Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Już jest możliwa weryfikacja ważności OC przez internet

Featured Replies

Napisano

UFG

Wystarczy się zarejestrować i po 2 min od momentu zadania zapytania przy użyciu VIN/ nr rejestracyjnego przysyłają maila z informacją o nr polisy i jej ważności waytogo.gif

Napisano

Gratuluję, odkryłeś Amerykę w konserwach.

Ta stronka działa od jakiś 2 lat.

EDIT: Albo dłużej.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> UFG

> Wystarczy się zarejestrować i po 2 min od momentu zadania zapytania przy użyciu VIN/ nr

> rejestracyjnego przysyłają maila z informacją o nr polisy i jej ważności

ale wiesz, ze to "juz" trwa juz kawal czasu? zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> ale wiesz, ze to "juz" trwa juz kawal czasu?

ale teraz to osoby prywatne mogą sobie bez problemu to zweryfikować, bez papierologi etc waytogo.gif

Quote:

od 11 lutego 2012 roku informacja ta będzie dostępna dla każdego

Napisano

> ale teraz to osoby prywatne mogą sobie bez problemu to zweryfikować, bez papierologi etc

> Quote:

> od 11 lutego 2012 roku informacja ta będzie dostępna dla każdego

bez papierkologii weryfikowalem ponad rok temu niewiem.gif

juz spokojnie, wez ze 2 glebokie wdechy zlosnik.gif na prawde to nie jest nowosc ok.gif

Napisano
  • Autor

> bez papierkologii weryfikowalem ponad rok temu

> juz spokojnie, wez ze 2 glebokie wdechy na prawde to nie jest nowosc

w podwieszonych nie było, handlarzem nie jestem więc chciałem się podzielić "odkryciem" z ludźmi takimi jak ja waytogo.gif Dobra uciekam już do jamki ... blagam.gif

Napisano

> ale teraz to osoby prywatne mogą sobie bez problemu to zweryfikować, bez papierologi etc

> Quote:

> od 11 lutego 2012 roku informacja ta będzie dostępna dla każdego

Jakoś nie wydaje mi się:

285490699-ak-ufg.jpg

Pozdrawiam BAS

post-23749-14352514594249_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

> Jakoś nie wydaje mi się:

> Pozdrawiam BAS

od tego dnia IMHO każdy będzie sobie mógł sprawdzić auto "sąsiada" bez zaznaczania jakimiś ptaszkami kwadracików .... zlosnik.gif

Quote:

Oświadczam, iż jestem osobą uprawnioną do uzyskania informacji w oparciu o przepis artykułu 104 Ustawy o ubezpieczeniach obowiązkowych, UFG i PBUK

Napisano

a po co to komu?

Napisano
  • Autor

> a po co to komu?

w dobie internetowych polis, które bardzo łatwo podrobić chyba dobrze mieć takie dodatkowe zabezpieczenie 275123014-zielony.gif

Napisano

> od tego dnia IMHO każdy będzie sobie mógł sprawdzić auto "sąsiada" bez zaznaczania jakimiś

> ptaszkami kwadracików ....

> Quote:

> Oświadczam, iż jestem osobą uprawnioną do uzyskania informacji w oparciu o przepis artykułu 104

> Ustawy o ubezpieczeniach obowiązkowych, UFG i PBUK

Z definicji każde autko zarejestrowane na polskich tablicach ma mieć OC, szczerze mówiąc wisi mi to, że sąsiad sobie sprawdzi/ł czy, gdzie, od i do kiedy mam OC. Jeśli sąsiadowi sprawi to przyjemność to niech mu idzie na zdrowie.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> UFG

> Wystarczy się zarejestrować i po 2 min od momentu zadania zapytania przy użyciu VIN/ nr

> rejestracyjnego przysyłają maila z informacją o nr polisy i jej ważności

Jakaś bzdura bo mój malar na zimę nie ma oc, a przysłali info że na dzień dzisiejszy OC jest ważne. Naprawdę skończyło się 1 października hehe.gif

Napisano
  • Autor

> Jakaś bzdura bo mój malar na zimę nie ma oc, a przysłali info że na dzień dzisiejszy OC jest ważne.

> Naprawdę skończyło się 1 października

a może polisa jest ważna dłuższy okres - tam masz nr polisy na jakiej się "wzorują"

Napisano

> a może polisa jest ważna dłuższy okres - tam masz nr polisy na jakiej się "wzorują"

Nie jest dłuższa bo na pół roku kupiłem. Jeszcze dzwonilem do link4 czy przypadkiem nie przedłuża jej z automatu ale powiedzieli że dla żółtych blach nie mogą sami przedłużyć bo nie ma obowiązku "mania" OC.

Napisano

> w dobie internetowych polis, które bardzo łatwo podrobić chyba dobrze mieć takie dodatkowe

> zabezpieczenie

Taaa jasne. Tyle, że w tym całym systemie "nie znaleziono" ani mojego auta, ani samochodów ojca ani 1/3 aut, które stoją w tej chwili u mnie pod blokiem hehe.gif

Napisano

> w dobie internetowych polis, które bardzo łatwo podrobić chyba dobrze mieć takie dodatkowe

> zabezpieczenie

A przed czym ma chronić to dodatkowe zabezpieczenie hmm.gif

Napisano

> rzeczywista ważność polisy OC

Ale swojej czy sąsiada?

Swoją to chyba znasz a ważność czyjejś to nie jest chyba do niczego potrzebna...

Napisano
  • Autor

> Ale swojej czy sąsiada?

> Swoją to chyba znasz a ważność czyjejś to nie jest chyba do niczego potrzebna...

swoją dzisiaj sprawdziłem waytogo.gif , w dzisiejszych czasach przy tylu nowych towarzystwach lepiej zweryfikować wszystko w max. możliwy sposób zlosnik.gif

Napisano

> zabezpieczenie

ale po co mi to jako "kiwalowi" ???

Napisano

> ale po co mi to jako "kiwalowi" ???

przyda Ci sie jak ktos przydzwoni w Ciebie i nikt nie bedzie Ci chcial dac namiarow na polise sprawcy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.