Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Astra cdti 1,3 ciężkie odpalanie rano na zimnym silniku

Featured Replies

Napisano

Rano długo muszę kręcić zanim asterka odpali. Byłem na kompie, nie ma żadnych błędów, ciśnienia ok, świece ok, pompa paliwa ok, wszystko w porządku a taka jazda rano jest. Czy ktoś miał może podobnie?? Co to może być?

Napisano

latem też tak miałeś, czy dopiero teraz jak jest zimno?

czy podczas próby odpalenia auto puszcza jakiś dym i jeśli tak czy jest on biały?

Napisano
  • Autor

latem w sumie nie zwracałem uwagi na to, widzę, że jak temp spada to się tak dzieje. I dymka puszcza faktyczne białego

Napisano

> latem w sumie nie zwracałem uwagi na to, widzę, że jak temp spada to się tak dzieje. I dymka

> puszcza faktyczne białego

jeśli jest biały dym przy kręceniu rozrusznikiem, to silnik dostaje paliwo,ale z jakiejs przyczyny nie następuje samozapłon. A przyczyn moze być kilka:

1 przepalone świece, lub coś ze sterownikiem, ze nie załącza grzania świec/ załącza je na zbyt którki czas*.

2 coś nie tak z wtryskiem paliwa (za wcześnie/ za późno/ w złej dawce, tzn za mało na jeden wtrysk )

*Ewentualnie, jeśli ktoś już wymieniał kiedyś świece mógł zamontować jakieś zamienniki, które długo się rozgrzewają. Szczerze polecam świece ceramiczne zamiast standardowych. Rozgrzewają się znacznie szybciej i odpalanie jest łatwiejsze. Tu przykładowa aukcja z takimi świecami. To są te dobre- polskie Iskry, a nie słoweńskie podróbki.

Napisano

> Rano długo muszę kręcić zanim asterka odpali. Byłem na kompie, nie ma żadnych błędów, ciśnienia ok,

> świece ok, pompa paliwa ok, wszystko w porządku a taka jazda rano jest. Czy ktoś miał może

> podobnie?? Co to może być?

CorsaC z podobnym silnikiem: zimą zawsze 2x grzeję świece i wtedy odpala idealnie. Nie wiem czy TTTM - nie wnikam, przyzwyczaiłem się smile.gif

Napisano
  • Autor

świece mam założone boscha. biały dym pokazuje się po odpaleniu a nie w trakcie kręcenia rozrusznikiem. dzwoniłem go warsztatu w którym mi sprawdzali autko na kompie, i gość powiedział że mieli Fiata Lineę i ten sam problem, wymienili przepływomierz i autko śmiga........ więc czy to może być przepływomierz??

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.