Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Laguna II PH I

Featured Replies

Napisano

Mialem Ph II, fajna byla, fajnie jezdzila. Teraz (powoli) szukam auta "do miasta" (glownie miasto, ale rowniez krotkie trasy do 100km) i zastanawiam sie nad PH I w wersji "bieda" (benzyna, najlepiej 1.8, malo elektryki) czy to moze byc skarbona w porownaniu z PH II czy jest szansa na bezawaryjna jazde ? Jezeli nie bedzie karty hand free, nie bedzie czujnikow cisnienia w kolach, brak xenonow (a co za tym idzie ukladu samopoziomowania) to co tam jeszcze moze sie tak powaznie spartolic ? Mechanicznie to chyba wielkich roznic phI i phII nie mialy wiec sadze, ze norma beda drazki i koncowki z przodu.

Napisano

a ja zmienialem w druga strone. elektryka bywa faktycznie wkurzajaca. w phI moga pasc podnosniki szyb smile.gif ale generalnie chodza opinie, ze phII byla mniej awaryjna niz phI

Napisano

Też się z taką opinią spotkałem, chociaż mój wujek jeździł dużo Ph I 1.8 benzyna przez dobre 8 lat i nic się w tym samochodzie nie działo, więc może to też kwestia egzemplarza. niewiem.gif

Napisano

> Mialem Ph II, fajna byla, fajnie jezdzila. Teraz (powoli) szukam auta "do miasta" (glownie miasto,

> ale rowniez krotkie trasy do 100km) i zastanawiam sie nad PH I w wersji "bieda" (benzyna,

> najlepiej 1.8, malo elektryki) czy to moze byc skarbona w porownaniu z PH II czy jest szansa

> na bezawaryjna jazde ? Jezeli nie bedzie karty hand free, nie bedzie czujnikow cisnienia w

> kolach, brak xenonow (a co za tym idzie ukladu samopoziomowania) to co tam jeszcze moze sie

> tak powaznie spartolic ? Mechanicznie to chyba wielkich roznic phI i phII nie mialy wiec

> sadze, ze norma beda drazki i koncowki z przodu.

Przejezdzilem 5 lat i 120kkm ph 1 z 2003 r - psuły sie czasem duperele, raz w roku zawieszenie przód grinser006.gif

byłem bardzo zadowolony, mega wygodne i swietnie wyposazone samochody.

Napisano

W tym tygodniu odbieram już prawie moją Lagunę II ph I. Czytając internet i wszelkie fora wybrałem jedno z gorszych aut. Ale życie nieco różni się od internetu. Passat za te same pieniądze byłby 3-5 lat starszy. A tych, które oglądałem, to nie chciałbym ich nawet w drodze darowizny.

IMHO ważne jest mieć dobrego mechanika znającego te auta, wtedy koszty utrzymania i awaryjność daje się utrzymać na akceptowalnym poziomie. BTW swego czasu w Motorze było porównanie aut klasy średniej pod kątem kosztów utrzymania. Zaskoczeniem i dla mnie był fakt, że ów ranking dla diesli wygrała właśnie Laguna dCi.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.