Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zakup sprzęgła Stilo JTD

Featured Replies

Napisano

Witam, 5 tys. km temu zrobiłem Re-map Stilo JTD fabrycznego 115KM 2005r, autko zyskało dodatkowe 26KM i 84Nm, zaczęło ślizgać sprzęgło gdyż mam ciężką nogę. Wybór padł na Sachs, odpowiednik fabrycznego, w najlepszym przypadku jak skończy się po wyjęciu skrzyni na sprzęgle z dociskiem to koszt będzie 1000-1100zł z robocizną. Nie byłem w stanie nigdzie uzyskać informacji nawet bezpośrednio w Sachs w Warszawie jaki max. moment takie sprzęgło przeniesie, przeglądałem ich katalog: katalog Sachs

Trzeba wcisnąć pokaż produkt i chodzi mi o model 3000 951 342 XTend czy może to faktycznie pasować do tego modelu.Czy może po prostu nowe sprawne sprzęgło wytrzyma kolejne 100.000 km i szkoda zachodu auto ma teraz "niby" przejechane właśnie 100.000. Zaraz po re-mapie delikatnie zaczęło puszczać przy obrotach gdzie jest największy moment ale wtedy jeszcze nie ślizgało tylko puszczało skokowo powodując kilka drgań i dalej spokój był już.

Napisano

Mądrzejsi Ci odpiszą ...

Ale jak dla mnie to pierwsze pytanie kto i jak zrobił remap....

Jeszcze nie słyszałem aby ktoś od Cinka z takim sprzęgłem wyjechał....

Albo obcina moment do możliwości auta, albo od razu wymienia sprzęgło na mocniejsze.

Inaczej mówiąc dopasowuje program do możliwości auta i umiejętności usera....

Niech mnie który poprawi jak się mylę.

Wracając do tematu - ja bym brał fabrykę lub te wzmocnione które wskaże CINEK swiety.gif

edyta

wrzuć wykres.... bo jak masz program pt - kiler sprzęgła.... a wtedy jakie nie kupisz to je zabijesz nieumiejętnie korzystając z nitonów... swiety.gif

Napisano

Ja tam mam 344-352Nm (zależy jaka hamowania) i śmigam już ponad 3 lata (a lekkiej nogi nie mam - w tym czasie juz 3ci komplet opon na przodzie , hamulce 2gie) a sprzeglo odpukac dziala . Co prawda program zrobiony z glowa przez Aligatora (tzw gniot hopkowy szybko zamieniony w linie pozioma) i gites wink.gif

Co do sprzegla to sa rozne opinie , nawet takie by dawac firmy jakiej jest dwumas a jak ostatnio sprawdzalem to do 115km jedynie valeo jest dostepne spineyes.gif

PS: pokaz wykresa sie oceni

Napisano
  • Autor

Kiedyś byłem nawet z Cinkiem umówiony na Remap ale rozbiłem auto w drodze na zającu, po naprawie z AC nie miałem za bardzo kiedy jak pojechać wiec zrobiłem w Rzeszowie.

Po sprawdzeniu nr Vin i silnika okazuje się że pod ten model pasuje sprzęgło 3000 951 291.

wykres

post-149748-14352514310788_thumb.gif

Napisano

imho kup zwykle sprzeglo bez zadnych cyrkow.. bo i cyrkow na wykresie nie widac . Miales zarzniete sprzeglo - a po czipsie tylko je dobiles.

ja mam zrobione 30 tys na robaku ( a mam wyzej) i nic sie nie dzieje ( przelot auta realne 120tys).

Jaki masz przebieg ?

Napisano
  • Autor

auto ma teraz niby 100.000 choć może być coś więcej, wykres wyglądy na typowy jakie można spotkać na necie a max moment nawet jest o te 300 wyżej niż u innych. Ale Sachs chyba jest wart polecenia??

Napisano

>

> .... wiec zrobiłem w Rzeszowie.

> Po sprawdzeniu nr Vin i silnika okazuje się że pod ten model pasuje sprzęgło 3000 951 291.

> wykres

Kto taki szit za przeproszeniem na droge wypuscił ? przebieg momentu spieprzony totalnie, gorzej poprowadzone niż seria nie mówiąc już o tym że powinien być bardziej wypłaszczony niż seria.

Napisano

> auto ma teraz niby 100.000 choć może być coś więcej, wykres wyglądy na typowy jakie można spotkać

> na necie a max moment nawet jest o te 300 wyżej niż u innych. Ale Sachs chyba jest wart

> polecenia??

Typowy ale chyba dla TDI a nie dla JTD

Na stronie Cinka masz wykresy silników JTD i żaden nie ma takiego wykresu jak Ty chyba że jest coś uszkodzone.

Napisano
  • Autor

To jest program typu gadula i jeździ to bardzo fajnie choć jedynie co mogę zarzucić że faktycznie mógłby ten moment troszkę dłużej płasko się utrzymać nie spadać tak szybko. Ale nadal chodzi o to czy dedykowane sprzęgło Sascha wytrzyma te dodatkowe 80Nm bo po niedzieli rozbieram auto i muszę wiedzieć co kupić jak coś.

Napisano

> To jest program typu gadula i jeździ to bardzo fajnie choć jedynie co mogę zarzucić że faktycznie

> mógłby ten moment troszkę dłużej płasko się utrzymać nie spadać tak szybko. Ale nadal chodzi o

> to czy dedykowane sprzęgło Sascha wytrzyma te dodatkowe 80Nm bo po niedzieli rozbieram auto i

> muszę wiedzieć co kupić jak coś.

Ja mam przy 160KM i 330Nm jak w podpisie seryjne sprzegło po 130 tyś i nigdy się nie uślizgnęło.

Napisano

Nic nie wytrzyma jak progs jest dupiany wink.gif A sadzac po pomiarze na hamowni (kto hamuje od 2300obr ? chyba ze ktos wiedzial ,ze jak depnie przy 1500obr to bedzie lipa z kasiorki bo sie samochod wysra na rolkach) jest tak sobie lub blad pomiaru

Nr podany sachsa odpowiada odopwiednikom valeo wiec pewnie spasi. Obadaj se jeszcze dwumas

Napisano
  • Autor

Chłopaki maja przenośną hamownię DYNOMET więc hamują auto na ulicy. Auto trzymali 3 dni więc może wysyłają komuś fabryczną mapę i ktoś im to przerabia. Zobaczę jak koło dwumasowe jeszcze wygląda choć ciężko to ocenić.

Napisano

> Chłopaki maja przenośną hamownię DYNOMET więc hamują auto na ulicy. Auto trzymali 3 dni więc może

> wysyłają komuś fabryczną mapę i ktoś im to przerabia. Zobaczę jak koło dwumasowe jeszcze

> wygląda choć ciężko to ocenić.

ty jedź no na normalną hamownie podwoziową najlepiej oporową nie inercyjną zhamuj ten samochód i wszystko będzie wiadomo

bo ta hamowania

mont_www.jpg

pozwolisz że nie skomentuje

Napisano

Haha foto hamowni miazdzy . Wystarczy sobie zobrazowac jak na milisekundy sprzeglo slizga , kolo traci Nm i robi sie malo znaczacy wykres bo zmienilo sie obciazenie wink.gif

Na zwyklej moze sie okazac np ,ze masz 370Nm ,albo jakas mega hopke zabijajaca sprzeglo

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.