Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Astra 1.4 MPI (C14SE)-wtryskiwacze i Pb+STP

Featured Replies

Napisano

Po lekturze wielu watkow z tego kącika i nie tylko ustaliłem sposób leczenia problemu mojej asterki. Z tym problemem to troche przesadzielem, bo auto ogólnie sprawuje się dobrze, jednak mam wrażenie, że chyba jeden lub więcej wtryskiwaczy troche zasyfiło od rzadszego ich używania z racji posiadania lpg. Wtryskiwacze chodzą codziennie rano przez 1-2 minuty i w ciagu dnia po kazdym odpaleniu podobnie. Dopiero pozniej przelaczam na gaz. Zaobserwowane objawy niewłasciwej pracy wtryskiwacza/y, tak mi sie wydaje , to ewidentnie słyszalne cykanie jednego z nich (kiedys było cicho), i zadławienie podczas ruszania na benzynie na zimnym silniku najczesciej rano, chyba, ze to drugie to np brudny filtr paliwa .

Otóz postanowiłem zaplikować asterce kuracje dłuższej jazdy na Pb dodatkiem preparatu do czyszszenia wtryskiwaczy STP, o którym tyle dobrego czytałem. Tu mam pytanie, czy jest sens zalania jakiegos lepszego paliwa ? siakis wipałer albo chociaż Pb98 ? Moja astra ma reczny korektor liczby oktanowej wiec chyba bez przestawienia go tankowanie Pb98 nie ma sensu ?

Poza tym czy lepiej zastosować tą kuracje na raz na dłuższej trasie (100-200 km) czy jezdzić przez jakis czas po miescie. Tak wogole ten STP dodaje sie podobno na cały bak paliwa, czy jest szansa, ze po dodaniu połowy na pół baku (wiadomo-koszty paliwa) można będzie zauważyć już pozytywne efekty ?

Napisano

iedys zalewałem stp ale mam wrażenie, że to jest placebo...

jesli nie skasowałes autoadaptacji (jeśli w ogóle ją masz) to spróbuj może się coś wyzeruje...

Czasami dobrze jest zlać jakąś lepszą benzynę, ale nie od razu vpower 99 tylko np 95. Ma ona wiecej srodków myjących...

Zresztą bez inwazji fizycznej w nie niczego nie wskórasz... Musisz je wymontowac i potraktować bardziej brutalnie...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.