zbiorniczka uzupełniającego na ciepłym płynie i Ci płyn wystrzelił

> jest jak najbardziej normalne, bo w układzie przecież jest ciśnienie wyższe od ciśnienia

> otoczenia jak jest ciepły płyn (to chyba wie każdy) więc jak Ci wystrzelił to prawidłowe

> zjawisko.

a nie powinno tylko syknąć? Pamiętam że jak miałem ori zbiorniczek mogłem odkrecać bez problemu nawet na bardzo rozgrzanym i zawsze tylko syknęło. Teraz momentalnie wzrósł pozniom płynu w zbiorniczku

>A jesteś pewien że silnik pracował na 3 gary? Bo wydaje mi się że wtedy byś nie

> rozwinął takiej prędkości w ogóle - chyba że z dobrej kiepy

> Ciężko zdiagnozować coś jak się nie zna do końca objawów i nie widzi co i jak...

Wcześniej na 4 biegu przy pełnym bucie bez problemów osiągał prędkości 160-170 i to w miare szybko, teraz doszło tylko do 140 a trwało to tyle jakbym miał co najmniej 700

Napisano

Gdyby nie było iskry na którymś garze to napewno nie z winy słabego aku, na świeczkach jest bardzo wysokie napięcie, ale prądu biorą znikome ilości i aku nie ma nic do rzeczy.

Jak miałeś płynu mało - tzn niekoniecznie poniżej minimum, ale tak że było trochę przestrzeni w zbiorniczku to mogło tylko syknąć, ale jak się ma prawie pełny zbiorniczek zalany to tryska. A jak masz jakiś mniejszy zbiorniczek założony to prawidłowym objawem jest wywalenie płynu przy otwarciu.

Co do tego że tak silnik zamuliło to przyczyn może być tysiąc... A słyszałeś że pracował na 3 cylindry na wolnych obrotach (tzn ewidentnie nierównomierna praca silnika)? Przypuszczam że nie bo na 3 to ledwo co by jechał w ogóle. Zaświeciła się marchewa? Jeśli nie to zacząłbym od sprawdzenia świec czy nie są zasyfione bardzo i czy iskra nie jest słaba (jeśli tak to wina samych świec albo kabli WN), a jak jest ok to ciśnienie paliwa sprawdzić, spróbować jak pracuje bez filtra powietrza/zmienić/wyczyścić filtr, sprawdzić mapsensor.

Napisano

> Witam. Panowie, właśnie wróciłem z małej przejażdżki cycem. Po tygodniu nie używania postanowiłem

> go odpalić i przejechać się na stacje (5km), do stacji jechałem delikatnie nie cisnąłem. W

> drodze powrotnej postanowiłem trochę przycisnąć i tu zonk, na 4biegu gaz w podłogę, a on ledwo

> dobił do 140. Jak zwolniłem i się wsłuchałem to tak jakby chodził na 3gary. Dojechałem do domu

> maska w gorę, sprawdziłem ładowanie niby dobre (14,17). Wszystko niemiłosiernie gorące.

> Odkręciłem korek w zbiorniczku wyrównawczym (z vw), ciśnienie było tak duże że aż strzeliło

> płynem. Układ odpowietrzałem wcześniej kilka razy.

> o co [motyla noga] mu chodzi? pomóżcie nie mam już siły na niego

Jeśli podejrzewasz że nie chodzi na wszystkie gary... to na biegu jałowym ( na postoju) odłączaj po kolei odłączaj przewód podłączony do świecy... jeśli zobaczysz że nie było żadnej zmiany w chodzeniu silnika... to znaczy że na ten gar Ci nie chodzi... ale po odłączeniu przewodu przyłącz go ponownie do świecy jeśli chcesz odłączyć nastepny przewód od świecy smile.gif a co do zbiorniczka to już masz wcześniej wyjaśnione wink.gif

Napisano
  • Autor

no i mam winowajce, wykręciłem dziś świece. Świeca z 2 garnka była cała zasyfiała, po wkręceniu innych auto odpaliło na wszystkie garnki i wróciło do normy. Zobaczymy czy problem nie wróci, jeśli tak to albo pierścienie do wymiany albo prowadnice już wytarte. Mam nadzieje, że po prostu świeca miała już dość

Napisano

> no i mam winowajce, wykręciłem dziś świece. Świeca z 2 garnka była cała zasyfiała, po wkręceniu

> innych auto odpaliło na wszystkie garnki i wróciło do normy. Zobaczymy czy problem nie wróci,

> jeśli tak to albo pierścienie do wymiany albo prowadnice już wytarte. Mam nadzieje, że po

> prostu świeca miała już dość

No to dobrze wink.gif20.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.