Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

problem z zawieszeniem

Featured Replies

Napisano

witam wszystkich zainteresowanych wątkiem...mam problem z przednim zawieszeniem...od 2 tygodni wydaje dziwne odgłosy stuki i piszczenie...piszczenie pojawia się przy większej ilości nierówności...przy pojedynczym uskoku nie słychać tego...wczoraj byłem u mechanika i zauważył że tuleje ( poduszki ) wahaczy są do wymiany , no i wymienili my...a tu zonk popiskiwanie nadal występuje...mechanik stwierdził że może to być łożysko amortyzatora...ja jeszcze mam podejrzenie amora ( od strony pasażera ) ale nie wiem jak można to sprawdzić , na wytrząsarce wyszło ok...amory i sprężyny były w tym roku wymieniane...jeszcze jedno czasem przy skręcaniu kół w miejscu słychać tak jakby buczenie...pewno to łożysko ale bardziej mnie martwi piszczenie na nierównościach które jest dość głośne...i co wy na to...czy któryś z was miał podobny problem??pozdrawiam

Napisano

Czy piszczenie jest np jak tylko przyspieszasz vel auto sie "unosi" a jak np hamujesz silnikiem czy hamulcem jest cisza czy tez sa piski ? hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Najczęściej leci łącznik stabilizatora => kliku kliku ... sprawdzałeś ?

mechanik który oglądał zawieszenie na co dzień zajmuje sie fiatami...stwierdził że to co widać bez rozkręcania jest ok...

Napisano
  • Autor

> Czy piszczenie jest np jak tylko przyspieszasz vel auto sie "unosi" a jak np hamujesz silnikiem czy

> hamulcem jest cisza czy tez sa piski ?

działo sie tak wcześniej ale po wymianie tych poduszek na wahaczach problem zanikł...te piski trudno wyczaić...pojeździłem i nie na każdych nierównościach tak sie dzieje...dochodzi też lekkie trzeszczenie...ewidentnie od strony pasażera...denerwujące to się staje bo nie wiadomo kiedy sie coś urwie...

Napisano

Z prostszych rzeczy - zobacz, czy przednie tarcze hamulcowe nie mają zbyt dużego "zęba". Potrafi on chrobotać o metalowe elementy osłon tarczy / zacisku.

Można zeszlifować tarczę, albo odgiąć trochę osłony.

Napisano

Wez pozgniataj reka sprezyne ,albo pobujaj autem bez recznego coby on nie skrzypial i daj znac czy cos slychac wink.gif

Napisano

Stawiam na łożysko amortyzatora. -Wyjąć i przesmarować.

Na chwilę może pomóc coś penetrującego (np WD-40) Długi aplikator i popryskać w okolice łożyska. Przynajmniej dowiesz się czy to.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.