Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

czy opłaca się kupić taki wzmacniacz?

Featured Replies

Napisano

Witam,

chciałbym troszkę poprawić audio w samochodzie niestety głośniki pod radiem nie korzystają ze swojej mocy i zastanawiam się na wzmacniaczem Carpower HPB - 504 nie jest to jakiś demon mocy. Wydaje mi się, że do napędzenia głośników 165mm które mają podane 90Wat spokojnie da sobie rade. Samochod wyciszony matami. Czy mam dobrze przeczucie czy sie mylę ?? Dodam tylko, że głośniki 4Ohm

Napisano

Jeśli są to poprawne dane:

- możliwość obsługi 432 kanały

- moc 4 x 65 W RMS przy 4 Ohm

- moc 2 x 180 W RMS przy 4 Ohm

- moc 4 x 75 W RMS przy 2 Ohm

- moc 500 W Max

Dorzuci trochę mięsa do zestawu przedniego smile.gif

Chyba, że z mostkujesz na sam przód to może być za dużo. Jednakże jeśli tak zrobisz i przykręcisz go mocowo powinno być już całkiem fajnie.

Napisano

> czyli szukać czegoś mocniejszego żeby utargał 4 głośniki??

a do jakiej kwoty szukasz ?

Napisano
  • Autor

> a do jakiej kwoty szukasz ?

Narazie to bede musiał się wstrzymać z zakupem bo auto mi padło coś sie w skrzyni ukręciło ale co do wzmacniacza to powiedzmy do 300zł. Chciałem wzmacniacz bo wydaje mi się że moje radio nie pozwala zagrać tym głośnikom tak jak powinny niby na radiu jest 4x60 ale to chyba nie to samo co na wzmacniaczu 4x60.

Wczoraj jeszcze coś zauważyłem głośnik od pasażera zaczął grać tylko wysokie tony rozebrałem i woofer wcale nie można ruszyć. Po odłączeniu tego głośnika reszta zaczęła grać od razu lepiej nie wiem czy nie robił ten głośnik jakiegoś zwarcia.

Napisano
  • Autor

> Lepszym efektem będzie podłączenie wzmacniacza.

No tak tak. Teraz jeszcze musze kupic jakis zestaw na przod. Ogladalem alpina i hertza pytanie ktore beda lepsze pod wzmacniacz? Doleck jakiej mocy mam szukac na wyjsciu wzmacniacz? Chce z niego zasilic cztery glosniki165mm na przodzie bedzie cos nowego a na tyle maja niby 90W ale ile RMS to nie mam pojecia.

Napisano

W cenie do 300zł nie poszalejemy za bardzo wink.gif

Jak zdecydujesz się na system przedni postaramy się dobrać coś 4 kanałowego w danej kwocie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.