Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Klimatyzacja - słaby nawiew

Featured Replies

Napisano

Witam...

Gdzieś od dwóch tygodni obserwuję takie zjawisko. Szyby parują, ustawiam nawiew klimy na przednią szybę i nic - żadnej reakcji. Niby chłodne powietrze leci, ale żadnego efektu nie widać. Wcześniej, gdy zaparowały reakcja była prawie natychmiastowa. Nawiew na szybę i szybki przezroczyste. Filtr kabiny wymieniałem w lipcu, więc to chyba nie to.

Macie jakiś pomysł ?

Napisano

> Witam...

> Gdzieś od dwóch tygodni obserwuję takie zjawisko. Szyby parują, ustawiam nawiew klimy na przednią

> szybę i nic - żadnej reakcji. Niby chłodne powietrze leci, ale żadnego efektu nie widać.

> Wcześniej, gdy zaparowały reakcja była prawie natychmiastowa. Nawiew na szybę i szybki

> przezroczyste. Filtr kabiny wymieniałem w lipcu, więc to chyba nie to.

> Macie jakiś pomysł

też tak miałem jak mi klima przestała działać, teraz jest zimno i ciężko się zoriantować jak w lato , ale to że nie usuwa pary z szyby znaczy, że klima nie chodzi, u mnie wymienili panel sterowania jeszcze na gwarnacji.

Napisano
  • Autor

Chyba wykapowałem o co chodzi. Zawsze, kiedyś gdy włączałem klimę było słychać stuknięcie - czyli docisk tej tarczy, a teraz nie zawsze to jest. Raz dociśnie tarczę, a raz nie - kurcze mi gwarancja skończyła się w lipcu.

Napisano

Przede wszystkim poziom czynnika. Druga sprawa jak jest za zimno to sie nie wlaczy.

Napisano
  • Autor

> Przede wszystkim poziom czynnika. Druga sprawa jak jest za zimno to sie nie wlaczy.

-----------------

Klima sprawdzana na przeglądzie w lipcu. Rozumiem, że jakakolwiek dodatnia temperatura powinna uruchomić klimę, a te przy których obserwowałem miały ponad 7-8 stopni. Problem pojawia się, gdy rano startuję do pracy. Wiadomo, wsiadamy do auta, oddychamy, różnica temperatur i para na szybie. Właśnie na to było lekarstwo - klima. No cóż poobserwuję jeszcze trochę.

Pozdrawiam wszystkich.

Napisano

> -----------------

> Klima sprawdzana na przeglądzie w lipcu. Rozumiem, że jakakolwiek dodatnia temperatura powinna

> uruchomić klimę, a te przy których obserwowałem miały ponad 7-8 stopni. Problem pojawia się,

> gdy rano startuję do pracy. Wiadomo, wsiadamy do auta, oddychamy, różnica temperatur i para na

> szybie. Właśnie na to było lekarstwo - klima. No cóż poobserwuję jeszcze trochę.

> Pozdrawiam wszystkich.

Niekoniecznie dodatnia to juz zalezy od producenta. U mnie tez byl na przegladzie w ASO i sprawdzali klime po miesiacu dobilem 1/2 czynnika wg nich wszytsko dzialalo dobrze. Samo wlozenie termometru nic nie daje.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.