Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

LPG do Megi (nowej)

Featured Replies

Napisano

Jak w temacie. Może kupię, ale który silnik lepiej wybrać pod kątem gazu: 100KM czy 110KM?

A może jeszcze ktoś wie czy hałas z obydwu ten sam, czy może jakieś jednak różnice? Wiem że tu na głowę bije inne TCe 893goodvibes.gif, ale gazu do turba nie założysz.

Napisano

> ale gazu do turba nie założysz.

A co stoi na przeszkodzie ?

Napisano

1.6 z skrzynią "6" slabo jedzie - masz tego swiadomość?

Mam porównanie meganki I i III z silnikami 1.6 - stara duzo lepiej się zbiera i v-max jest również o jakieś 20 km/h większe.

Przemyslałeś już lpg do tego auta? przy spokojnej jeździe miasto/trasa = 50/50 spali Ci 7...do 7.5 litra benzyny na 100km.

Ja, mimo że na lpg przejechalem już w innych autach z 300kkm, jednak zdecydowalem się nie zakladać.

edit:

A co do hałasu...słabszą wersją nie jechałem, ale wydaje mi się, że tam tylko 5 biegów dają...

Co prawda różnica w obrotach przy 100km/h jest kosmetyczna, bo coś około 100-150 obr/min przy 5 biegach jest wyższa niż w przy 6 biegach...ale zawsze to coś daje.

Napisano

> A co stoi na przeszkodzie ?

gwarancja?

w mojej okolicy tylko ASO Pietrzak zaklada gaz przy zachowaniu gwarancji (oczywiscie gwarancja po tym zabiegu bedzie tylko w Pietrzaku)...lecz tylko do 1.6

Napisano

> gwarancja?

> w mojej okolicy tylko ASO Pietrzak zaklada gaz przy zachowaniu gwarancji (oczywiscie gwarancja po

> tym zabiegu bedzie tylko w Pietrzaku)...lecz tylko do 1.6

Aha , kurcze a na zabojadzkich stronach podaja ,ze do TCE mozna pakowac lpg.

Napisano

> 1.6 z skrzynią "6" slabo jedzie - masz tego swiadomość?

Podejrzewam ,ze III jest z 200-300kg ciezsza od I.

Napisano

> Aha , kurcze a na zabojadzkich stronach podaja ,ze do TCE mozna pakowac lpg.

Bo można. Tylko u nas w 99% ASO panuje niedasizm, bo się boją sprzedać coś, co później przy swoim braku umiejętności, będą zmuszeni serwisować i to jeszcze na gwarancji.

Napisano

pewnie jest tak jak piszesz...ASO Pietrzak podobno kiedyś zakladalo - ale wycofali sie z gazowania turbiny...

Napisano

> Jak w temacie. Może kupię, ale który silnik lepiej wybrać pod kątem gazu: 100KM czy 110KM?

> A może jeszcze ktoś wie czy hałas z obydwu ten sam, czy może jakieś jednak różnice? Wiem że tu na

> głowę bije inne TCe , ale gazu do turba nie założysz.

LPG do 1.4 TCe - Scenic

Niemce próbują i jeżdżą. Nie żebym sam był zwolennikiem LPG, ale na pewno da się. Jak ktoś chce.

Napisano

> LPG do 1.4 TCe - Scenic

> Niemce próbują i jeżdżą. Nie żebym sam był zwolennikiem LPG, ale na pewno da się. Jak ktoś chce.

Na pewno się da! Firma w której gazowałem kiedyś 306-tkę (a mój brat kilka innych aut) jest jedną z niewielu firm, która ogarnia LPG w mocnych turbobenzynach Subaru.

Więc da się na 100%. Tu bardziej chodzi o kwestie gwarancji przy nowym aucie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.