Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dobór reduktora

Featured Replies

Napisano

Witam

Podpowiedzcie mi proszę, bo trochę zielony w temacie jestem, czy do instalacji Elpigaz z centralką Voila Plus mogę podłączyć dowolny reduktor II generacji, czy jednak producent elektroniki ma znaczenie i powinien tam trafić reduktor od dostawcy pozostałych części?

To dziwne pytanie stąd się bierze, że mam dylemat czy regenerować stary reduktor, czy kupić nowy przy podobnym koszcie całości...

Napisano

Możesz założyć dowolny. Jedyny problem z "elektroniką" to czujnik temperatury reduktora (o ile jest), ale i z tym da się zawsze coś poradzić.

Napisano
  • Autor

> Możesz założyć dowolny. Jedyny problem z "elektroniką" to czujnik temperatury reduktora (o ile

> jest), ale i z tym da się zawsze coś poradzić.

Takiego czujnika raczej nie mam, bo na gaz przełącza się po przegazówce. To jakie reduktory są polecane? Autko to Astra 1,4 na jednopunkcie.

Edit:

Przeglądam Allegro i w oczy rzucają się najczęściej reduktory Lovato i Tomasetto w cenach dość przystępnych - która z marek jest lepsza?

Napisano

> Takiego czujnika raczej nie mam, bo na gaz przełącza się po przegazówce. To jakie reduktory są

> polecane? Autko to Astra 1,4 na jednopunkcie.

> Edit:

> Przeglądam Allegro i w oczy rzucają się najczęściej reduktory Lovato i Tomasetto w cenach dość

> przystępnych - która z marek jest lepsza?

lovato ok.gif

Napisano
  • Autor

> lovato

Dzięki. Dla równowagi gazownik, u którego wczoraj byłem, poleca Tomasetto, zintegrowany z filtrem. Duża jest różnica w jakości, trwałości tych reduktorów?

Napisano

> Dzięki. Dla równowagi gazownik, u którego wczoraj byłem, poleca Tomasetto, zintegrowany z filtrem.

> Duża jest różnica w jakości, trwałości tych reduktorów?

lovato dużo trwalsze ale pytanie czy długo zamierzasz długo jeździć samochodem, plusem tomasetto jest tylko filter w obudowie,

Napisano
  • Autor

> lovato dużo trwalsze ale pytanie czy długo zamierzasz długo jeździć samochodem, plusem tomasetto

> jest tylko filter w obudowie,

To dobre pytanie, może jeszcze rok, a może do śmierci technicznej auta, dziś tego nie wiem. Ale dotychczasowy reduktor, jakiś Stargas, wytrzymał jakieś 70 kkm zanim zaczął cieknąć, to taki nowy Tomasetto czy Lovato chyba też tyle wytrzyma?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.