Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Potrzebny schemat/zdjecie podlaczenia...

Featured Replies

Napisano

... styku w bagazniku - chodzi mi o czesc w tylnym pasie - sa dwie kostki, jedna na 2 drugna na 3 przewody, 5 przewodow - pomaranczowo-bialy, czarny, czarno-fioletowy, brazowo-czarny, pomaranczowo-niebieski. I jak to wszystko teraz podpiac icon_rolleyes.gifhmm.gif?? Pytam, bo musialem wszystko odciac, bo kostka z przeowdami troszke sie stopila, i musialem uciac przewody... Prosze o pomoc, bo moje dotychczasowe kombinacje koncza sie tym, ze wycieraczka pracuje po wlaczeniu ogrzewania, albo w ogole, albo jakies inne cuda sie dzieja - a bravka sie jeszcze przyda, wiecnie chcialbym z niej zrobic pochodni po przekombinowanym podlaczeniu. Dzieki za pomoc bow.gif

Napisano
  • Autor

> schematy na smietniku...

Powiem tak - jezeli pytam, to znaczy to, ze czegos nie wiem, i schemat na smietniku, ksiazka Zebowicza pod reka nic mi nie dadza - moja wiedza na temat kolorowych kabelkow jest wystarczajaco mala, by odczytanie schematu bylo porownywalne dla mnie z czytaniem Koranu w oryginale. niewiem.gif Pomijam kwestie, ze w schematach niestety nie znalazlem, ktory przewod pod ktory styk, i dlatego pytam. Osoby chetne do pomocy mile widziane. Dzieki za pomoc

Napisano
  • Autor

> moją rolą jest aktywizacja...

A moja pytanie, jak czegos nie wiem - widze na schemacie styki, widze kolory, ale ni huhu nie wiem, ktory styk jest ktory - stykow 4, przewodow 5, dlatego pytam - ktory przwod w ktora kostke i pod ktory numerek w kostce. Tego na schemacie nie ma, albo nie potrafie prawidlowo odczytac, stad moje pytanie - nie z nygustwa, checi znalezienia zajecia forumowiczom, a juz na pewno nie z powodu prowokowania niektorych do spamu, czy potrzeby aktywizowania mnie angryfire.gif

Napisano
  • Autor

I co, nikt nie wspomoże? Może jednak będzie się komuś chciało zejść do auta, wziąć aparat, odkręcić kilka śrubek, wyciagnąc styk, zrobić fotki, wmontować wszystko z powrotem, wstawić do netu foty. Byłbym na prawdę bardzo wdzięczny... 20.GIF

Napisano

> I co, nikt nie wspomoże? Może jednak będzie się komuś chciało zejść

> do auta, wziąć aparat, odkręcić kilka śrubek, wyciagnąc styk,

> zrobić fotki, wmontować wszystko z powrotem, wstawić do netu

> foty. Byłbym na prawdę bardzo wdzięczny...

masz miernik?

Napisano
  • Autor

> masz miernik?

Masz. I co dalej? Bo sprawdzałem kabelki, i w zasadzie wiem, który kolor do czego służy, ale nadal nie mam pojęcia, pod który styk to podpiąć...

Napisano

> Masz. I co dalej? Bo sprawdzałem kabelki, i w zasadzie wiem, który

> kolor do czego służy, ale nadal nie mam pojęcia, pod który styk

> to podpiąć...

proponowałbym ci odkrecic diwajsy przy klapie i tam napewno sa te same kolorki co na dole przy belce ...i po sprawie

Napisano
  • Autor

> proponowałbym ci odkrecic diwajsy przy klapie i tam napewno sa te

> same kolorki co na dole przy belce ...i po sprawie

No właśnie, że nie są - nawet na schemacie widać, że inne kolory wchodzą, a inne wychodzą. Poza tym, dolna część styku, ma jeszcze lampkę, która na schemacie zaznaczona jest jako wyłącznik, ale w styku są 4 blaszki widoczne, a 5 wyjść, pod które można się podpiąć...

Ja już sporo rzeczy kombinowałem, ale rzecz prozaiczna, okazuje się lekko skomplikowaną... Nie prosiłbym o pomoc, gdybym nie wykorzystał moich umiejętności wink.gif

Napisano
  • Autor

> ty to masz cierpliwość

Poczekam, aż 1000 ludziów przeczyta i odpuszcze... na jeden dzień biglaugh.gif

Byś się zlitował i looknął w wolnej chwili, jak będziesz się widział ze swoją bolidką zlosnik.gif - jade Hayensa zaraz obejrzeć w księgarni, może tam są styki rozpisane w jednoznaczny sposób niewiem.gif

Napisano

> Poczekam, aż 1000 ludziów przeczyta i odpuszcze... na jeden dzień

> Byś się zlitował i looknął w wolnej chwili, jak będziesz się widział

> ze swoją bolidką - jade Hayensa zaraz obejrzeć w księgarni,

> może tam są styki rozpisane w jednoznaczny sposób

czekaj...

eh........

