Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dziwna praca silnika Fiat Cinquecento 900

Featured Replies

Napisano

Witam! Mam problem kupiłem fiata cienquecento 900 lecz dziwnie pracuje w nim silnik. Słychać metaliczny dźwięk oraz ciężko pali na zimnym silniku. Czy to może być wina popychaczy ? Np. że jeden nie domyka do końca zaworu? Dodam ,że silnik jest jakiś osłabiony na 40 koni nie zbiera się tak jak powinien. Przesyłam filmik na którym słychać prace silnika.

Napisano
  • Autor

> link nie dziala

link już działa , mój błąd

Moim zdaniem wina popychaczy lecz się nie znam dlatego proszę o pomoc Was.

Napisano

Ma tam w ogole olej? Kontrolka cisnienia oleju dziala? Bo brzmi jakby w ogole smarowania nie mial... Może smok jest pekniety, pompa oleju zajechana, zapchane kanaly olejowe, nie ma oleju - przyczyny moga byc rozne. Zaczalbym od wykrecenia czujnika cisnienia oleju i wkrecenie manometru i pomiar

Napisano
  • Autor

Olej jest nowy , zalany tak jak powinno być , kontrolka smarowania działa. A to nie będą popychacze ? Jak nie domykają to też zawory tak chyba klaszczą... Z tego co się orientuje żeby sprawdzić czy zawór domyka trzeba wykręcić świece i zobaczyć która jest zarzucona prawda ?

Napisano

Popychacze i wydaje mi się że, (oprócz paska) panewki słychać przy przegazówce. icon_rolleyes.gif

Napisano

Ale skad wiesz że kontrolka dziala? To ze swieci po wlaczeniu zaplonu nie znaczy ze czujnik dobrze pracuje, trzeba by dekiel glowicy zdjac i zobaczyc czy popychacze maja smarowanie, odrazu luzy sprawdzic, swiece tez mozna wykrecic i popatrzec jak wygladaja

Napisano
  • Autor

Kontrolka działa na 100% sprawdzana , jutro biorę się za niego , zobaczymy czy popychacze mają smarowanie. Świece właśnie wykręciłem są zarzucone dwie. (Świece nowe)

Napisano
  • Autor

Klawiatura rozebrana, na dwóch zaworach było po 2 cm luzu.. Teraz pytanie .. można wyregulować luzy ręcznie bo raczej 2 cm nie wyregulują się hydraulicznie ? Jak tak to o ile można wyregulować ? Zastanawia mnie dlaczego cztery popychacze są inne ,a cztery inne.. Zrobię zdjęcia dzisiaj i wrzucę na forum..

http://moto.allegro.pl/popychacze-hydr-walka-rozrz-cinquecento-900-st-i1907667482.html

Dobry wybór ? u mnie w mieście za szt. 54 zł XD

Wersja bez katalizatora z gaźnikiem 93 rok

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.