Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[VB] padł wyświetlacz

Featured Replies

Napisano

witam

wczoraj zgasł i nie działa wyświetlacz (ten koło kierownicy) i radio nie gra, ale świeci. (sprawdzałem bezpieczniki, mam radio oryginalne).

Co dalej?

Napisano

Wymień na pałę bezpiecznik F22, dużo osób go sprawdza a potem okazuje się że on był walnięty jednak i nie było widać.

Napisano
  • Autor

> Wymień na pałę bezpiecznik F22, dużo osób go sprawdza a potem okazuje się że on był walnięty jednak

> i nie było widać.

bezpiecznik dobry

Dzis odkryłem też że nie działa nawiew

Napisano

Klima ręczna czy Climatronic ?

Działają awaryjne ?

Jaka buda ?

Napisano
  • Autor

> Klima ręczna czy Climatronic ?

Ręczna. Lampka w kabinie świeci na przycisku ale nie wieje z niej (nie załącza sprężarki)

> Działają awaryjne ?

Działają

> Jaka buda ?

Sedan

Reszta elektryki działa bez zarzutu

Napisano

> Ręczna. Lampka w kabinie świeci na przycisku ale nie wieje z niej (nie załącza sprężarki)

No a wentylator na zakresie 1 - 4 też nie działa, czy może na 4 chodzi ?

Napisano
  • Autor

> No a wentylator na zakresie 1 - 4 też nie działa, czy może na 4 chodzi ?

wogóle nie chodzi

Napisano

> wogóle nie chodzi

Dziwne to wszystko ....

Sprawdź jedną rzecz, weź jakąś żarówkę z dwoma przewodami, jeden przyłóż gdzieś do masy, a drugim sprawdź czy po przekręceniu kluczyka w stacyjce na bezpieczniku F40 masz zasilanie no i oczywiście czy ten bezp jest sprawny ...... Najlepiej podmień na chwilę na inny.

EDIT:

To samo zrób z bezpiecznikiem F21 .....

Generalnie bezpieczniki zawsze podmieniaj na nowe i sprawdzaj, bo te spalone w vectrze często wyglądają na oko jak nowe, więc jedynie omomierzem można je na 100% sprawdzić.

Napisano

> Dziwne to wszystko ....

> Sprawdź jedną rzecz, weź jakąś żarówkę z dwoma przewodami, jeden przyłóż gdzieś do masy, a drugim

> sprawdź czy po przekręceniu kluczyka w stacyjce na bezpieczniku F40 masz zasilanie no i

> oczywiście czy ten bezp jest sprawny ...... Najlepiej podmień na chwilę na inny.

> EDIT:

> To samo zrób z bezpiecznikiem F21 .....

> Generalnie bezpieczniki zawsze podmieniaj na nowe i sprawdzaj, bo te spalone w vectrze często

> wyglądają na oko jak nowe, więc jedynie omomierzem można je na 100% sprawdzić.

bezpieczniki sprawdza sie próbnikiem żarówkowym, a nic nie podmienia bo można z pospiechu pomylić gniazda smirk.gif

Napisano
  • Autor

> Dziwne to wszystko ....

> Sprawdź jedną rzecz, weź jakąś żarówkę z dwoma przewodami, jeden przyłóż gdzieś do masy, a drugim

> sprawdź czy po przekręceniu kluczyka w stacyjce na bezpieczniku F40 masz zasilanie no i

> oczywiście czy ten bezp jest sprawny ...... Najlepiej podmień na chwilę na inny.

> EDIT:

> To samo zrób z bezpiecznikiem F21 .....

> Generalnie bezpieczniki zawsze podmieniaj na nowe i sprawdzaj, bo te spalone w vectrze często

> wyglądają na oko jak nowe, więc jedynie omomierzem można je na 100% sprawdzić.

bezpieczniki są sprawne , jest napięcie (sprawdzałem miernikiem i od razu opór na bezpiecznikach)

Napisano

> bezpieczniki są sprawne , jest napięcie (sprawdzałem miernikiem i od razu opór na bezpiecznikach)

Wyciągnij przekaźnik R6 (K6) i sprawdź czy na zacisku 30 dostaje cały czas +12V.

Tam powinno być zasilanie z F2, jak nie będzie sprawdź F2, jeżeli będzie podmień ten przekaźnik z innym.

Na 86 powinno przychodzić +12V po kluczyku z F40.

Napisano

Przyłączę się do tematu. U mnie jest rozmyty obraz na wyświetlaczu. Mam pytanie czy opłaca się wymienić ten wyświetlacz?? Jakie związane są z tym koszty?? Czy mogę go wymienić samemu??

Napisano

A nie trzeba go jakoś programować??

dsc00700j.jpg

Mam taki wyświetlacz. Ale chyba jest z komputerem pokładowym, bo mam przy kierownicy tak jakby joystick.

Napisano
  • Autor

Problem się rozwiązał.

Byłem u mechanika wczoraj.

Lampka wyświetlacza. Za wymianę 60 PLN

Jeśli chodzi o dmuchawę to padł rezystor. Ze sprawdzeniem i od razu skasowaniem błędu poduszki (fotel pasażera) 100 PLN.

PS. Jeśli chodzi o wyświetlacz mieli tam używki za 100 PLN - sprawne, ze wszystkimi diodami, ale u mnie nie działa tylko kilka, więc nie wymieniałem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.