Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ford Kuga i serwis.

Featured Replies

Napisano

Witam, w Fordzie Kuga mojej teściowej, przy ruszaniu wydobywa się metaliczny stuk z okolic podwozia. Coś jakby strzelający przegub. Ten metaliczny dźwięk jest tak głośny, że słychać go w domu przy zamknietym oknie. Dzisiaj pojechała do serwisu, jako że tylko ona miała czas i w serwisie oznajmili jej, że tak ma być.

Uargumentowali to faktem, iż przełącza/załącza się napęd icon_eek.gifniewiem.gif

Dokładnie nie potrafi mi tego powtórzyć.

I odesłali z kwitkiem mówiąc, że tak ma być.

Dała się zrobić w konia czy to normalne, że w rocznym samochodzie co rano wali coś tak, że budzi sąsiadów?

Jeśli rzeczywiście w tym Fordzie 2.0tdci awd, ma tak być to ok, ale szczerze w to wątpię, tym bardziej w to tłumaczenie, skoro napęd nie jest stały tylko dołączany.

Napisano

Te Kugi jakieś niefartowne. Kolega ma 2.0 TDCI FWD , i ma problemy z nagłą utratą mocy, nie wiadomo skąd i nie wiadomo dlaczego. Serwis na jazdach próbnych nie stwierdza usterki, a jego filmy nagrane telefonem uznają jako jakiś żart. Walka trwa kilka miesięcy i zmieniają część po części, aktualnie jest po wymianie pompy.

Napisano
  • Autor

> Te Kugi jakieś niefartowne. Kolega ma 2.0 TDCI FWD , i ma problemy z nagłą utratą mocy, nie wiadomo

> skąd i nie wiadomo dlaczego. Serwis na jazdach próbnych nie stwierdza usterki, a jego filmy

> nagrane telefonem uznają jako jakiś żart. Walka trwa kilka miesięcy i zmieniają część po

> części, aktualnie jest po wymianie pompy.

traci moc? w jakim zakresie obrotow? w tym akurat egzemplarzu tesciowej silnik po zmianie biegu ma niesamowitego laga, tzn troche trzeba poczekac az turbo sie rozkreci.

Napisano

> Te Kugi jakieś niefartowne. Kolega ma 2.0 TDCI FWD , i ma problemy z nagłą utratą mocy, nie wiadomo

> skąd i nie wiadomo dlaczego. Serwis na jazdach próbnych nie stwierdza usterki, a jego filmy

> nagrane telefonem uznają jako jakiś żart. Walka trwa kilka miesięcy i zmieniają część po

> części, aktualnie jest po wymianie pompy.

IMO to jakieś nieporozumienie i absolutny brak profesjonalizmu serwisu. Są urządzenia do kontroli i zapisywania parametrów pracy silnika. Nie ma tu miejsca na wiarę bądź nie. Wpina się kostkę do auta i w drogę. Zapisane parametry można zrzucić do kompa i sprawdzić, co jest nie tak.

Urządzenie pierwsze z brzegu >>

Napisano

> traci moc? w jakim zakresie obrotow? w tym akurat egzemplarzu tesciowej silnik po zmianie biegu

> ma niesamowitego laga, tzn troche trzeba poczekac az turbo sie rozkreci.

auto po prostu przestaje "ladować" i nie przyśpiesza. Tak jakbyś odciął turbinę. Taki Volkswagenowski notlauf. Nie ma reguły przy jakiej prędkości, aczkolwiek na 3cim biegu najczęściej się to objawia. Zdjęcie nogi z gazu na jakąś chwilę pomagało.

Napisano

> IMO to jakieś nieporozumienie i absolutny brak profesjonalizmu serwisu. Są urządzenia do kontroli i

> zapisywania parametrów pracy silnika. Nie ma tu miejsca na wiarę bądź nie. Wpina się kostkę do

> auta i w drogę. Zapisane parametry można zrzucić do kompa i sprawdzić, co jest nie tak.

> Urządzenie pierwsze z brzegu >

Ja nie wiem. Nie wtrącam się bo właściciele serwisu Forda w Kielcach to i moi i kumpla znajomi więc sprawa jest "delikatna". Walka z autem trwa.

Napisano
  • Autor

> Ja nie wiem. Nie wtrącam się bo właściciele serwisu Forda w Kielcach to i moi i kumpla znajomi więc

> sprawa jest "delikatna". Walka z autem trwa.

Mógłbyś podpytać znajomych z serwisu czy to strzelanie z podwozia to rzecz normalna w Kuga 2.0tdci awd?

Byłbym zobowiązany. zlosnik.gif

Napisano

> Mógłbyś podpytać znajomych z serwisu czy to strzelanie z podwozia to rzecz normalna w Kuga 2.0tdci

> awd?

> Byłbym zobowiązany.

Spoko. Podpytam.

Napisano

> auto po prostu przestaje "ladować" i nie przyśpiesza...

Widzisz..., znając nasze serwisy, dlatego na takie okazje podpięty mam na stałe czytnik parametrów pracy silnika.

Odpukać, do zdiagnozowania usterki u mnie się nie przydał, u kolegów to i owszem.

Np. (coś dla Ciebie) na bieżąco pokazuje ciśnienie po sprężarce i temp. sprężonego powietrza.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.