Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Straszny pisk

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich kolegów !

Dzisiaj stała się rzecz dziwna.Po odpaleniu samochodu na zimnym silniku słychac pisk, który narasta z każdą minutą. Jest to pisk przerywany wpadający chyba w zgrzyt. Czasem jest bardzo głośny. Po otworzeniu maski doszedłem, że wydobywa sie on gdzieś z środka silnika tzn. tam gdzie jest blok. Pisk mój wystepuje tylko przy wolnych obrotach (po dodaniu gazu cichnie) a kiedy silnik osiągnie normalna temperaturę pisk cichnie.

Dodam, że olej w silniku jest, na paski to też mi nie wygląda bo pisk jest w śrosdku silnika, a paski są trochę z boku smile.gif

Jadę jutro do mechaniora, ale powiedzcie co to może być - a ja jutro napisze co powiedział mechanior i okaże się który z was trafił

Pozdrawiam cool.gif

Napisano

pasek sie ślizga zlosnik.gif

Napisano

tez stawiam na pasek, albo...

czy w silniku jest olej? biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

> napisze co powiedział mechanior i okaże się który z was trafił

> Pozdrawiam

No więc odpisuje.............

Otóż pojechałem do mechanika, powiedziałem o problemie i poczekaliśmy aż silnik ostygnie. W między czasie wymieniłem olej, mechanior wziął na podnosnik i mówi, że odkręciła się osłona od kolektora - dokręcił. Kiedy silnik ostygł odpalamy i nic.... żadnego dzwięku. Mówie niemożliwe jeszcze pół dnia sprawdzaliśmy i nic. Paski napięte wszystko gra. Chyba padaka wyczuła, ze jedziemy do mechaniora. W sumie głupio się skończyło bo pisku nie ma a nie wierze, że sam się naprawił (no chyba, że to ta osłona, ale wątpie). Myślę, że problem wróci to wtedy dam znać.

PS. Jak relacionowałem jak piszczy i gdzie to powiedział, że pasek alternatora na 100 %

Napisano

Witam!

Miałem podobny problem... i skończyło się wymianą wałka frown.gif

Napisano
  • Autor

> Witam!

> Miałem podobny problem... i skończyło się wymianą wałka

Kurcze, trochę się zmartwiłem tą odpowiedzią, ale coś może być na rzeczy, bo tak jak napisałem to pisk wydobywa się z środka silnika tam gdzie jest blok. Ku....a nawet nie chcę mysleć.

Napiszczie jakie to mogą być koszta takiego wałka(mechanior + częsci - bo chyba nie tylko się wałek wymienia) ?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.