Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Przewody podciśnieniowe

Featured Replies

Napisano

Rozebrałem górny kolektor dolotowy w moim samochodzie i po odłączałem przewody podciśnieniowe, teraz nie wiem gdzie jakie maja iść, próbowałem podłączać i zostaje mi 1 ten od przewodu z serva, nie wiem gdzie ma być podłączony. Wiecie może gdzie jakie mają iść?? A może któryś ma być nie podłączony. Samochód to opel vectra b 97r. 1.6 100KM Ecotec, ma instalacje gazową.

dsc00711a.jpg

By wojciech0891 at 2011-11-29

http://img403.imageshack.us/img403

dsc00710te.jpg

dsc00709ik.jpg

dsc00708nw.jpg

dsc00707u.jpg

dsc00706bs.jpg

dsc00705fe.jpg

Napisano

> Rozebrałem górny kolektor dolotowy w moim samochodzie i po odłączałem przewody podciśnieniowe,

> teraz nie wiem gdzie jakie maja iść, próbowałem podłączać i zostaje mi 1 ten od przewodu z

> serva, nie wiem gdzie ma być podłączony. Wiecie może gdzie jakie mają iść?? A może któryś ma

> być nie podłączony. Samochód to opel vectra b 97r. 1.6 100KM Ecotec, ma instalacje gazową.

Ale od serwa przewód podciśnienia się chyba rozgałęzia, ten "boczny" wydaje mi się że idzie do kabiny, steruje on obiegiem wewnętrznym.

Sprawdź czy działa obieg wewnętrzny (oczywiście na innym ustawieniu niż tylko na szybę), jak nie to szukaj luźnego przewodu gdzieś na ścianie grodziowej, tak jakby po lewej stronie filtra kabinowego - poniżej wiązki do ECU, powinien wisieć luźno ......

Coś tam szło też do zaworu trójdrożnego, ale to chyba nie z serwa .......

Napisano
  • Autor

na 2 zdjęciu jest przewód od serwa i ten króciec wychodzi z tego bębenka, i z nim mam kłopoty bo nie wiem gdzie ma być, albo ten co na trzeciej z lewej strony ma być wolny bez przewodu. Nie wiem naprawde, narazie kolektory wszystko rozebrane bo cięzko tam się dostać to tych przewodów podciśnieniowych, tyle tego tam że ręki włożyć nie mogę

Napisano
  • Autor

Już doszedłem znalazł się niepodpięty przewód. Dzięki za podpowiedź. Jak ktoś będzie miał problem z podłączeniem to pisać.

Napisano

No to napisz jaki to był wąż i gdzie go wpiąłeś, po to jest chyba temat ?

Napisano
  • Autor

tak jak mówiłeś wychodzi od strony poszycia, i ma być połączony z trójnikiem od serwa tym na drugim zdjęciu

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.