Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

pytanie Clio II

Featured Replies

Napisano

Witam

Mam pytanko. znajoma ma Clio II 1.2 16V i pojawia sie kontrolka zintegrowana z ikona swiec zarowych. Co to oznacz i jaki moze miec powiazanie

Napisano

> Witam

> Mam pytanko. znajoma ma Clio II 1.2 16V i pojawia sie kontrolka zintegrowana z ikona swiec

> zarowych. Co to oznacz i jaki moze miec powiazanie

w silniku benzynowym świecąca się kontrolka od siec żarowych nie jest niczym poważnym

Napisano

> w silniku benzynowym świecąca się kontrolka od siec żarowych nie jest niczym poważnym

W Clio II jest wspólne pole kontrolek dla diesla i benzyny (dwie ikonki z jedną żarówką). Dla benzyny jest to kontrolka o awarii elektroniki i pewnie tylko podłączenie pod Clip-a powie co to za usterka.

Napisano
  • Autor

> W Clio II jest wspólne pole kontrolek dla diesla i benzyny (dwie ikonki z jedną żarówką). Dla

> benzyny jest to kontrolka o awarii elektroniki i pewnie tylko podłączenie pod Clip-a powie co

> to za usterka.

to bez podpiecia ani rusz.

bede musial poszukac jakies dobry warsztat który mi to zrobi.

ale najciekawsze jest to ze kontrolka nie swieci sie zawsze tylko czasami zaswieci.

Napisano

> to bez podpiecia ani rusz.

> bede musial poszukac jakies dobry warsztat który mi to zrobi.

> ale najciekawsze jest to ze kontrolka nie swieci sie zawsze tylko czasami zaswieci.

U mnie to był potencjometr pedału gazu. Przepustnica nie jest sterowana linką jak w innych samochodach tylko elektromagnesem sterowanym potencjometrem przy pedale gazu . Na drodze od pedału do przepustnicy są 4 kostki łączeniowe . Dwie w komorze silnika (hermetyczne) i dwie nad nogami kierowcy (zwykłe ) . Wystarczy trochę wilgoci lub zimna i to zaczyna szwankować . W serwisie chcą wymieniać na nowe ale są fachowcy którzy to potrafią zrobić . Chodzi i te kostki nad noagami kierowcy . Trzeba wymontować cały przewód (wypiać z kostek) i rozebrać az do cienutkich blaszek wewnatrz tych kostek . tam trzeba dokładnie wyczyścić i osyszyć z wilgoci a następnie zapryskać jakimś dobrym preparatem do styków elektrycznych. powinno działać --- do następnego razu . U mnie po dobrej robocie wytrzymywało 1.5-2 lata.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.