Napisano

byłem na dole, zmarzłem jak cholera i...

guzik zrobiłem...

z jednym krzyzakiem to se mogłem w nosie podłubać...

wziąłem schematy i... zaraz cie udusze...

patrzac na listwe od frontu pierwszy z lewej to szyba...

reszta wg obrazków piaskownica.gif

276206198-1.jpg

276206198-2.jpg

276206198-3.jpg

post-17222-1435246729206_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

Kończ Waść, wstydu oszczędź swieca.gif

Patre, ma kilka słów do ciebie - priomo pisałem - schematy elektryczne to dla mnie troszkę czarna magia. Secundo pisałem, że oglądałem schematy, i są dla mnie niejednoznaczne. A teraz meritum: bow.gif - dziękuję za dobre chęci. Przykro mi, że zmarzłeś - ja ostatnio stałem 2 godziny na dworze, bo próbowałem to wszystko wypiąć, zrobić obejście przewodem bezpośrednio z kabelków z tyłu do kabelków w klapie, ale jak zobaczyłem, ile roboty jest to odpuściłem biglaugh.gif.

A skoro już poświęciłeś swoją uwagę i czas, to proszę poświęć jeszcze chwilę i łopatologicznie - to co widzisz na schemacie (ten styk) to jest tak, jakbyś patrzył na niego z góry (tak jak jest zamontowany), czy jest to układ odwrócony (tak jakbyś styk wymontował i patrzył jna kostki - jakbyś zrobił rzut zgodnie z zasadami rysunku technicznego) - bo o to mi się cały czas rozchodzi - od której strony mam zacząć wpinać przewody, bo nie wiem icon_rolleyes.gif.

Ale tak czy siak, bardzo, bardzo dziękuję za pomoc bow.gif i proszę o więcej - oczywiście będę miał w pamięci, i postaram się jakoś oddźwięczyć biglaugh.gif - na razie 20.GIF

Napisano

kolory już znasz...

jak wkręcisz juz ten panel w scianke

to stań nad nią i od lewej masz szybe...

dalej juz kolorami...

Napisano
  • Autor

> kolory już znasz...

> jak wkręcisz juz ten panel w scianke

> to stań nad nią i od lewej masz szybe...

> dalej juz kolorami...

O żesz k...a - patrzę w ten schemat, patrzę jak szpak w ... i nic, normalnie czarna magia. Już myślałem, że praca mnie tak wyjałowiła, że nic i nagle olśnienie - nagle zauważyłem i rozrysowane kostki, i kolejność i wszystko jakoś się stało jaśniejsze zakrecony.gif - niniejszym zamykam temat - do soboty, gdy będę montować nowy stycznik - 10 funtów cholera kosztuje psiajucha jeden beksa.gif - w każdym bądź razie dla Patre wielkie dzięki 20.GIFpad.gif

Napisano

najprościej to...

odkrec se kostke w klapie i do dolnej kostki podłaczaj kolorami jak ma górna...

dolna ma 4 kable, górna 5 kabli...

i git...

szyba ma kolor brązowo-czarny (+)

czarny to jest masa...

do dzieła...

Napisano
  • Autor

> najprościej to...

> odkrec se kostke w klapie i do dolnej kostki podłaczaj kolorami jak

> ma górna...

> dolna ma 4 kable, górna 5 kabli...

> i git...

> szyba ma kolor brązowo-czarny (+)

> czarny to jest masa...

> do dzieła...

Patre, małe sprostowanie - jak pisałem wcześniej patrzyłem jak jest, ale w styku w klapie są cztery wyjścia(w klapienie ma żadnej kostki, są tylko 4 ruchome styki), z których wychodzi 5 kabli (na schemacie widać, że jedno wyjście ma 2xN). Ponieważ styk w tylnym pasie ma cztery styki widoczne, a pięć wyjść (2 kostki - jedna x2 druga x3) i są tam dwa dodatkowe kolory CL i RN, to zgłupiałem co gdzie i jak, i dlatego nie bazowałem na tym co w klapie. A, a to co chciałem sprostować, to to, że zapomniałeś o jednym kabelku RN (rys. 10.33) od oświetlenia wnętrza- także oba styki mają po pięć kabli. Jak ci się kiedyś będzie nudziło, to sobie zobacz - dla laika to kosmos. Zresztą - jak będę zakładał styk, to zrobię fotki - części dolnej i górnej styku - niech zostanie dla potomnych, może się jeszcze trafi taki jak ja...

Teraz jak już tak mocno się przyjżałem tym schematom, to zauważyłem wszystko, czego szukałem - oczywiście ktoś mnie wcześniej ukierunkował odpowiednio 20.GIF

Napisano

> Zrobione i wszystko nawet dziala - pozdrawiam.

hura!

Napisano

> Na śmietniku można oblooknąć referat z prac

nie żartuj...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.